15.2.16

Ένα στέκι να μας χωράει όλους!

Του Γιάννη Παπαιωάννου-Μανδηλαρά

Πρώτα αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο κινημάτων, αλληλεγγύης και πολιτισμού στην περιοχή των Πατησίων, ένα στέκι. Στη συνέχεια προγραμματίσαμε κάποιες εκδηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος μας και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με ένα γλέντι  στις 13/2 στον πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ που πάντα φιλοξενεί εκδηλώσεις  των αριστερών  και των κινηματικών συλλογικοτήτων της περιοχής.

Μαγειρέψαμε, φέραμε τα βιβλία μας για τη λαχειοφόρο, ετοιμάσαμε το χώρο για την κομπανία και περιμέναμε τον κόσμο της γειτονιάς να ξεκινήσουμε το γλέντι.

Αλλά δεν περιμέναμε αυτό που ακολούθησε. Μέσα στις σχεδόν πέντε ώρες που κράτησε το γλέντι πέρασαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι. Φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε με την  μουσική της κομπανίας και συζητήσαμε για το στέκι που θέλουμε. Ένα στέκι που τελικά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο απ’ όσο υπολογίζαμε, ένα στέκι που θα πρέπει να μπορεί να χωρέσει τόσο κόσμο. Το ΕΚΣΤΑΝ δε μας χωρούσε από ένα σημείο και μετά, ακόμα και το μπαλκόνι του ήταν γεμάτο κόσμο.

Το γλέντι είχε όλα όσα θέλουμε: να γεμίσουμε το χώρο μας, μαζικότητα, βιβλία, μουσική, κουβέντες, ποτό και φαγητό σε πολύ χαμηλές τιμές και μας άφησε μια γεύση ικανοποίησης. Ήδη ετοιμάζουμε την επόμενη εκδήλωση μας που αυτή τη φορά θα γίνει σε κεντρικότερο  χώρο. Συγκεκριμένα το προτελευταίο Σάββατο της αποκριάς (5/3) θα μας φιλοξενήσει το Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια όπου θα στήσουμε πάρτι για περισσότερες ώρες, με περισσότερο κόσμο και δυνατή μουσική. 

Όποιος-α θέλει να έρθει σε επικοινωνία με την «Πρωτοβουλία για τη δημιουργία στεκιού στα Πατήσια» μπορεί να μας βρει  στο facebook στην ομώνυμη σελίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.