27.1.16

Τετραήμερο διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού στην Αθήνα, 18 – 21 Μάρτη 2016Τετραήμερο διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού στην Αθήνα, 
18 – 21 Μάρτη 2016 

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες 
Αντίσταση στην Ευρώπη – Φρούριο   

Τη Δευτέρα 25 Γενάρη, στο Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 15 στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη αντιρατσιστικών, αντιφασιστικών, προσφυγικών και μεταναστευτικών οργανώσεων, LGBTQ ομάδων, τοπικών κινήσεων και οργανώσεων νεολαίας, για τη συνδιοργάνωση καμπάνιας κινητοποιήσεων και δράσεων εν’ όψει της 21ης Μάρτη, Παγκόσμιας μέρας κατά του Ρατσισμού. 

Τις ίδιες μέρες σε πόλεις της Ευρώπης θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και δράσεις ενάντια στις αποφάσεις της ΕΕ που κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και επιχειρεί να στοχοποιήσει τους αιτούντες άσυλο κατηγορώντας τους ως «δυνάμει τρομοκράτες» ή ως «υπαίτιους οργανωμένων επιθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης».


Στην Ελλάδα, το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά των προσφύγων στο Αιγαίο με τη διατήρηση του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο, κλιμακώνεται με την επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως στην Κόρινθο και τις επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς χαρτιά στην Τουρκία, ενώ παράλληλα επιχειρείται η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός του κινήματος αλληλεγγύης με συλλήψεις μελών των ομάδων αλληλεγγύης στα νησιά από τη FRONTEX και την ΕΛ.ΑΣ. 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 4ήμερου κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων και δράσεων στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 21 Μάρτη 2016, με κεντρικό σύνθημα: Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες – μετανάστες Αντίσταση στην Ευρώπη – Φρούριο. 

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση κινητοποιήσεων εκδηλώσεων και δράσεων σε μια σειρά από πόλεις της χώρας σε συνεργασία με τοπικούς κοινωνικούς φορείς. 

Στην Αθήνα θα οργανωθούν: Την Παρασκευή 18 Μάρτη, εκδήλωση διεθνούς αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες με ομιλητές: πρόσφυγες και μετανάστες, διεθνείς ακτιβιστές και αλληλέγγυους που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή μεταναστευτικών μουσικών σχημάτων και ντόπιων καλλιτεχνών. Ο τόπος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. 

Το Σάββατο 19 Μάρτη στις 2 μ.μ., αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βικτωρίας και πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ. 

Τη Δευτέρα 21 Μάρτη, διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων σε σχολεία, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Τέλος η συμμετοχή των ελληνικών οργανώσεων στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Αφγανική και η Κουρδική Κοινότητα, για τo NEWROZ στις 20 και 21 Μάρτη. 

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ & LGBTQ Οργανώσεις   

Στο τετραήμερο κινητοποίησης κατά του ρατσισμού, μέχρι στιγμής, συμμετέχουν / καλούν: 

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνα – Πειραιά 
Ένωση Αφρικανών Γυναικών 
Νιγηριανές γυναίκες 
Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν 
Eλληνοκουρδικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας 
Αφγανική Κοινότητα 
Μαροκινή Κοινότητα
 Κέντρο Αγωνιστικής Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών της Ελλάδος και της Τουρκίας 
Συλλογος Mama Na Mwana  
Antinazi zone – YRE 
Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά 
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών 
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» 
Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών 
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα 
Colour Youth 
Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» 
Τα μπαλόνια της αγάπης 
Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος 
Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» 
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση 
Ανασύνθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.