7.6.16

Επιθέσεις ακροδεξιών στη Χίο

Ξυλοδαρμούς και προκλήσεις από ακροδεξιούς που έκαναν ακόμη μια φορά την εμφάνισή τους στη Χίο με αφορμή την πυρκαγιά, καταγγέλλουν αλληλέγγυοι. 

Ο νοσηλευτής και γνωστός αλληλέγγυος Γιάννης Κουτσοδόντης έπεσε θύμα άγριας και απρόκλητης επίθεσης από γνωστό ακροδεξιό μέλος της Χ.Α., όταν βρέθηκε στη πυρκαγιά ως απεσταλμένος του Νοσοκομείου Χίου, προκειμένου να ειδοποιήσει για τυχόν έκτακτες ανάγκες. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η παρουσία του έγινε αντιληπτή από άτομο που πρωτοστάτησε στα επεισόδια του λιμανιού, δέχτηκε επίθεση με γροθιές και κλωτσιές μπροστά στα μάτια των αστυνομικών (ακόμα και του αστυνομικού διευθυντή Δημ. Αυγερινού) που παρακολουθούσαν αμέτοχοι τα όσα διαδραματίζονταν. 
«Μου επιτέθηκε με γροθιές και όταν κατάφερε να με ρίξει κάτω με κλώτσησε στο σαγόνι» δήλωσε ο ίδιος στην «Εφ.Συν.», σημειώνοντας ότι λίγο πριν, το ίδιο άτομο κρατούσε μια μάνικα της Πυροσβεστικής και κατάβρεχε τους πρόσφυγες! «Στη συνέχεια ζήτησα από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες να τον συλλάβουν αλλά ο αστυνομικός διευθυντής μου υπέδειξε ότι πρώτα πρέπει να κάνω μήνυση  την οποία και κατέθεσα ζητώντας να τον  συλλάβουν ώστε να περάσει αυτόφωρο»  κάτι που ωστόσο μέχρι το βράδυ και ώρα εννέα της  ίδιας ημέρας, δεν είχε συμβεί. 
Όπως μάλιστα σημείωσε, ο ίδιος άνθρωπος νωρίτερα είχε χτυπήσει στο κεφάλι με γροθιά ένα νεαρό πρόσφυγα ενώ και μπροστά στους αστυνομικούς απειλούσε ότι η Σούδα θα αδειάσει με κάθε τρόπο, δίνοντας μάλιστα και διορία μίας εβδομάδας...  
Aπο www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.