28.4.16

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Αυστρία λόγω προσφύγων και απορρίψεις αιτήσεων ασύλου

Το αυστριακό κράτος, μετά από υπερψήφιση στο κοινοβούλιο του, υιοθέτησε έναν από τους πιο σκληρούς νόμους για το άσυλο στην Ευρώπη, λίγες ημέρες μετά την επιτυχία της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα.
Το νομοσχέδιο «πέρασε» από με 98 ψήφους υπέρ (έναντι 67 κατά) και έχει προκαλέσει αντιδράσεις γιατί είναι ένα χυδαίο ρατσιστικό νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων επιτρέπει στην κυβέρνηση να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη χώρα σε περίπτωση που αυξηθεί ξαφνικά ο αριθμός των μεταναστών όπως και το να απορρίψει τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου απευθείας από τα σύνορα, ακόμη και αιτήσεις πρόσφυγων που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές ή χώρες, όπως η Συρία.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, θέλησε με μπαρούφες να δικαιολογήσει το ρατσιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας πως η κυβέρνηση του  δεν είχε άλλη επιλογή γιατί τα  «μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αδυνατούν να κάνουν το καθήκον τους» προκειμένου να βάλουν τέλος στην εισροή προσφύγων. Μόνο που η αλήθεια είναι ότι η Αυστρία έχει 150 αφίξεις προσφύγων την ημέρα.

Πηγή: kollectnews.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.