4.3.16

Ευτυχώς που υπάρχει και η ΑΥΓΗ και μας επαναφέρει στην τάξη

Σχόλιο του Antinazi Zone


«Τα κινήματα εκτός από τα συνθήματα θέλουν και δουλειά» μας υπενθυμίζει η ΑΥΓΗ σε άρθρο του Πέτρου Κατσάκου 3.3.16

Αν καταπιανόμαστε με το άρθρο και την ιστορική εφημερίδα μιας ανιστόρητης αυτοαποκαλούμενης αριστεράς είναι γιατί το εν λόγω άρθρο αποτυπώνει συνοπτικά την βασική απάντηση των κυβερνητικών παπαγάλων απέναντι στο κίνημα το προσφυγικό στην προκειμένη.

«Εσείς φωνάζετε γιατί είστε έξω από το χορό. Ενώ εμείς κάνουμε εφαρμοσμένη πολιτική στην βάση του εφικτού» είναι η μόνιμη επωδός των «πλυντηρίων» που θέλουν να ξεπλύνουν και να δικαιολογήσουν την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο αναφέρει: «…αλλά εμείς, που τρέχαμε μαζί έξω από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας…» παραβλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά μιλούσε για κλείσιμο της Αμυγδαλέζας  και τώρα η Αμυγδαλέζα επαναλειτουργεί μαζί με άλλα 10 κέντρα κράτησης μεταναστών ανά την Ελλάδα.

Ξεπερνάει μνημόνια, δημοψηφίσματα ως να μην έχουν και πολλή σημασία για την κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει.

Και μας υψώνει το δάκτυλο λέγοντας  «…λες και χωρίς την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ε.Ε. θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με τις χιλιάδες των ανθρώπινων και επιτακτικών αναγκών του σήμερα…».

Τα 700 εκατομμύρια της ΕΕ είναι το θέμα και η λύση κατά την κυβέρνηση και τους απολογητές της. Τα απείρως πολλαπλάσια που μας παίρνουν με όλους τους τρόπους είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. 

Τα 700 εκατ. που θα δοθούν - όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες των Δ. Βαλκανίων - σε βάθος τριετίας(2016-18) εκ των οποίων τα 300 εκατομμύρια φέτος, είναι σταγόνα στον ωκεανό για μια χώρα όπου:

 Το κόστος της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα μόνο για φέτος  κυμαίνεται από 600 εκατ. σύμφωνα με την ΤτΕ και σε πάνω από 1 δις σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα

Και που ασφαλώς θα κερδίζαμε πολύ περισσότερα αν δεν πληρώναμε πχ:
  • 5.93 δις μόνο για τόκους του χρέους το 2016
  • 3.81 δις για νατοϊκές-αμυντικές δαπάνες το 2015
«Ξεχνάει» ο Π. Κατσάκος ότι αυτή ακριβώς η ΕΕ είναι που ευθύνεται για το προσφυγικό δράμα όταν μαζί με το ΝΑΤΟ:
  • Πραγματοποιούσε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ-Αφγανιστάν-Συρία-Λιβύη κα
  • Συνεργαζόταν και εξόπλιζε τον ΙΣΙΣ
  • Κάνει τα στραβά μάτια στους βομβαρδισμούς περιοχών της Συρίας από Ρωσία και Τουρκία
Και είναι αυτή ακριβώς η ΕΕ που μετά από 5 χρόνια πολέμου στην Συρία, δεν προέβλεψε το προσφυγικό κύμα, υψώνει φράχτες και αδυνατεί να πάρει και να εφαρμόσει μια οποιαδήποτε εκδοχή λύσης. 

Στο δίλημμα που μας θέτει ο αρθρογράφος της Αυγής:
«Θα συμμετέχουμε στην καθημερινή βοήθεια που απαιτείται ώστε οι πρόσφυγες να βρίσκουν φαΐ, νερό, φάρμακα κ.λπ. ή θα συνεχίσουμε τον καβγά; Θα βάλουμε πλάτη ή θα πετάμε φέιγ βολάν στο λιμάνι του Πειραιά και στα Προπύλαια;»
η απάντηση είναι απλή: θα τα κάνουμε και τα δύο μαζί με μερικά ακόμα όπως:
  • Θα καταγγείλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδείχτηκε απροετοίμαστη, ανίκανη και απούσα από όλα τα βασικά μέτωπα: Ειδομένη-Πειραιάς-Πλατεία Βικτωρίας-νησιά. Που εκλιπαρεί την Μέρκελ και το ΝΑΤΟ να δώσουν λύση σε ένα πρόβλημα που αυτοί δημιούργησαν.
  • Δεν θα επιτρέψουμε να κρυφτεί ή να ξεπλυθεί η κυβέρνηση και τα στελέχη της πίσω από το θαυμάσιο κίνημα αλληλεγγύης που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και κάνει αυτά που κανονικά θα έπρεπε να κάνει και να οργανώνει μια πραγματική κυβέρνηση της Αριστεράς.
  • Και βέβαια θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την ανάδειξη μιας πραγματικής αριστερής εναλλακτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.