13.11.15

Καταγγελία για εκκένωση στεγαστικής κατάληψης προσφύγων στην Λέσβο από μέλη του ΚΚΕ - Η απάντηση του ΠΑΜΕ

Σύμφωνα με καταγγελίες 20 μέλη του ΚΚΕ πήγαν στο πρώην Εργατικό Κέντρο της Μυτιλήνης και απαίτησαν να αναλάβουν την διαχείριση του υπό κατάληψη κτηρίου.
Όπως αναφέρει το Kollectnews.org  τις προηγούμενες μέρες μέλη του ΚΚΕ πήγαιναν στη κατάληψη και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα λέγοντας ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για διαμονή ανθρώπων και πως το κτήριο έχει υποστεί φθορές που προξενήθηκαν από τους πρόσφυγες.
Όπως καταγγέλουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου δείχνει ότι ανήκει στον ΟΑΕΔ και είχε παραχωρηθεί στο ΚΚΕ, το οποίο δεν κάνει χρήση του κτηρίου ως Εργατικού Κέντρου διότι το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται στη πλατεία Σαπφούς.

Η απάντηση του ΠΑΜΕ για τα γεγονότα
Embedded image permalink
g4Rggd5g

Η ανακοίνωση της Εργατικής Λέσχης Λέσβου για τα γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο

Στην συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Λέσβου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοέμβρη πάρθηκαν αποφάσεις για ένταση των δράσεων ταξικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες εν όψει του χειμώνα που έρχεται, στην κατεύθυνση του συντονισμού με σωματεία εργαζομένων και συλλογικότητες που αναπτύσσουν ανάλογη δράση.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα που προέκυψε από την βίαιη εκδίωξη των  αλληλέγγυων και των μεταναστών από την κατάληψη του παλιού κτηρίου του ΠΕΚ (Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου) από μέλη του ΠΑΜΕ στις 10 Νοέμβρη. Ιδιαίτερα μας απασχόλησε η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΕΚ όπου συνδέει με απαράδεκτο τρόπο την Εργατική Λέσχη με τα συγκεκριμένα γεγονότα.
Η Εργατική Λέσχη επισημαίνει ότι μέλη της βρέθηκαν  το βράδυ της 10ης Νοέμβρη έξω από το παλιό κτήριο του ΠΕΚ, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες. Πράγμα που έκαναν και τις προηγούμενες μέρες της κατάληψης και πριν από αυτή. Γιατί η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, των φτωχών και των καταπιεσμένων είναι ένας βασικός λόγος ίδρυσης και λειτουργίας της Εργατικής Λέσχης. Τα μέλη μας απέφυγαν παρά τις προκλήσεις να συμμετάσχουν στην ένταση που δημιουργήθηκε και στόχο είχε την έξωση των μεταναστών από το κτήριο.
Οι συκοφαντίες της διοίκησης του ΠΕΚ, που θέλουν να πλήξουν την Εργατική Λέσχη, δεν θα βρουν ευήκοα ώτα ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους ανέργους και την νεολαία της Λέσβου. Γιατί η  Εργατική Λέσχη στα δυόμισι χρόνια λειτουργίας της, έχει δώσει δείγματα έμπρακτης αλληλεγγύης σε εργαζόμενους, απολυμένους και φωνή και χώρο έκφρασης σε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια, χωρίς εξαιρέσεις. Έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δράση και διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη.
Δεν είχαμε, ούτε και έχουμε καμιά διάθεση αντιπαράθεσης με την διοίκηση του ΠΕΚ. Αντίθετα επιζητούμε την συνεργασία με τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και με όλες τις συλλογικότητες για την ανάπτυξη των συναγωνιστικών δεσμών μεταξύ των εργαζομένων και της ταξικής αλληλεγγύης.
Εργατική Λέσχη Λέσβου

Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.