27.7.16

Πρωτιές της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή έρευνα για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό

Το μεγάλο προσφυγικό κύμα των τελευταίων ετών, αποτελεί το κεντρικό μέρος της αντί-μεταναστευτικής ρητορείας που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης.
Την ίδια στιγμή οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βέλγιο και Γαλλία, έχουν αυξήσει τους φόβους των πολιτών για επικείμενες επιθέσεις τρομοκρατών, οι οποίες για πολλούς Ευρωπαίους συνδέονται άμεσα με τις μεταναστευτικές ροές . Όπως μας δείχνει η νέα έρευνα του κέντρου ερευνών PEW, οι μισοί κάτοικοι στις 8 από τις 10 χώρες της Ευρώπης στις οποίες έγινε η ερευνά, πιστεύουν ότι η αύξηση των μεταναστών σε μια χώρα αυξάνει αναλογικά και την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας σε αυτήν
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας  η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 4/4/2016 – 12/5/2016 , στις ερωτήσεις απάντησαν 11.494 άνθρωποι από 10 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες καλύπτουν το 80% των 28 της Ε.Ε και το 82% του ΑΕΠ της.
Στο πρώτο γράφημα, βλέπουμε κατά πόσο πιστεύουν οι κάτοικοι των χώρων της Ευρώπης ότι οι πρόσφυγες μπορεί να αυξήσουν την τρομοκρατία στην χώρα τους. Στο δεύτερο γράφημα βλέπουμε πόσοι θεωρούν ότι οι πρόσφυγες κανουν κακό στην χώρα γιατί ¨κλέβουν¨ τις δουλειές των γηγενών και εκμεταλλεύονται τις  κοινωνικές δομές, και στο τρίτο γράφημα βλέπουμε κατά πόσο οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες ευθύνονται για τα περισσότερα εγκλήματα στις χώρες τους.
Σε αυτό τον πίνακα βλέπουμε ότι στην ανατολική Ευρώπη και στην μεσόγειο  οι πολίτες έχουν αρνητικότερη γνώμη για τους Μουσουλμάνους, από ότι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
GA_2016.07.11_GA_2016.07.11_national_identity-00-02Στο ερώτημα αν πιστεύετε ότι οι μουσουλμάνοι θέλουν να γίνουν μέρος της κοινότητας σας, ή θέλουν να κρατήσουν τα δικά τους έθιμα, έχουμε πρωτιά της χώρας μας, στο ότι οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να αλλάξουν τα έθιμα τους και να γίνουν μέρος της κοινότητας.
Πρωτιά της χώρας μας όμως έχουμε και σε άλλες δυο κατηγορίες ερωτήσεων.
Στην ερώτηση αν πιστεύετε ότι η πολυπολιτισμικότητα κάνει την χώρα σας καλύτερη
GA_2016.07.11_national_identity-01-00Ο δεύτερος πίνακας άφορα το πόσο αυστηρά πρέπει να είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος μετανάστης για να παίρνει ιθαγένεια. Η Ελλάδα βγαίνει πρώτη σε αυστηρότητα, με την Σουηδία να έρχεται τελευταία.

Aπό www.luben.tv

GA_2016.07.11_national_identity-app-A-00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.