24.3.16

Ηράκλειο: Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Δευτέρα 28/3


Η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους πρόσφυγες/μετανάστες διοργανώνει μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης τη Δευτέρα 28/3 και ώρα 20:30 στο ΝΥΝ&ΑΕΙ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17.

Την ώρα που εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στήνεται ένα μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι στις πλάτες των θυμάτων ενόπλων και οικονομικών πολέμων, υπό το πρόσχημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, η απάνθρωπη μεταχείριση, η βίαιη καταστολή, ο ρατσιστικός και ξενοφοβικός λόγος πασχίζουν να καθιερωθούν ως μια νέα, εφιαλτική καθημερινότητα. Στο κλίμα αυτό επιχειρείται, σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, ένας πολιτικός αποχρωματισμός του ζητήματος και η εναπόθεσή της αντιμετώπισής του σε ιδιωτικούς και μη οργανισμούς που δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον έπειτα από τη διάθεση τεράστιων κονδυλίων.
Μόνη ελπιδοφόρα προοπτική σε όλη αυτή τη δυστοπία, η αυθόρμητη και μαζική αλληλεγγύη που δείχνουν, σε τεράστιο αριθμό πόλεων και χωριών της Ελλάδας, συλλογικότητες και αυτοοργανωμένες δομές αλλά και μεμονωμένοι πολίτες.

Στο Ηράκλειο, η Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, μια αυτοοργανωμένη προσπάθεια που δημιουργήθηκε από πολίτες της πόλης μας, συνεχίζει τη δράση της διοργανώνοντας μία ακόμα μεγάλη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση των εγκλωβισμένων συνανθρώπων μας.

Συμμετέχουν οι:

Δημήτρης Αποστολάκης (χαΐνης), Κωστής Αβυσσινός, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Ελεάννα Παπανικολοπούλου, Γιάννης Δερμιτζάκης, Κώστας Μακάκης, Μανώλης Μανουσάκης, Χάρης Παναγιωτάκης, Μαρίτζια Κατσούνα, Νίκος Σταματάκης, Μανώλης Τζανακης, Το κάλεσμα της φύσης, Πύρηχος

Όλα τα έσοδα από το μπαρ θα διατεθούν, μέσω αντίστοιχων αλληλέγγυων αυτοοργανωμένων δομών, σε πρόσφυγες και μετανάστες στην Ειδομένη και όπου αλλού χρειαστεί. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με ευπρόσδεκτη την προσφορά υπνόσακων και σκηνών.


Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους πρόσφυγες/μετανάστες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.