11.1.16

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικά γέλια Πατέλη στην μητέρα Φύσσα που «έσπασε»

Διακόπηκε προσωρινά η 43 ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα διασταυρώθηκε με τον Γ.Πατέλη εκτός της αίθουσας και «έσπασε» όταν τον είδε να της γελάει προκλητικά.
Το κλάμα της Μάγδας Φύσσα, που ακουγόταν μέσα στην αίθουσα όπου ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία, οδήγησε σε δεκάλεπτη διακοπή.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Δ. Μπάγιου απο την Πολιτική Αγωγή και εν μέσω διαμαρτυριών της συνηγόρου Βελέντζα για τις φωτογραφίες που τραβά φωτογράφος στην αίθουσα. 

Στον μάρτυρα επιδείχθηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν -όπως λέει ο μάρτυρας-Τάγματα Εφόδου, ενω αναγνώσισε μέσα σε αυτα Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκο.
Οι ένοπλοι αστυνομικοί φοβήθηκαν κλοπή των όπλων τους...
Αναφερόμενος στο βράδυ του φόνου, ο Μπάγιος εκτίμησε πως έπρεπε να έχει τον νού του στον συνάδελφό του με το οπλοπολυβόλο, καθώς θεωρούσε επικίνδυνο να το πάρουν οι ΧΑ απ’ τον συνάδελφο του.
-Διακρίνατε κίνδυνο σ’ αυτή την ομάδα;
-50 άτομα με κράνη και ρόπαλα, ναι διέκρινα κίνδυνο.
-Είπατε πως θα έπρεπε να έρθει για να τους αντιμετωπίσει όλος ο Πειραιάς, όλη η αστυνομία του Πειραιά. Γιατί;
-Γιατί ήταν επικίνδυνοι…
-Είχατε οπλοπολυβόλα όμως….
-Θα μπορούσαν να μας τα πάρουν…
-Υπήρχε κάποια άλλη ομάδα να διαπράξει εκείνο το βράδυ έγκλημα στην περιοχή;
-Όχι… (διαμαρτυρίες από την υπεράσπιση για την λέξη «έγκλημα» που χρησιμοποίησε η Πολιτική Αγωγή)
«Για όνομα κε συνάδελφε… όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε εκείνο το βράδυ» απάντησε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής.
Τι φέρεται να είπε ο Ρουπακιάς
Εξάλλου, ο μάρτυρας ανέφερε λόγια που απέδωσε στον Ρουπακιά, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης (Βελέντζα):
-κε μάρτυς ακούσατε τον Ρουπακιά να λέει κάτι;
-Ναι..."Γιατί χτύπησαν κάτι δικούς μου"
-Το ακούσατε;
-Νομίζω πως ναι...
-Νομίζετε;
-Ετσι θυμάμαι....
(Πληροφορίες από την δημοσιογράφο Ειρήνη Προμπονά και το stokokkino.gr)
Στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις 23 Δεκεμβρίου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο επικεφαλής τους όφειλε να έχει ενημερώσει τα μέλη της Ομάδας σε περίπτωση που έβλεπαν όπλα, εννοώντας τα ρόπαλα. «Θα έπρεπε να το ξέραμε, δεν μας το είπε» τόνισε.
Επίσης, είπε ότι πιστεύει πως τρία με τέσσερα άτομα που έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας «είχαν σχέση με την ομάδα των 50».
Κατά την εξέταση του αστυνομικού, η πολιτική αγωγή τού επέδειξε φωτογραφίες από τη δικογραφία, στις οποίες απεικονίζονται όπλα τύπου καλάσνικοφ, ζητώντας να απαντήσει εάν τέτοιου είδους όπλα κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο. Ο μάρτυρας ανέφερε: «Αν είναι αληθινά όχι, αν είναι ψεύτικα ναι. Δεν μπορώ να πω από τις φωτογραφίες. Υπάρχουν ακριβείς απομιμήσεις».
Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους των θυμάτων, ο κ. Μπάγιος επανέλαβε πως η ομάδα του δεν διέθετε εξοπλισμό και εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει την ομάδα των συγκεντρωμένων Χρυσαυγιτών, για τους οποίους είπε: «Ήξερα ότι έχουν έρθει για κακό σκοπό».

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.