18.12.15

Κοντά στους πρόσφυγες της Λέσβου η Σούζαν Σάραντον

Δεν έμεινε ασυγκίνητη από το προσφυγικό δράμα η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σάραντον που βρίσκεται από χθες στη Σκάλα Συκαμιάς βοηθώντας με τους εθελοντές στη διάσωση προσφύγων.
Η Σούζαν Σάραντον, η οποία ήθελε να ζήσει από κοντά την τραγωδία των προσφύγων που φτάνουν στο νησί στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον πόλεμο ή άλλες συμφορές, κινήθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή από την Εφταλού προς τη Σκάλα Συκαμνιάς, συζήτησε με εθελοντές και μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που επιχειρούν στην περιοχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ενώ μετέχει στην όλη προσπάθεια ενεργά.

Η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός έχει μεγάλη κοινωνική και πολιτική δράση, ενώ συχνά κάνει δημόσιες παρεμβάσεις για θέματα που σοκάρουν τους συντηρητικούς κύκλους της αμερικανικής κοινωνίας.
Συνεπώς η παρουσία της στη Λέσβο δεν αποτελεί έκπληξη.
Κατά το παρελθόν έχει μετάσχει σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις, με τελευταία την αντιπολεμική συγκέντρωση στη Ουάσιγκτον υπέρ της απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.