3.12.15

Νεκρός 22χρονος Μαροκινός στην Ειδομένη

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 6.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2.500 είναι από εθνικότητες που απαγορεύεται η διέλευση προς την ΠΓΔΜ.
Ένας 22χρονος Μαροκινός μετανάστης έχασε τη ζωή του σήμερα από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη όταν ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης στο σημείο όπου εδώ και μέρες παραμένουν ακινητοποιημένες αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ.
Το άψυχο σώμα του εναπόθεσαν άλλοι μετανάστες πάνω σε αυτοσχέδιο φορείο και σκεπάζοντάς το μ' ένα μαύρο πανί κατευθύνθηκαν προς το σημείο διέλευσης, απ' όπου τους απώθησαν αστυνομικοί της γειτονικής χώρας, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Στη συνέχεια και αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, παρέδωσαν τη σορό στους τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Ένταση

Η κατάσταση στην περιοχή είναι έκρυθμη από χθες καθώς απαγορεύτηκε η διέλευση σε όλους τους πρόσφυγες.
Η ένταση ξεκίνησε όταν  ομάδα περίπου 500 μεταναστών που βρίσκονται εδώ και μέρες «αιχμάλωτοι» στην περιοχή προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι μετανάστες ζητούν να επιτραπεί και σε αυτούς η διέλευση, ενώ στο ελληνικό έδαφος βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο γενίκευσης των επεισοδίων.
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και σήμερα, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.
Στο ελληνικό έδαφος βρίσκονται από το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο γενίκευσης των επεισοδίων.
Εν τω μεταξύ, το πρωί δύο τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησαν για την Ειδομένη προκειμένου να επιβιβαστούν σ' αυτά, χωρίς εισιτήριο, όσοι μετανάστες επιθυμούν, με προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.