18.5.16

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες σημαίνει αλληλεγγύη στην κατάληψη του City Plaza

Όταν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα στριμώχνονται ανάμεσα στους χώρους κράτησης και τις απελάσεις που οργανώνει η «αριστερή» μας κυβέρνηση και στα τείχη του ρατσισμού που υψώνει η «ανθρωπιστική» Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε κάθε πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά για όλους όσους αποζητάμε μία ανάσα αντίστασης. 

Ακόμα περισσότερο, όταν χιλιάδες πρόσφυγες δεν βρίσκουν κατάλυμα ούτε στους υποτυπώδεις και συχνά απάνθρωπους καταυλισμούς, κάθε διαθέσιμος και κατάλληλος χώρος πρέπει να αφιερώνεται στις επείγουσες ανάγκες στέγασης όλων αυτών των ανθρώπων, χωρίς καθυστερήσεις και δισταγμούς. Και αν το κράτος κι η κυβέρνηση το αρνούνται, τότε είναι καθήκον της ίδιας της κοινωνίας και του αντιρατσιστικού κινήματος να εξασφαλίσουν ότι (και) αυτοί οι άνθρωποι δεν θα βρεθούνε στους δρόμους. 

Στηρίζουμε λοιπόν ολόψυχα την κίνησης της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης για τους Οικονομικούς και Πολιτικούς πρόσφυγες» στην Αθήνα να καταλάβει το από χρόνια εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο City Plaza και να το προσφέρει ως χώρο στέγασης εκατοντάδων προσφύγων. Για εμάς, δεν υπάρχει αμφιβολία: το δικαίωμα στη στέγη και στην αξιοπρέπεια είναι πολύ σημαντικότερο από το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία, πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά μία εγκαταλελειμμένη επιχείρηση που χρωστά και ένα σκασμό λεφτά σε εργαζόμενους.  

Και, για να είμαστε ειλικρινείς, όχι μόνο στηρίζουμε, αλλά ζηλεύουμε κιόλας. Και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε και εμείς καλύτερα σε αυτή την ανάγκη. Και ευχόμαστε να γεμίσει η χώρα δέκα, εκατό, χίλια City Plaza, όπου θα βρει στέγη και συντροφιά κάθε κατατρεγμένος, ντόπιος, πρόσφυγας ή μετανάστης. 

17 Μαΐου 2016

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.