4.11.15

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Κέντρο Θεσσαλονίκης, Σάββατο 7 Νοέμβρη




Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Μπορούμε να βοηθήσουμε

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και μετάβαση στην Ειδομένη
(Για τα είδη που χρειάζονται, επικοινωνήστε μαζί μας στο 6973253558)

Πού και πότε: Το Σάββατο 7/11 από τις 17:00-19:00 συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στον χώρο της Οργάνωσης «Ξεκίνημα», Πτολεμαίων 40, 7ος όροφος.
Στις 19:00 μεταβαίνουμε οργανωμένα στην Ειδομένη για να μοιράσουμε τα είδη που θα έχουμε συγκεντρώσει.

Πως μπορείς να βοηθήσεις με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή:


1. Φτιάξε μία ή περισσότερες σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης σε ατομικές συσκευασίες. Οι σακούλες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες και πρέπει να περιέχουν όλα τα παρακάτω είδη:
(Α). ανδρική σακούλα: χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, ξυραφάκι, σαπούνι, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι - γράφουμε επάνω “Α”


(Γ). γυναικεία σακούλα: Χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι ή σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού, οδοντόβουρτσα και οδοντόπαστα, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι - γράφουμε επάνω “Γ”


(Π). παιδική σακούλα: κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, ατομική μαρμελάδα και κουταλάκι - γράφουμε επάνω “Π”


(Β). βρεφική σακούλα: 6 πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, βρεφικό γάλα- γράφουμε επάνω “Β”


2. Αν δε μπορείς να φτιάξεις σακούλες, φέρε ό,τι μπορείς από τα παραπάνω προϊόντα σε ατομικές συσκευασίες και θα τα φτιάξουμε εμείς.


3. Μαζεύουμε επίσης αδιάβροχα, μπουφάν, κουβερτάκια βρεφικά τύπου fleece για να ειναι ελαφριά, γάντια -σκούφους -κασκόλ

Τους τελευταίους μήνες χιλιάδες πρόσφυγες παίρνουν το ρίσκο να διασχίσουν τη Μεσόγειο προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη. Δεν τα καταφέρνουν όλοι: πάνω από 3000 άνθρωποι έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο μέσα στο 2015.Είναι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από πολέμους, δικτατορίες, βομβαρδισμούς, φτώχεια και πείνα. 


Είναι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βαρβαρότητα. Μία βαρβαρότητα που δημιούργησε με τις πολιτικές των ηγεσιών του, ο δυτικός κόσμος: Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί κοκ. Οι ίδιες ηγεσίες, που σήμερα χτίζουν φράχτες για να ανακόψουν τα κύματα προσφύγων, δημιουργούν στρατόπεδα κράτησης, μιλάνε για το «οικονομικό κόστος» των προσφύγων, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές.


Την ίδια ώρα, ρατσιστές και φασίστες προσπαθούν να χύσουν για μία ακόμα φορά το δηλητήριό τους: μας λένε ότι οι πρόσφυγες είναι εγκληματίες, τζιχαντιστές, επικίνδυνοι με κάθε πιθανό τρόπο μπορούν να φανταστούν!


Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του νομίσματος:

Εθελοντές και δίκτυα αλληλεγγύης βρίσκονται καθημερινά στα σύνορα και στα νησιά για να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους πρόσφυγες: Ένα πιάτο φαγητό, νερό, σαπούνι, είδη υγιεινής. Το κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τα δίκτυα αλληλεγγύης γνωρίζει τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο που πλέον δεν δίνει απλά «ό,τι περισσεύει», αλλά και «κάτι που χρειάζεται».

Εμείς είμαστε με αυτήν την πλευρά του νομίσματος! 


Με τον κόσμο που στέκεται απέναντι στο ρατσιστικό μίσος και την εκμετάλλευση και απαντάει με αλληλεγγύη και αυτοθυσία! 


Δώσε μαζί μας τη μάχη, για να διεκδικήσουμε:


Άμεση κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ (δηλαδή της υποχρεωτικής επιστροφής των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ, όταν εντοπιστούν σε άλλη χώρα) που ήδη μια σειρά χώρες έχουν καταργήσει στην πράξη. Οργανωμένη διάσωση, μεταφορά, καταγραφή, νομική και υγειονομική στήριξη και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους πρόσφυγες το ζητούν. Δημιουργία ανθρώπινων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας σε όλες τις χώρες. Καμία κατασταλτική «αντιμετώπιση» των προσφύγων και διάλυση φραχτών και της FRONTEX.

Δώσε μαζί μας τη μάχη για να χτίσουμε μία κοινωνία που ο κόσμος δεν θα χρειάζεται να ξεριζώνεται. Δώσε μαζί μας τη μάχη για το σταμάτημα όλων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων που το μόνο που κατάφεραν είναι κέρδη για το κεφάλαιο, ανείπωτη δυστυχία για τους λαούς, ραγδαία άνοδο των Τζιχαντιστών, κλπ. Δώσε μαζί μας τη μάχη για μια άλλη κοινωνία, που κίνητρό της δεν θα έχει το κέρδος και την εκμετάλλευση, αλλά την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ισότητα – μια κοινωνία σοσιαλιστική.

Ξεκίνημα
Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση
Τηλ 2310540432
[email protected]
www.xekinima.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.