24.11.15

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έδιναν την εικόνα λόχου» κατέθεσε φίλος του Π.Φύσσα

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και με δάκρυα στα μάτια ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Δούλβαρης περιέγραψε, στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, λεπτό προς λεπτό τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης, κάνοντας λόγο για «ζώα, κτήνη» που προκαλούσαν.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για οχλαγωγία την ώρα που βγήκε από την καφετέρια, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Είδα μια παρέα δέκα, δεκαπέντε ατόμων να βρίζει την δική μου παρέα. Απειλούσαν και μας προκαλούσαν. Φορούσαν μαύρα ρούχα, κρατούσαν ξύλα και κράνη και έβριζαν εμάς και τις οικογένειας μας. Επικρατούσε χάος. Είπα δεν θέλουμε φασαρίες. Εκείνοι έλεγαν ότι θα μας σκοτώσουν».


«Έβριζαν και προκαλούσαν για να έρθουμε σε συμπλοκή. Έδιναν την εικόνα ενός λόχου, τριάντα - σαράντα άτομα. Ήταν πάρα πολλοί παρατεταγμένοι. Ήταν οπλισμένοι. Είχαν συγκεντρωθεί σαν τάγμα. Έκαναν σαν ζώα, σαν κτήνη, μας προκαλούσαν συνεχώς» συνέχισε, αναφερόμενος στην στιγμή που, όπως είπε, δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα που είχε συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια.

«Έτρεξαν όλοι μαζί κατά πάνω μας... τρέξαμε να σωθούμε. Ο Παύλος είπε 'φεύγουμε, τρέχουμε'. Όταν έστριψα κατάλαβα ότι ο Παύλος δεν ήταν κοντά μου. Έκανα το γύρω του τετραγώνου και επέτρεψα στο σημείο για να δω πού είναι ο Παύλος. Ήταν εκεί κάποιοι αστυνομικοί, αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας. Τότε βλέπω τον Παύλο χτυπημένο και ρωτάω τη Χρύσα τι έγινε και εκείνη μου λέει: 'Μαχαίρωσαν τον Παύλο'. Από την ταραχή μου δεν έβλεπα τίποτα. Μάλλον αυτοί είχαν φύγει...» πρόσθεσε ο μάρτυρας, επισημαίνοντας:

«Περιμέναμε 40 λεπτά για ασθενοφόρο. Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο για να τον πάμε στο νοσοκομείο. Όταν όμως έφτασα, είχαν πάρει τον Παύλο και πήγα και εγώ στο νοσοκομείο. Εκεί μας ενημέρωσαν οι γιατροί και ο πατέρας του Παύλου».

«Δεν είδατε την επίθεση;» ρώτησε η πρόεδρος. «Όχι, δεν είδα, τρέχαμε να σωθούμε» απάντησε ο μάρτυρας και ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας.Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.