5.7.16

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Η αποκορύφωση των αντι-προσφυγικών πολιτικών

Σε ισχύ θέτει η Ουγγαρία νέο αυστηρότερο κανονισμό στο πλαίσιο του προσφυγικού και θα απευλαύνει άμεσα, χωρίς καμία διαδικασία, όποιον πρόσφυγα εντοπίζεται σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων από τα σύνορά της.
Οι πρόσφυγες θα στέλνονται σε «κέντρα τράνζιτ», που τυπικά βρίσκονται εκτός της ουγγρικής επικράτειας. 

Ο νέος κανονισμός τίθεται σε ισχύ από σήμερα Τρίτη, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, έχοντας ήδη εγκριθεί από το ουγγρικό κοινοβούλιο. 

Σύμφωνα με τον σύμβουλο για ζητήματα ασφαλείας του ούγγρου πρωθυπουργού, τον Γκιόργκι Μπάκοντι, όσοι απελαύνονται θα στέλνονται σε «κέντρα τράνζιτ» που έχουν στηθεί στην άλλη πλευρά της ουγγρικής περίφραξης, όπου και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άσυλο.  

Από την αρχή του χρόνου φέτος, έχουν εντοπιστεί 17.351 πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν χωρίς άδεια μέσα στην Ουγγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νομοθεσία που είχε ψηφίσει πρόσφατα η Βουδαπέστη, η παράνομη είσοδος στη χώρα οδηγεί τον δράστη στο δικαστήριο. Μέχρι στιγμής, αυτό έχει συμβεί σε 4.942 περιπτώσεις σύμφωνα με τον Μπάκοντι -η καταδίκη συνήθως είναι απέλαση στη Σερβία ή στην Κροατία, που σχεδόν ποτέ δεν εκτελείται επειδή οι δύο χώρες δεν τους δέχονται.

Συνολικά, από τις μέχρι τώρα περίπου 199.000 αιτήσεις για άσυλο, η Ουγγαρία έχει κάνει δεκτές 264.

......................................................................................................................................................
Στο ίδιο σκληρό μοτίβο ανακοινώθηκε πως στις 2 Οκτωβρίου στήνεται η κάλπη του δημοψηφίσματος  για το ευρωπαϊκό σχήμα ανακατανομής προσφύγων μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ. 

Το δημοψήφισμα, στο οποίο ήθελε να καταφύγει ο πρωθυπουργός Ορμπάν μετά την «παράκαμψη» της Ουγγαρίας στο τραπέζι των «28», θεωρείτο εξαρχής κίνηση πολιτικής πίεσης στις Βρυξέλλες -και το αποτέλεσμά του περίπου δεδομένο.

Όπως ανέφερε την Τρίτη ο ούγγρος πρόεδρος Γιάνες Άντερ, ανακοινώνοντας την ημερομηνία του δημοψηφίσματος, το ερώτημα θα είναι το εξής: «Θέλετε να έχει το δικαίωμα η ΕΕ να υπαγορεύει την υποχρεωτική εγκατάσταση μη Ούγγρων υπηκόων στην Ουγγαρία χωρίς τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου;».


Από www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.