26.6.16

Από το Κουτσόχερο στο Κυψελοχώρι ή από το κακό στο χειρότερο...

Με τη χρήση αστυνομικής βίας προχωρά η κυβέρνηση το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων που βρίσκονται στο πρώην στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», στο Κουτσόχερο Λάρισας, στο πρώην στρατόπεδο «Ζώγα», στο Κυψελοχώρι για δύο μήνες. Μόλις οι πρόσφυγες είδαν ότι ο χώρος στον οποίο καλούνται να ζήσουν τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το ίδιο ακατάλληλος με αυτόν στο Κουτσόχερο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ανθρώπινη διαβίωση, αντέδρασαν αρνούμενοι να αποβιβαστούν από τα λεωφορεία που τους μετέφεραν. Τότε, με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, επενέβη η Αστυνομία, άνδρες της οποίας ξεφόρτωσαν τις αποσκευές των προσφύγων από τα λεωφορεία, ώστε να αναγκαστούν να μπουν στο στρατόπεδο.

Παρά την αστυνομική επέμβαση, οι πρόσφυγες επέμειναν στην άρνησή τους - μόνο 10 άτομα μπήκαν στις σκηνές που έχει στήσει ο στρατός - και αποχώρησαν από το χώρο ενώ πολλοί κατευθύνθηκαν προς τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, με σκοπό να ταξιδέψουν για την Αθήνα.

Να σημειώσουμε ότι η μετακίνηση των 700, περίπου, Αφγανών, Σύρων, Ιρακινών κι άλλων προσφύγων - μεταναστών γίνεται προκειμένου στο Κουτσόχερο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εγκατάστασης 200 προκάτ οικίσκων που θα αντικαταστήσουν τις σκηνές. Ομως, αυτό δεν πρόκειται ν' αλλάζει, επί της ουσίας, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος για τη φιλοξενία προσφύγων - μεταναστών, αλλά και επικίνδυνος.


Από Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.