1.2.16

Δευτέρα 1/2: Aνοιχτή συνάντηση για τη διοργάνωση καμπάνιας, κινητοποιήσεων και δράσεων εν όψει της 21ης Μάρτη 2016




ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

18 – 21 ΜΑΡΤΗ 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ – ΦΡΟΥΡΙΟ
του ρατσισμού, των πολέμων, της φτώχειας, της καταστολής

Eν όψει της 21ης Μάρτη, Παγκόσμιας ημέρας κατά του Ρατσισμού, καλούμε όλους και όλες, να αντισταθούμε στις πολιτικές της Ευρώπης – Φρούριο που κλείνει ολοένα και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας και συκοφαντεί συλλήβδην τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως «τρομοκράτες» για να συγκάλυψει το πραγματικό προβλήμα: την πολιτική «αποτροπής των ροών» με τους εκατοντάδες πνιγμένους στο Αιγαίο και τη στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ στη Συρία και τη Μέση Ανατολή. Η έκφραση της θλίψης κυβερνητικών παραγόντων στην Ελλάδα όταν ανασύρονται πτώματα μικρών παιδιών στο Φαρμακονήσι, ή όταν ανακαλύπτονται σωροί ανθρώπων σε προχωρημένη σήψη στα βράχια της Λέσβου δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη της κυβέρνησης. Όποιες και αν ήταν ή υποτίθεται πως είναι οι προθέσεις, το αποτέλεσμα μετράει. Η Ελλάδα είναι συνυπεύθυνη με την ΕΕ για τις εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο με τη διατήρηση του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο. Με την επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως της Κορίνθου, την κατηγοριοποίηση προσφύγων και μεταναστών σε «καλούς» και «κακούς» (που απελαύνονται) και με την πρωτοφανή επιχείρηση ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης, τις συλλήψεις μελών των ομάδων αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στα νησιά από τη FRONTEX και την ΕΛ.ΑΣ.
Όμως παρ’ όλα αυτά, οι εκβιασμοί της ΕΕ κλιμακώνονται: Μετά το γνωστό «ή εφαρμόζετε μνημόνιο ή σας πετάμε έξω από το ευρώ» το νέο ΤΙΝΑ είναι: «Σταματήστε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και αν περάσουν κρατείστε τους μαζικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλιώς θα σας βγάλουμε από την συνθήκη Σένγκεν και δεν θα σας διευκολύνουμε στο χρέος».
Η κοινωνία της αλληλεγγύης και της αντίστασης απαντά: Οι ζωές των ανθρώπων είναι πάνω από τη Σέγκεν και τις αντιδραστικές συμφωνίες της Ευρώπης - Φρούριο. Αν η Ελλάδα αποδεχτεί και αυτό τον εκβιασμό το αποτέλεσμα δεν θα είναι τίποτα άλλο από επιδείνωση των ήδη υπαρχόντων τραγικών καταστάσεων: πολλαπλάσιοι θάνατοι στο Αιγαίο και μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη ανθρώπινων ψυχών». Θα είναι η νεκρανάσταση των βρυκολάκων του ναζισμού - της Χρυσής Αυγής - που τελευταία επιχειρούν να ξεφύγουν από το περιθώριο του εδωλίου της εγκληματικής συμμορίας παριστάνοντας τους αγανακτισμένους στα μπλόκα της αγροτιάς και στήνοντας φιέστες μίσους όπως στις 30 Γενάρη.
Θα είναι η ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex και των «μέτρων ασφάλειας» με ό,τι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και για την αυταρχοποίηση ενός καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» που τείνει να επιβληθεί στην Ελλάδα με την κρίση και τα μνημόνια.

Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θέλουμε να έχουμε χιλιάδες ακόμη νεκρούς ανθρώπους που το μόνο «έγκλημά τους» ήταν η επιθυμία να επιβιώσουν ή θα αποδεχτούμε τις μαζικές δολοφονίες στο Αιγαίο περίπου ως αναπόφευκτο κακό.
Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θα εμποδίσουμε ή θα ενισχύσουμε την καταστολή της ΕΕ, το κράτος έκτακτης ανάγκης που χτίζεται αρχής γενομένης από τη Γαλλία, την «Ευρώπη-φρούριο».
Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν την ώρα που δίνουμε τη μάχη ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες εργαζόμενοι στη χώρα, θα παραμένουν ανασφάλιστοι, θα συνεχίσουν να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται εξ’ αιτίας της άρνησης του κράτους να νομιμοποιήσει την παραμονή και την εργασία τους, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να διογκώνονται τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Για όλους αυτούς τους λόγους η μόνη διέξοδος είναι η χωρίς όρους αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η αντίσταση στις πολιτικές της Ευρώπης-φρούριο, όσο και στη μνημονιακή ανέχεια.

Αγωνιζόμαστε για την δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης, άμεσης χορήγησης ασύλου και νομιμοποιητικών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες σε όποια χώρα της ΕΕ το επιθυμούν.
Για ανοιχτά σύνορα στους πρόσφυγες με κατάργηση των δολοφονικών φραχτών όπως του Έβρου.
Για την δημιουργία ανθρώπινων δομών φιλοξενίας με την αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων και την πρόσληψη προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες για ντόπιους και μετανάστες.
Για την παύση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Για την ανατροπή του μνημονιακού αδιέξοδου της φτώχειας, της ανεργίας και της έντασης της καταστολής, που πλήττει όλους μας.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων, των φτωχών αγροτών, των «αυτοαπασχολούμενων» και των εργαζόμενων επιστημόνων με «μπλοκάκι», όλων όσων αυτές της μέρες παλεύουν για να μην κατεδαφιστεί η κοινωνική ασφάλιση.

Στην Αθήνα, σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζί μας:

Την Παρασκευή 18 Μάρτη, στις συζητήσεις, τις εκθέσεις φωτογραφίας και τη συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν με συμμετοχή διεθνών ακτιβιστών, ομάδων αλληλεγγύης από νησιά του Αιγαίου, ελλήνων φωτορεπόρτερ, ντόπιων και μεταναστών καλλιτεχνών.

Το Σάββατο 19 Μάρτη, στο μεγάλο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βικτωρίας στις 2 μ.μ. και την πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.

Τη Δευτέρα 21 Μάρτη, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων σε σχολεία, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τέλος συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Αφγανική και η Κουρδική Κοινότητα, για τo NEWROZ στις 20 και 21 Μάρτη. 




Ακολουθούν οι υπογραφές

Στο τετραήμερο κινητοποίησης κατά του ρατσισμού, μέχρι στιγμής, συμμετέχουν / καλούν: Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα – Πειραιά Ένωση Αφρικανών Γυναικών Νιγηριανές γυναίκες Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν Eλληνοκουρδικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Αφγανική Κοινότητα Μαροκινή Κοινότητα Κέντρο Αγωνιστικής Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών της Ελλάδος και της Τουρκίας Συλλογος Mama Na Mwana  Antinazi zone – YRE Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Colour Youth Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» Τα μπαλόνια της αγάπης Σωματειο ΠΕΝΕΝ (πανελληνια ενωση ναυτων εμπορικου ναυτικου) Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Ανασύνθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.