11.12.15

Αμβρόσιος: Γλυκιά ελπίδα η ΧΑ, αποβράσματα της κοινωνίας οι ομοφυλόφιλοι

Της Κατερίνας Κλείτσα


Για μία ακόμα φορά αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με δηλώσεις εκπροσώπου της εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία. Με αφορμή το προς ψήφιση νέο Σύμφωνο Συμβίωσης, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, προχώρησε σε μία ακόμα δήλωση-απόδειξη πως εκκλησία και αγάπη προς τον πλησίον είναι έννοιες ταυτόσημες...
Δε μπορούμε παρά να ξεχειλίσουμε από αγάπη όταν διαβάζουμε: "Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!

Δε μπορεί παρά να αγαλλιάσει η ψυχή μας όταν βλέπουμε απόψεις όπως: "Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!
Σε μία προσπάθεια να απαντήσεις στην έκρηξη αγάπης του Αμβρόσιου, δεν ξέρεις πού να πρωτοσταθείς... Στο διαχρονικό ντιμπέιτ για το κατά πόσο είναι "φυσιολογική" η ομοφυλοφιλία, στην προτροπή σε βία απέναντι σε ομοφυλόφιλους και όσους βουλευτές υπερασπίζονται το Σύμφωνο, ή στην στιγματοποίηση "όσων ζουν στα τρελοκομεία" που είναι δεδομένο πως είναι επικίνδυνοι; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας έρχεται στο μυαλό και μία παλαιότερη δήλωση του ίδιου "εκφραστή της αγάπης" για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα: 
"Εγράψαμε παλαιότερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ορισμένων τουλάχιστον Μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η "γλυκιά ελπίδα" στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ! Και να το αποτέλεσμα! Εισπράττουν πλέον την γενική κατακραυγή! Εν τούτοις στους κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα! Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο, που τους ανήκει! Καί μάλιστα χωρίς αναβολή, αφού τώρα πια τους πήρε ο κατήφορος!"

Ο Αμβρόσιος λοιπόν, θεωρεί αποβράσματα της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, καλεί τον κόσμο να τους φτύνει και ταυτόχρονα θεωρεί την Χρυσή Αυγή "γλυκιά ελπίδα" και συμβουλεύει τους δολοφόνους να αναλάβουν τον ρόλο που τους ανήκει!

Ελπίζοντας να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε με παραλήρημα μίσους εκπροσώπου της εκκλησίας, θέλουμε απλά να επισημάνουμε 2-3 πράγματα.

Καταρχήν, μη φυσιολογικό είναι να σπαταλάς τον χρόνο σου σε κηρύγματα μίσους και όχι να το να αγαπάς και να ερωτεύεσαι έναν άνθρωπο του ίδιου φύλου.

Κατά δεύτερον, για "φτύσιμο" είναι όσοι/ες στοχοποιούν τους ομοφυλόφιλους (και συνολικά τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα) σαν αποβράσματα της κοινωνίας.

Τέλος, "όσοι ζουν σε τρελοκομεία", δεν είναι επικίνδυνοι, αλλά κινδυνεύουν  από όσους στηρίζουν και ελπίζουν η ΧΑ να αναλάβει τον ρόλο της, που δεν είναι άλλος από τις μαζικές δολοφονίες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ο φασισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.