5.11.15

Καραβάνι αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Καραβάνι αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες


Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, 12:00μ , πλ. Εξαρχείων

Η Λαϊκή Συνέλευση, οι κάτοικοι των Εξαρχείων μαζευόμαστε το Σάββατο, 7/11, στις 12:00μ στη πλατεία της γειτονιάς μας και συλλέγουμε είδη πρώτης ανάγκης. Στις 13:00 ξεκινάμε πορεία προς τη πλ. Βικτώριας όπου θα γίνει η διάθεση τους απευθείας στους πρόσφυγες. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Είδη ανάγκης: Πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, φρυγανιές, μπισκότα, σοκολάτες, τροφή σε κονσέρβες (όχι χοιρινό), εμφιαλωμένο νερό, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι ρούχα

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τη Συρία και το Αφγανιστάν ξεριζώνονται από τις εστίες τους κυνηγημένοι από τον πόλεμο, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τις φρικαλεότητες του ISIS.

Στη προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα έρχονται αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη στον Έβρο, το λιμενικό, τη FRONTEX, τους διακινητές.

Καθημερινά μαθαίνουμε για ναυάγια, για άψυχα κορμιά που ξεβράζονται στα τουρκικά ή τα ελληνικά παράλια. Κυρίως γυναίκες και παιδιά, πολλά παιδιά.

Τέτοιοι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας, οι οποίοι το μόνο που ζητάνε είναι να ξαποστάσουν πριν συνεχίσουν το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι τους για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Άμεσα υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι τόσο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που σηκώνουν φράχτες παντού όσο και η ελληνική κυβέρνηση που αρνείται να ρίξει τον δικό της φράχτη στον Έβρο και παράλληλα αφήνει αυτούς τους ανθρώπους αβοήθητους και εξαθλιωμένους. Την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων ανέλαβαν αλληλέγγυες συλλογικότητες και οργανώσεις που δυστυχώς όμως δεν αρκούν λόγω του μεγέθους του προβλήματος.


Μόνη λύση να σταματήσουν οι πόλεμοι. Να ανοίξουν τώρα τα σύνορα. Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση αυτών των ανθρώπων και η εγκατάσταση τους σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν.

Μέχρι τότε μοναδικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη και οι κοινοί αγώνες για να
Πέσει ΤΩΡΑ ο φράχτης στον Έβρο. - Να ανοίξουν τα σύνορα – Να δημιουργηθούν άμεσα όσα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας χρειάζονται και να κλείσουν τα κέντρα κράτησης. – Για ίσα δικαιώματα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Για να σταματήσει ο πόλεμος.


Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.