8.7.16

ΗΠΑ: Το κίνημα μόνο μπορεί να σταματήσει την αστυνομική βία κι όχι οι δολοφονίες αστυνομικών...

Eλεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της αστυνομίας το πάρκο Belo Garden στο Ντάλας για τα τραγικά συμβάντα στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα.
Πέντε αστυνομικοί είναι νεκροί και αρκετοί τραυματίες, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

Σύντομη δήλωση για το αιματοκύλισμα στο Ντάλας έκανε από τη Βαρσοβία ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνοντας μήνυμα για την οπλοκατοχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για μια «μεγάλη τραγωδία» προσθέτοντας πως «όταν οι πολίτες μπορούν να οπλοφορούν, τέτοιες επιθέσεις είναι περισσότερο πιθανές».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις. Η αστυνομία έχει μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά και η πλειοψηφία των αστυνομικών κάνουν τη δουλειά τους εξαιρετικά» σημείωσε.
Και μια πολίτης ανάμεσα στους τραυματίες

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και μια πολίτης, η οποία συμμετείχε στη διαδήλωσε με τους γιους της. Δέχθηκε μια σφαίρα στο πόδι ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τα παιδιά της.

Τρία άτομα κρατούνται ως ύποπτοι (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι δεν συνεργάζονται με τις αρχές. Ενώ ένας τέταρτος που είχε οχυρωθεί σε υπόγειο πάρκινγκ, όπως ανακοινώθηκε, αυτοκτόνησε μετά από ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Τώρα οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή για να διαπιστώσουν εάν οι δράστες είχαν τοποθετήσει και βόμβες, όπως ισχυρίστηκε ο ύποπτος.

«Ο ύποπτος με τον οποίο διεξάγονταν διαπραγματεύσεις και ο οποίος αντάλλασσε πυρά με εμάς τα τελευταία 45 λεπτά είπε στους διαπραγματευτές ότι υπάρχουν βόμβες παντού», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, ενώ το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check».


Aπό www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.