7.11.15

Πλ. Βικτωρίας: Κλοιός αλληλεγγύης στους πρόσφυγες της πλατείας


Του Κυριάκου Χάλαρη

Πάνω από 500 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στους μετανάστες και τους πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας Πειραιά και πολλών άλλων συλλογικοτήτων και οργανώσεων χτες το απόγευμα. 

Την ώρα που η πλατεία γέμιζε με νέες αφήξεις προσφύγων που έφταναν διαρκώς από τον Πειραιά, ένας μεγάλος κλοιός διαδηλωτών στάθηκε γύρω τους ως ένδειξη αλληλεγγύης απέναντι στα ρατσιστικά καλέσματα «κατοίκων» της περιοχής για διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντιά τους. 

Κατά τις 5 το απόγευμα καμιά δεκαριά, το πολύ δεκαπέντε άτομα της περίφημης «επιτροπής κατοίκων» μαζεύτηκαν πίσω από τις γραμμές των ΜΑΤ για να «διαδηλώσουν». Ανάμεσά τους καταστηματάρχες και μέλη της παλιάς «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα» που λειτουργούσε πάντα σε συνεργασία με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Οι «κάτοικοι» δεν έφτασαν σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησής τους πάνω τα 20 άτομα και λίγο μετά τις 7, απέναντι σε μια μεγάλη μάζα αλληλέγγυων διαδηλωτών και μεταναστών, κάτω από τους ήχους αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών συνθημάτων έφυγαν, πάντα με την προστασία των ΜΑΤ.

Η κινητοποίηση έδειξε ότι το κίνημα αλληλεγγύης απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι ακόμα εδώ και είναι δυνατό. Και ότι δεν θα αφήσει την πλατεία Βικτωρίας να γίνει άλλος ένας Άγιος Παντελεήμονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.