23.11.15

Έραψαν τα στόματά τους Ιρανοί στην Ειδομένη

Σε απεργία πείνας, ράβοντας τα στόματά τους, έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής δέκα πρόσφυγες από το Ιράν, που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη γειτονική χώρα.
Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν περίπου 1000 μετανάστες από διάφορες εθνικότητες, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί στην Ειδομενή, φωνάζοντας συνθήματα και υψώνοντας πανό για την άρση της απαγόρευσης. 
Οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα τις τελευταίες μέρες, παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, περιμένοντας να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο,  υπάρχουν λεωφορεία με εισιτήριο 50 ευρώ για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην Αθήνα, γεγονός που έχει δημιουργήσει αντιδράσεις σε εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ που επιχειρούν στον καταυλισμό και ζητούν την μείωση του.
Υπενθυμίζεται η αστυνομία της ΠΓΔΜ δεν δέχεται όσους πρόσφυγες ή μετανάστες προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν με αποτέλεσμα από τους 6.000 που πέρασαν τα σύνορα το Σαββατοκύριακο να επιστρέφουν οι 1.500.
Ορισμένοι μάλλον έφυγαν από αφύλακτα σημεία της οριογραμμής και άλλοι μέσω της κανονικής οδού.
Ο αριθμός των εγκλωβισμένων αυξάνεται ξανά επικίνδυνα, ενώ ξεκινά η ανέγερση του νέου φράχτη στη γειτονική χώρα και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.