19.3.16

Θεσσαλονίκη 19/3: κάλεσμα για αντιρατσιστική πορεία

Δημοσιεύουμε το κάλεσμα για αντιρατσιστική πορεία που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19/3στις 12μμ στο Αγ. Βενιζέλουπου την καλούν αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες! 19/3: Διεθνής μέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού 

 

Οι εικόνες των προσφύγων που αναζητούν έναν δρόμο προς την ασφάλεια και την επιβίωση μέσα σε σαπιοκάραβα ή μπροστά από κλειστά σύνορα, μας αποκαλύπτουν για μία ακόμα φορά πόσο βάρβαρο και υποκριτικό είναι το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε.


Οι ηγέτες των χωρών της επονομαζόμενης "Δύσης", έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια τους και κάνουν υπολογισμούς, για το πόσους πρόσφυγες μπορούν να δεχτούν, πόσα λεφτά μπορούν να διαθέσουν για αυτούς, πόσα νατοϊκά πλοία θα περιπολούν το Αιγαίο και άλλα τέτοια ανθρωπιστικά. “Ξεχνούν” ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και μιλάνε στην μόνη γλώσσα που γνωρίζουν: την γλώσσα του κέρδους και του κόστους. “Ξεχνούν” επίσης ότι οι πολιτικές των χωρών τους είναι συνυπεύθυνες για τον ξεριζωμό των προσφύγων: συμμετείχαν και οργάνωσαν στρατιωτικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας στο χάος που επικρατεί σήμερα εκεί (εμφύλιες συρράξεις, βομβαρδισμοί, ενίσχυση του ISIS), και ξεζούμισαν οικονομικά χώρες του 3ου κόσμου, οδηγώντας σε απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση τους λαούς τους (τους οποίους τώρα χαρακτηρίζουν ως "οικονομικούς μετανάστες" που δεν έχουν κανένα λόγο να εγκαταλείψουν τον τόπο τους).

 Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκάθαρα επιλέξει στα πρόσωπα αυτών των ηγετών τους συμμάχους της και συνεχίζει τις πολιτικές καταστολής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διατηρεί τον φράχτη στον Έβρο, συμφωνεί στη διατήρηση και δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, συμφωνεί να αναλάβει το ΝΑΤΟ μέρος της περιπολίας στο Αιγαίο για να "ανακοπεί η ροή των προσφύγων", δηλαδή να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνο το ταξίδι των προσφύγων και να αυξηθούν οι πνιγμοί στο Αιγαίο...

Μέσα σε αυτό το ανθρώπινο δράμα, η Χρυσή Αυγή και άλλοι ομοϊδεάτες τους φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, να σπείρουν το ρατσιστικό τους μίσος και να στρέψουν την κοινωνία ενάντια στους πρόσφυγες.

Η απάντηση στις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης και στην ρατσιστική προπαγάνδα, βρίσκεται στους χιλιάδες αλληλέγγυους που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων, σε όλους εμάς που γνωρίζουμε τι σημαίνει αγώνας για επιβίωση, στον αγώνα να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους, έναν κόσμο που κανένας δεν θα αναγκάζεται να ξεριζωθεί από τον τόπο του.

Στις 19/3 συμμετέχουμε στην αντιρατσιστική πορεία (12:00, άγαλμα Βενιζέλου) και διεκδικούμε:Να σταματήσουν όλες οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αν δεν σταματήσουν οι αιτίες της προσφυγιάς, οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών θα συνεχίζονται.
  • Ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων, όχι στους φράχτες και τις επαναπροωθήσεις.
  • Ανοιχτούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, χωρίς υποχρεωτική κράτηση, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και με κοινωνικό έλεγχο από τις τοπικές κοινωνίες.
  • Μικρούς ξενώνες μόνιμης φιλοξενίας, σε όλη την χώρα, μέσα στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό.
  • Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες αιτούντες άσυλο, νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες. 

  • Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών, αντιρατσιστικές και πολιτικές οργανώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.