5.11.15

Ο «ευαίσθητος» κ.Τσίπρας υπέρ του φράχτη στον Έβρο!

Σχόλιο – ανακοίνωση του Antinazi Ζone


Ο κ. Τσίπρας ξαναχτύπησε. Μετά από τα δάκρυα για τους πρόσφυγες από το βήμα της Βουλής, σχετικά με το αίτημα του κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης των δικαιωμάτων προσφύγων για την κατάργηση του φράχτη στον Έβρο, δήλωσε ότι:

«Φαίνεται καλή ιδέα για εκείνους που δεν έχουν ιδέα, που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν νάρκες στον Έβρο».

και ότι πρόκειται για:

«ωραίες ιδέες που στηρίζονται σε έλλειψη γνώσης, αλλά εμείς πρέπει να κινηθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Ο κ. Τσίπρας προφανώς θεωρεί ότι και αυτός δεν είχε ιδέα, όταν το κόμμα του ενόσω ήταν στην αντιπολίτευση ήταν (με ανακοινώσεις της Επιτροπής Δικαιωμάτων του) υπέρ της κατάργησης του φράχτη!

Επίσης μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, η πρώην αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, με δημόσιες δηλώσεις της είχε τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του φράχτη.


Τώρα όμως ο κ. Τσίπρας ξέρει…

Και συνυπογράφει αποφάσεις με όσους ευθύνονται για το δράμα των προσφύγων, στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Και στήνει προκλητικές φιέστες μαζί με τον Σουλτς και τον Αβραμόπουλο για τους 30 (ναι, 30!) πρόσφυγες που μετεγκαταστάθηκαν στο Λουξεμβούργο!

Και μας πληροφορεί ότι στον Έβρο υπάρχουν και νάρκες. Και σύμφωνα με το συλλογισμό του, αφού στον Έβρο υπάρχουν νάρκες ας πηγαίνουν οι πρόσφυγες να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο.

Ο κ. Τσίπρας κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει ότι εκτός από διαζύγιο με το κίνημα και τις ιδέες της Αριστεράς έχει πάρει διαζύγιο και με τη λογική.

Το αντιρατσιστικό κίνημα προτείνει κατάργηση του φράχτη ακριβώς γιατί ξέρει το θέμα ενώ ο ίδιος είναι ανίδεος.

Γιατί τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο φράχτης των 12 χιλιομέτρων, όπως και οι απανταχού φράχτες πχ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού απλά είτε μετέθεσαν το πρόβλημα είτε οδήγησαν σε χιλιάδες δολοφονίες προσφύγων.

Στην περίπτωση του Έβρου οι ροές μειώθηκαν αλλά δεν σταμάτησαν. Πολλοί περνάνε μέσα από το ποτάμι και τα ναρκοπέδια προφανώς με κίνδυνο της ζωής τους. Όπως συμβαίνει πάντα με  όσους καταφεύγουν στην προσφυγιά για να σώσουν τη ζωή τους.

Ούτε που του πέρασε από το μυαλό του κ. Τσίπρα ότι παράλληλα με την κατάργηση του φράχτη, το κίνημα προτείνει και το αυτονόητο ξήλωμα του ναρκοπέδιου. Καθώς και την οργανωμένη και ασφαλή διέλευση των προσφύγων και την δημιουργία ανθρώπινων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας στα συνοριακά περάσματα.

Μετά και από αυτά, το Νόμπελ της ταχύτερης κωλοτούμπας, υποκρισίας και ασχετοσύνης, δικαιωματικά ανήκει στον κ. Τσίπρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.