27.8.16

Τρίτη 30/8: ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει μια ανοικτή σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη 30/8 στο στέκι Μεταναστών στις 7μμ.


Στόχος της σύσκεψης είναι η διασφάλιση της όσο γίνεται πιο μαζικής και ενωτικής δράσης του αντιφασιστικού κινήματος ενόψει των εκδηλώσεων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 5/9.

Σε ένα γενικά δύσκολο και αντιφατικό πολιτικό κλίμα η Χρυσή Αυγή – με ελεύθερα πλέον όλα τα ηγετικά της στελέχη -  βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και δημοσκοπικής σταθεροποίησης.

Με συνεχείς δημόσιες εκδηλώσεις, επανεμφάνιση ομάδων κρούσης πχ με τις πρόσφατες οργανωμένες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στον Ασπρόπυργο, δημιουργία συνδικαλιστικών τμημάτων σε εργαζόμενους και αγρότες, η Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας την προσφυγική κρίση και το τεράστιο πολιτικό κενό προσπαθεί να αναπτύξει την κοινωνική της επιρροή παριστάνοντας την μόνη συνεπή αντιμνημονιακή δύναμη και σπέρνοντας το μίσος και την ξενοφοβία ενάντια στους πρόσφυγες.

Γεγονότα όπως αυτά της πρόσφατης εμπρηστικής επίθεσης στην κατάληψη προσφύγων Νοταρά 26 ή του ανοίγματος γραφείων της ναζιστικής οργάνωσης με τα αρχικά Λ.Ε.Π.ΕΝ του πρώην Χρυσαυγίτη Χ.Ρήγα στον Α.Παντελεήμονα ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι η ακροδεξιά και οι νεοναζί ενθαρρυμένοι και από την διεθνή ανοδική τάση αδελφών τους σχηματισμών προσπαθούν να ανακτήσουν κρίσιμο έδαφος.

Το αντιφασιστικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες με ενιαία, μαζικά και μαχητικά χαρακτηριστικά πρέπει να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια των νεοναζί.

Οι δύο επόμενοι σημαντικοί σταθμοί για το αντιφασιστικό κίνημα είναι:

  1. Η επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 5 Σεπτέμβρη στο Εφετείο Αθηνών, η ολοκλήρωση των μαρτύρων της δολοφονίας Φύσσα πιθανά μέσα στο μήνα και η προκλητική στάση των χρυσαυγιτών μέσα στο Εφετείο.
  2. Η επέτειος για την συμπλήρωση 3 χρόνων από την δολοφονία του Π.Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά στις 18 Σεπτέμβρη

Η ανοικτή σύσκεψη που καλούμε την ερχόμενη Τρίτη προφανώς δεν είναι αντιπαραθετική σε άλλες ανάλογες που έγιναν ή θα γίνουν. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να αποφύγουμε φαινόμενα διασπαστικών κινήσεων ή λογικές τυφλής βίας που αποπροσανατολίζουν και θολώνουν το πραγματικό μήνυμα του αντιφασιστικού αγώνα.

Ο αντιφασιστικός αγώνας έχει ανάγκη τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Δεν περισσεύει κανένας. Είμαστε πολύ περισσότεροι από τους φασίστες αρκεί να είμαστε ενωμένοι και οργανωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.