16.6.16

Σήμερα η πορεία των καταλήψεων στέγης για τους πρόσφυγες, Ομόνοια, 6μμ

Οι Καταλήψεις Στέγης: Νοταρά 26, Σχολείο, Κάνιγγος, City Plaza, Α.Σ.Κ. Μπραχαμίου (Ασύρματος), Βοτανικός Κήπος ΕΚΧ, 2ο Φιλοξενείο Προσφύγων, οργανώνουν σήμερα στις 6μμ πορεία στην Ομόνοια. Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της κατάληψης City Plaza. 

Ζούμε μαζί – Αγωνιζόμαστε μαζί – Θα νικήσουμε μαζί!
Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο εμφανές το πολιτικό και ηθικό αδιέξοδο της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κλειστά σύνορα, οι μαζικές απελάσεις, τα hot spot-φυλακές, τα «ανοιχτά» στρατόπεδα στη μέση του πουθενά, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων παράγουν συνεχώς βαρβαρότητα, βία κι εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή που η Μεσόγειος παραμένει σταθερά μια θάλασσα-νεκροταφείο, η Ελλάδα μετατρέπεται σε κοιμητήριο δικαιωμάτων κι ελευθεριών.
Διέξοδος από το σημερινό τέλμα, μπορεί να ανοίξει μόνο με την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων-μεταναστών για αξιοπρέπεια κι ελευθερία. Οι πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να ζήσουμε στις γειτονιές μας με ίσα δικαιώματα. Οι συνθήκες διαμονής τους μπορούν και πρέπει να είναι αξιοπρεπείς. Οι προσφυγικές καταλήψεις στέγης το αποδεικνύουν.
Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza καλεί σε μαζική συμμετοχή στην σημερινή πορεία (Πέμπτη 16/6) στις 6 μ.μ στην Ομόνοια.
Προσυγκέντρωση του ‪#‎CityPlaza‬ στις 4:30 μ.μ Αχαρνών 78.
Αγωνιζόμαστε για:
– ελεύθερη μετακίνηση
– ανοιχτά σύνορα
– πολιτικό άσυλο
– αξιοπρεπή στέγαση στον αστικό ιστό
-ίσα δικαιώματα στην παιδεία, την περίθαλψη, την εργασία.
Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.