31.3.16

Θεσσαλονίκη: Πλήρης αποτυχία της φασιστικής συγκέντρωσης

Της Κατερίνας Κλείτσα

Την Κυριακή 27/3 η ομάδα «Ιερός Λόχος» προσπάθησε να οργανώσει εκδήλωση «Ενάντια στην Ισλαμοποίηση της Ελλάδας και τη μετατροπή της σε Hot Spot» στο Λ. Πύργο.

Και όταν λέμε «προσπάθησε» εννοούμε ότι το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», που φωνάζανε 80 γραφικοί φασίστες (τόσοι κατάφεραν να μαζευτούν) «πνίγηκε» από τα συνθήματα 300 αντιφασιστών που συμμετείχαν σε αντισυγκέντρωση.

Όταν λέμε «προσπάθησε», εννοούμε ότι απέτυχε να σπείρει το μίσος σε μία πόλη που έχει ανταποκριθεί ξανά και ξανά σε καλέσματα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

80 γραφικοί φασίστες προστατευόντουσαν από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά την ίδια ώρα αντιφασίστες με τετραπλάσιους αριθμούς έστειλαν και πάλι το μήνυμα ότι οι φασιστικές αντιλήψεις δεν χωράνε «ούτε στη Σαλονίκη, ούτε πουθενά».

 Όσο και αν ακροδεξιοί και εθνικιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το δράμα των προσφύγων, τα αντανακλαστικά του αντιφασιστικού κινήματος αλλά και η έμπρακτη αλληλεγγύη της κοινωνίας καταφέρνουν να σιγήσουν τις φωνές μίσους και να φωνάξουν πιο δυνατά ότι απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων εμείς θα παλεύουμε μαζί με τους πρόσφυγες για καλύτερες ζωές για όλους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.