8.12.15

Αστυνομική επιχείρηση τώρα στην Ειδομένη

Διαδιακασία εκκένωσης του καταυλισμού από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ειδομένη στα σύνορα Ελλάδας με ΠΓΔΜ. Η αστυνομία απομάκρυνε όλους τους αλληλλέγγυους και τις ΜΚΟ και 13 κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται παρατεταγμένες στο σημείο. Τα ΜΑΤ έχουν μπει ήδη στον καταυλισμό με στόχο να απομακρύνουν τους μετανάστες από την σιδηροδρομική γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί δύο φωτορεπορτερ και δύο δημοσιογράφοι ενώ παράλληλα δεν επιτρέπουν τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν το σημείο. Όπως καταγγέλλει, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, o δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπανάς, ο Κώστας Καντουρης, ο ίδιος και οι φωτορεπόρτερ Γιάννης Παπανικος και Αλέξανδρος Αβραμιδης έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Ευζώνων προκειμένου να μην καλύψουν την "επιχείρηση σκούπα" στην Ειδομένη. Η προσαγωγή τους έγινε στο χωριό της Ειδομένης στις 6.30 τα ξημερώματα.
Να υπενθυμίσουμε ότι στον καταυλισμό βρίσκονται οικογένειες και οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ ζητούν επίμονα στο ΑΤ Ειδομένη να προστατευτούν όπως φυσικά και οι υπόλοιποι μετανάστες.
Προκειμένου να μην επιτραπεί επανασυγκέντρωση μεταναστών στην Ειδομένη οι μετανάστες θα μεταφερθούν τόσο στο κλειστό γυμναστήριο Φαλήρου, όσο και σε άλλα κέντρα κράτησης στην Αθήνα. Οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 400 αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.