6.11.15

Ξέσπασε κατά του δολοφόνου Γ. Ρουπακιά η Μάγδα Φύσσα

«Θα του το κόψω το λαρύγγι να το ξέρετε.  Δεν  θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω, απόβρασμα της κοινωνίας», ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα, κατά του Ρουπακιά, πετώντας του ένα μπουκάλι με νερό,  κατά τη σημερινή συνεδρίαση της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στον Κορυδαλλό.
Νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν την κατάθεση του αστυνομικού Δημήτρη Κουρεντζή, ο οποίος συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά.
«Ο  Γ. Ρουπακιάς ήταν το όργανο ενός εγκληματικού σχεδίου που είχε εξυφάνει η Χρυσή Αυγή. Η επίθεση  έγινε στο πλαίσιο της οργανωμένης δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.  Η επίθεση από το στέλεχός της, αλλά και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της ενέργειας  από τον αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο αποδεικνύουν  την εγκληματική δράση της οργάνωσης», είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής. Αναφέρθηκαν επίσης και στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου, η οποία αποδίδεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να επισημάνουν ότι η «εγκληματική οργάνωση δρούσε και δρα μέχρι σήμερα με θρασύτητα».

Επισήμαναν ακόμη την σχέση της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία, που όπως είπαν «προκύπτει από την συμπεριφορά του Γ. Ρουπακιά μετά τη σύλληψή του, όταν απευθυνόμενος στον αστυνομικό του είπε ‘’δικός σας είμαι, της Χρυσής Αυγής’’».
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπογράμμισαν ότι από την κατάθεση του αστυνομικού προκύπτει ξεκάθαρα η "κυνική ομολογία " του Γιώργου Ρουπακιά ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα αλλά και η αναγνώριση του φονικού όπλου.
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σχολίασαν ότι η κατάθεση του αστυνομικού δεν συνεισέφερε το παραμικρό στοιχείο για να στηριχθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και αναφερόμενοι στην αρχική κατάθεσή του στην ανάκριση εντόπισαν αντιφάσεις.

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.