21.6.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κοντά στους τραυματισμένους πρόσφυγες και στις οικογένειές τους

Του Γιώργου Τσιάκαλου
Μαζί με τη δικηγόρο Έφη Τελή συναντηθήκαμε σήμερα στο νοσοκομείο με τους τραυματίες του «τροχαίου ατυχήματος» του Σαββάτου. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ούτε «τροχαίο από αμέλεια» ήταν, ούτε «ελαφρός» ο τραυματισμός των τριών προσφύγων.
Η δικηγόρος ανέλαβε την υπόθεση, οι μάρτυρες του συμβάντος είναι πολλοί.
Μια μικρή διόρθωση στην περιγραφή που έδωσα στην προηγούμενη ανάρτησή μου: μετά το χτύπημα, ο οδηγός δε βγήκε από το αυτοκίνητό του (όπως έγραψα) αλλά έβρισε κι έκανε τη χυδαία χειρονομία από το ανοιχτό παράθυρο. Και μετά ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Η αστυνομία δεν πήρε κατάθεση για το συμβάν ούτε από τα θύματα (μόνο τα ονόματά τους) ούτε από τους αυτόπτες μάρτυρες. Μόνον από τον οδηγό.
Όλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, τα τραύματα είναι εμφανή και οι συνέπειες πολλαπλές. Ο ένας από αυτούς έχει σπασμένο πόδι, κι επιπλέον άλλα τραύματα που ανάγκασαν τους γιατρούς να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση. Θ’ ακολουθήσει δεύτερη εγχείρηση τις επόμενες ημέρες. Η πλήρης αποκατάσταση θα απαιτήσει τουλάχιστον έναν χρόνο.
Υπάρχουν κάποια άλλα δεδομένα γύρω από την υπόθεση που απαιτούν διερεύνηση και αυστηρή αντιμετώπιση. Δεν αποτελούν θέμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά της δικαιοσύνης. Και, μόνον εφόσον χρειαστεί, θα πρέπει ν’ αποτελέσουν θέμα αποφασιστικής παρέμβασης των αλληλέγγυων πολιτών.
Είναι αυτονόητο ότι θα σταθούμε στο πλευρό των τραυματιών και των οικογενειών τους. Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, τώρα έγιναν περισσότερα και δυσκολότερα. Τους διαβεβαιώσαμε ότι μπορούν να στηριχτούν στην πρακτική αλληλεγγύη μας.
Αναρτώ τρία μικρά βίντεο από τον τόπο του ατυχήματος και κάποιες φωτογραφίες. Μία σαφής κατάθεση.
δείτε τα βίντεο εδώ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006886629845

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.