8.7.16

ΛΕΡΟΣ: Το δημοτικό συμβούλιο ζητά την οριστική εκκένωση του κέντρου προσφύγων

Την άμεση εκκένωση του κέντρου υποδοχής προσφύγων στη Λέρο, αλλά και την απόδοση ευθυνών σε όσους πήραν τις αποφάσεις που οδήγησαν στα χθεσινά επεισόδια με τους πρόσφυγες, ζητάει με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας «το δημοτικό συμβούλιο της Λέρου με ομόφωνη απόφασή του, ζητάει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που έδωσαν εντολή να παραμείνει υποστελεχωμένο και με λιγοστούς αστυνομικούς το κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Λέρο και σε εκείνους που δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς των ΜΑΤ να επέμβουν, ενώ βρίσκονταν από τις 10:30 το βράδυ στο νησί, την ίδια ώρα που η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου».

Το δημοτικό συμβούλιο ζητά την οριστική εκκένωση του κέντρου υποδοχής, το οποίο έχει εξάλλου υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ο δήμαρχος, ο οποίος ζητά παράλληλα τη δίκαιη κατανομή προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. 

Από www.in.gr

2 σχόλια:

  1. η τελευταία παράγραφος είναι ανακριβής.Δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο, να εμποδίσουν ντόπιους να πάνε στις δουλειές τους γιατί 1. δεν έφυγαν ποτέ από το χώρο του hot spot και 2. ο "πολιτισμός" είναι αρκετά μακριά απότο Hot spot και από το επόμενο πρωί της Παρασκευής ο χώρος ήταν περικυκλωμένος από ΜΑΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε πολύ για την σημείωση, απλά κάναμε αναπαραγωγή από το in.gr. θα αφαιρέσουμε την τελευταία παράγραφο, ώστε να είναι τεκμηριωμένο το άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.