9.7.16

Αυστρία: Ο ηγέτης της Ακροδεξιάς τάσσεται τώρα υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Υπέρ της παραμονής της Αυστρίας στην ΕΕ τάσσεται τώρα ο Νόρμπερτ Χόφερ, υπαρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και διεκδικητής της προεδρίας της χώρας στις πρόσφατες κάλπες της 22ας Μαΐου. 
Ο Χόφερ είχε δώσει στα τέλη Ιουνίου -μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και την επικράτηση του Brexit- «διορία» ενός χρόνου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και στην Αυστρία.

Τώρα, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Die Presse, σημείωσε ότι η έξοδος της Αυστρίας από την ΕΕ θα ήταν «λάθος».
«Δεν είμαι υπέρ της αυστριακής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ και ημέρες με ενοχλεί το γεγονός ότι ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι» τόνισε.
Ο Χόφερ είχε ηττηθεί από τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν στις εκλογές για την προεδρία της χώρας, ωστόσο το Συνταγματικό Δικαστήριο ψήφισε υπέρ της ακύρωσης της κάλπης και της διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών.
Το ακροδεξιό FPÖ ελπίζει να ενισχύσει τα ποσοστά του εν όψει των εκλογών της 2ας Οκτωβρίου, ωστόσο το βρετανικό δημοψήφισμα έχει επισκιάσει τις εκλογές.
Αν και οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν στον Χόφερ προβάδισμα έναντι του Βαν Ντερ Μπέλεν, γκάλοπ δείχνει ότι το 60% τάσσεται κατά της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
    Από το www.in.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.