30.6.16

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εκπαιδευμένος μαχαιροβγάλτης ο Ρουπακιάς

«Αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να 'ναι. Το χτύπημα ήταν ανθρώπου εκπαιδευμένου», κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Δημήτρης Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού για το τραύμα που έφερε ο Παύλος Φύσσας.
Ο μάρτυρας τη μοιραία βραδιά βρισκόταν από νωρίς στην καφετέρια «Κοράλι», καθώς μένει πολύ κοντά στο μαγαζί και γνωρίζει τους ιδιοκτήτες.

Όπως ανέφερε, στην καφετέρια βρισκόταν πολύς κόσμος που παρακολουθούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά «δεν έγινε τίποτα».

Με τη λήξη του παιχνιδιού, όπως είπε «έγιναν τα φυσιολογικά για αθλητικό γεγονός... Έχασε ο Ολυμπιακός, έβριζε ο κόσμος τους προέδρους, φώναζαν μεταξύ τους».

Ανέφερε επίσης ότι είδε τον κατηγορούμενο Ιωάννη Άγγο, ο οποίος «είχε μία υπερένταση, μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο και έβριζε».

Μετά τον αγώνα, όπως κατέθεσε, του είπε ο αδελφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας για κάποια ένταση που υπήρχε μεταξύ κάποιων έξω από το μαγαζί και πήγε να μεσολαβήσει για να λήξει το συμβάν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για κάποια διαφορά σε σχέση με τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Στραβοκοιταχτήκανε, μου είπε. Όταν τους κοίταξα, διαπίστωσα ότι φορούσαν μαύρες μπλούζες. Ο ένας κρατούσε στυλιάρι. Είχαν μια ομοιομορφία, υπέθεσα ότι ήταν της Χρυσής Αυγής, δύο από αυτούς τους είχα ξαναδεί. Τότε πήρα την πρωτοβουλία να ρωτήσω, να πω μια κουβέντα. Δεν έκανα τον ήρωα εκείνη τη νύχτα, οικογένεια έχω. Πήγα στην παρέα του Φύσσα, μίλησα με τον Παύλο.

«Του λέω του Παυλου, τι θες τώρα... Δεν βλέπεις ότι είναι της Χρυσής Αυγης; Εσύ έχεις την κοπελίτσα σου, ήπιες τα ποτάκια σου, είδες τη μπαλίτσα σου. Πετάγεται τότε ένας λεπτοκαμωμένος, και λέει εδώ είναι Κερατσινι, δεν περνάει ο φασισμός, και του λέω σκάσε ρε μαλ..... Πήγα και στους άλλους, που απειλούσαν, θα τους γα… και τέτοια. “Δεν τους βλέπεις;”, μου είπε ένας από αυτούς. “Να φύγουνε, γιατί θα τους γα…”. Μιλούσε στο τηλέφωνο κι έβριζε. Εξακολουθούσα να πιστεύω ότι όλα αυτά συνέβαιναν εξαιτίας του αγώνα. Ξαναπήγα στον Παύλο, και του είπα τα σχετικά. Μου απάντησε: “Eγώ θέλω να βγω και να πιω τη μπίρα μου ελεύθερος, όπου θέλω...”. ”Άμα σου κάνουν ντου αυτοί, εγώ δεν μπορώ να τους σταματήσω”, του είπα, και πετάγεται η κοπελίτσα και λέει “δεν τους φοβόμαστε άμα θέλουν ας έλθουν...”.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από την πρόεδρο, γιατί προσπαθούσε να μεσολαβήσει αφού πίστευε ότι οι διαφορές ήταν ποδοσφαιρικές. «Η παρέα Φύσσα είχε να χάσει» απάντησε και διευκρίνισε: « Αν ήταν η Χρυσή Αυγή, δεν είχε σημασία ο λόγος, θα τις έτρωγες».

Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης αναφέρθηκε σε «συντεταγμένο ποδοβολητό» που άκουσε να «κυνηγάει» την παρέα του Π. Φύσσα: «Ξαφνικά ακούω ποδοβολητό, βλέπω καμιά εικοσαριά άτομα με κράνη. Ομοιόμορφα ντυμένα, με μαύρες μπλούζες, κάποια με παραλλαγής παντελόνια, άλλα με τζιν. Κινούνταν συντεταγμένα. Ήταν ένας ήχος συντεταγμένος, ήταν συντεταγμένο ποδοβολητό, είχε ρυθμό. Ήταν κάτι που ήταν δουλεμένο. Ήταν μια ομάδα που γνωριζόντουσαν, να το πω έτσι; Όλοι φώναζαν “ελάτε εδώ θα σας γαμ..., ρε μαλ...”. Σοκαρίστηκα.

Πλησιάζοντας στον τόπο της δολοφονίας ο μάρτυρας είπε πως είδε δύο τρία άτομα που την «πέσανε στον ψηλό». «Δεν είδα κάτι άλλο, δεν είδα τον Ρουπακιά. Άκουσα φωνές “τον μαχαίρωσαν, τον μαχαίρωσαν, κάποιον μαχαίρωσαν”... Όταν πλησίασα τον Φύσσα ήταν πεσμένος, τον κρατούσε η κοπέλα του. Της είπα να τον γυρίσει να μην πονάει, άρχισα να φωνάζω στον κόσμο “φέρτε γάζες, το ασθενοφόρο”. Τότε άκουσα τον Παύλο να λέει: “Πού είναι το ασθενοφόρο;” και έγειρε το κεφάλι. Τον έψαχνα για σφυγμό, του μιλούσα. Σήκωσα την μπλούζα. Είδα το “τριαντάφυλλο”, αλλά δεν είδα αίμα».

Πρόεδρος: Τι εννοείτε «τριαντάφυλλο»; Μάρτυρας: Ένα κομμάτι κρέας είχε ανοίξει, αλλά ήταν στεγνό.

Πρόεδρος: Αυτό σημαίνει ότι ο δράστης είχε στρίψει το μαχαίρι;

Μάρτυρας: Ναι, αυτό το χτύπημα δεν το κάνει όποιος να 'ναι, το χτύπημα ήταν εκπαιδευμένου ανθρώπου.

Ο μάρτυρας εκτίμησε ότι δεκαπέντε από τους Χρυσαυγίτες διευκόλυναν ψυχολογικά «με το σκηνικό που στήθηκε» τον δράστη να κάνει την πράξη του.

Στη σημερινή συνεδρίαση ήταν παρόντες οι 14 από τους 18 κατηγορουμένους που εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, επικαλούμενοι επαγγελματικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους. Έτσι, η πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας την εντολή του δικαστηρίου να προσέρχονται και οι 18 κατηγορούμενοι.

Από www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.