13.5.16

Αρχηγός και κροίσος

Η εικόνα του «λαϊκού ηγέτη», που εδώ και χρόνια επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος για τον εαυτό του, αποδομείται πλήρως μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του. Οπως καταγράφεται στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης για το έτος 2013 (χρήση 2012), ο Αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης έχει, αθροιστικά με την -επίσης βουλευτή- σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια, συνολικά εισοδήματα ύψους 271.053,87 ευρώ και αναγορεύεται στον πιο πλούσιο «πολιτικό αρχηγό».
Εκτός από τις βουλευτικές αποζημιώσεις του ίδιου και της Ζαρούλια, το ζευγάρι δηλώνει αδιευκρίνιστα έσοδα που περιγράφονται ως έσοδα από οικονομικές ενισχύσεις, δάνεια, δωρεές κ.λπ. και φτάνουν τις 147.237,66 ευρώ για τον Αρχηγό και 36.625,50 για τη σύζυγό του. Σύνολο 183.863,16 ευρώ.

Επιπλέον ο Μιχαλολιάκος και η Ζαρούλια έχουν δηλώσει 10 ακίνητα, εκ των οποίων τα 8 είναι καταστήματα που αποκτήθηκαν την περίοδο 2002-2005 (πολύ πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο). Ακόμη ο Αρχηγός έχει τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους 153.625,50, ενώ η Ζαρούλια 30.282,93. Καταγράφεται ακόμα μια «ατομική επιχείρηση» στο όνομα του Μιχαλολιάκου που συστήθηκε το 1993, ενώ η σύζυγός του εμφανίζεται ως μέτοχος σε Α.Ε. του 2002.
Οταν ρωτούσαν τον Μιχαλολιάκο πώς ζει, εκείνος απαντούσε ότι έχει σπουδάσει μαθηματικός και κάνει ιδιαίτερα. Αυτά τα ποσά δεν ταιριάζουν όμως σ' αυτήν την περιγραφή. Προσπαθώντας χθες να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής δημοσίευσε το εκκαθαριστικό του για το 2013. Και έτσι μάθαμε κάτι σημαντικότερο: ότι η εφημερίδα του «κόμματος» είναι προσωπική του επιχείρηση και μάλιστα από το 1993 που εκδόθηκε. Τώρα εμφανίζει τα εισοδήματά του ως έσοδα από την εφημερίδα.


Η ουσία είναι ότι με τα νέα δεδομένα ο ισόβιος Αρχηγός της οργάνωσης ομολογεί ότι είναι και τα έντυπά της αποκλειστικά δικά του. Αθελά του, ο Ν. Μιχαλολιάκος επιβεβαίωσε χθες την Αρχή του Αρχηγού, δηλαδή το «Führerprinzip» που ισχύει για τη Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με το βαρύ κατηγορητήριο που τη χαρακτηρίζει «εγκληματική οργάνωση».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.