6.10.15

Μ. Φύσσα: «Ήρθαν στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου»

"Ήρθαν στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. Έτσι απλά. Και υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και είναι στο κοινοβούλιο. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν σπίτι μας και σκότωσαν το παιδί μας. Αυτό μπορούν να το καταλάβουν όλοι;"
Πιο ωχρή, φανερά καταβεβλημένη και ζητώντας να είναι καθισμένη πια στο βήμα του μάρτυρα, η Μάγδα Φύσσα δέχτηκε σήμερα ερωτήσεις για τη δολοφονία του παιδιού της. Και όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, εκτόξευσε στον δολοφόνο το μπουκάλι με το νερό που κρατούσε στα χέρια της. «Αυτό για να με θυμάσαι» είπε στον Γιώργο Ρουπακιά.
Λίγο πριν πετάξει το μπουκάλι στον Ρουπακιά...Λίγο πριν πετάξει το μπουκάλι στον Ρουπακιά... 
Λίγα δευτερόλεπτα μετά, φίλος του 34χρονου μουσικού από το ακροατήριο, κοιτώντας προς την πλευρά του εδωλίου, άρχισε να φωνάζει: «Ρουπακιά, παρακάλα να φας ισόβια π...», ενώ τη στιγμή που κάποιοι εκ των κατηγορουμένων γύρισαν προς το μέρος του, αυτός συνέχισε να φωνάζει: «Όλοι σας να παρακαλάτε να φάτε ισόβια».
Ακολουθούν αποσπάσματα από την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα:
Άγγελος Τζέλλης (συνήγορος υπεράσπισης): Μάθατε αν είπε κάτι ο Ρουπακιάς όταν συνελήφθη;
Μάγδα Φύσσα: Έμαθα από αστυνομικό που τον συνέλαβε πως μέσα στο αμάξι είπε «είμαι δικός σας». Τον ρώτησε «αστυνομικός;» Απάντησε: «Όχι, Χρυσή Αυγή». Μετά πήγε στο τμήμα και συμπεριφερόταν σαν να ήταν οικείος χώρος. Η Αστυνομία δεν έπιασε τους άλλους, αλλά φίλους του Παύλου.

Καθόταν σταυροπόδι, μιλούσε στο κινητό. Μετά τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι πέθανε ο Παύλος. Τότε ο δολοφόνος θορυβήθηκε και ζήτησε να τον βάλουν αλλού και του είπε ο αστυνομικός «πήγαινε στον τρίτο».
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πριν το φόνο υπήρξε επικοινωνία Πατέλη (πυρηνάρχη της Νίκαιας) και βουλευτή της Χ.Α.;
Μητέρα Φύσσα: Υπήρξε με τον Λαγό.

«Ο Ρουπακιάς παίρνει 600 ευρώ»

Άγγελος Τζέλλης: Έχετε ακούσει κάποιο ηχητικό ντοκουμέντο με τον Αποστόλου (σ.σ.: είναι κατηγορούμενος) να συνομιλεί τηλεφωνικά με μια άγνωστη κυρία;
Μάγδα Φύσσα: Ναι, βλέπει η κυρία τη δολοφονία του Παύλου, του περιγράφει ... και ρωτάει «είναι επαγγελματικό το χτύπημα;» «Ναι, έτσι εκπαιδεύονται», της λέει. «Ενημέρωσε τη μάνα μου να πετάξει τα όπλα, να μην πετάξει τις μπλούζες.»
Η κυρία Φύσσα συμπλήρωσε ότι ο Ρουπακιάς πληρώνεται από τη Χρυσή Αυγή, παίρνει 600 ευρώ. Υπάρχουν άπειρα στοιχεία πλέον ότι είναι γερό μέλος της Χρυσής Αυγής.
Άγγελος Τζέλλης: Υπάρχουν άλλα έγγραφα που το αποδεικνύουν;
Μάγδα Φύσσα: Απεικονίζεται σε φωτογραφίες δίπλα σε Λαγό, δίπλα σε Μιχαλολιάκο.
Γιώργος ΡουπακιάςΟ δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στο δικαστήριο | EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Άγγελος Τζέλλης: Ας πάμε πάλι στο Κοράλι... Τα τηλεφωνήματα που γίνονται από το μαγαζί, από τον Άγγο για παράδειγμα;
Μάγδα Φύσσα: Καταιγισμός τηλεφωνημάτων από Καζαντζόγλου, Αγγο, και φθάνουμε στον Πατέλη που στέλνει το μήνυμα. Υπάρχει τέτοια πειθαρχία και εκπαίδευση, που μέσα σε 15 λεπτά είχε συγκεντρωθεί το τάγμα.
Άγγελος Τζέλλης: Το κινητό ποιου βρέθηκε στο αυτοκίνητο;
Μάγδα Φύσσα: Του Καζαντζόγλου
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είδατε το βίντεο από το αρχείο του Πατέλη; Τι περιγράφει;
Μητέρα Φύσσα: Ναι, το είδα. Εκεί λένε μόνον αν δώσει το οκ του Λαγού κινούνται και προσθέτουν: ό,τι κινείται σφάζεται.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Ο Λαγός από πού παίρνει εντολή;
Μητέρα Φύσσα: Ο Λαγός δεν είναι μόνος του. Εντολές παίρνουν από τον αρχηγό τους, από τον Μιχαλολιάκο. Αυτό προκύπτει από την ιεραρχία και τη δομή της οργάνωσης. Δύο χρόνια μελετώ αυτά τα θέματα, διαβάζω δύο χρόνια. Δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Αυτή είναι η οργάνωση. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. O αρχηγός, ο Μιχαλολιάκος, έχει την τελική ευθύνη. Εντολές δίδονται στους βουλευτές και στη συνέχεια στους πυρηνάρχες και από εκεί στα μέλη.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Είναι υψηλόβαθμος χρυσαυγίτης ο Ρουπακιάς;
Μητέρα Φύσσα: Είναι γερό στέλεχος. Προκύπτει από δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και υπάρχουν πολλά και στη δικογραφία.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Πως έγιναν τα τηλεφωνήματα το βράδυ εκείνο κατά την ιεραρχία, όπως είπατε;
Μητέρα Φύσσα: Ετσι ακριβώς. Τα μέλη ειδοποιούν τους παραπάνω, εκείνοι τον πυρηνάρχη και αυτός τον βουλευτή τον Λαγό και πάει λέγοντας.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Εχουν οι χρυσαυγίτες ειδική εκπαίδευση για χτυπήματα άμυνας και επίθεσης;
Μητέρα Φύσσα: Βέβαια έχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία και από χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Κανονική στρατιωτική εκπαίδευση.
Συνήγορος πολιτικής αγωγής: Γιατί δεν έτρεξε το παιδί σας να φύγει από την επίθεση του Τάγματος Εφόδου;
Μητέρα Φύσσα: Δεν επρόκειτο να τρέξει. Για πολλούς λόγους. Πρώτον ήταν εκεί τα κορίτσια και δεν επρόκειτο να τα αφήσει. Και δεύτερον θα προσπαθούσε να καλύψει και τα άλλα παιδιά.

«Θα σας σκοτώσουμε», «Τέλος χρόνου»

Η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε αναλυτικά -σε ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής- σε όλες τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής που είχαν τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.
Τα συνθήματά τους ήταν «θα σας σκοτώσουμε» και «τέλος χρόνου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Ο αρχηγός σε κάθε επίθεση δίνει το σύνθημα αρχής και τέλους.

Τα «όπλα» του Παύλου

Η κυρία Φύσσα, συγκινημένη, απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν τον γιο της, τον οποίο χαρακτήρισε «καθαρή προσωπικότητα, με ελεύθερο πνεύμα, ιδέες και ιδανικά. Αυτά ήταν τα “όπλα” του».
Από ώριμος έφηβος εξελίχθηκε σε έναν αξιόλογο άντρα, είπε. Ήταν αναγνωρίσιμος από τις συναυλίες του και από τις δράσεις αλληλεγγύης».

«Προκλητικοί και μετά τη δολοφονία του γιου μου»

«Χωρίς κανέναν ενδοιασμό και μετά τη δολοφονία συνεχίζουν να είναι προκλητικοί. Δεν είχαν περάσει 50 μέρες που πέρασε ένα τάγμα και βεβήλωσε το σημείο της δολοφονίας του γιου μου. Υποχρέωναν τους πολίτες να πάρουν τα έντυπά τους… Περνάνε κάτω από το σπίτι με μηχανές και τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής σαν να μας λένε "είμαστε εδώ, δεν φοβόμαστε". Δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα κι εμείς και οι δικηγόροι».
Συνήγορος: Μάρτυρες έχουν απειληθεί;
Μάγδα Φύσσα: Μαντάς, Ξυπόλητος, ξυλοφορτώθηκαν με το που ξεκίνησε το δικαστήριο.

Επεισόδιο ανάμεσα στην πρόεδρο και συνηγόρους

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν έλαβε τον λόγο ο Τάκης Ζώτος, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, για λογαριασμό Αιγύπτιων αλιεργατών.
Τάκης Ζώτος: Το βίντεο που είδατε μπορείτε να το τοποθετήσετε χρονικά;
Μάγδα Φύσσα: Περιγράφει μια επίθεση που θέλουν να κάνουν, και θα την κάνουν, μόνον αν πάρουν το ok από τον Λαγό.
[ Προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ συνηγόρου υπεράσπισης και της προέδρου, καθώς ο πρώτος θέλησε να παρέμβει, χωρίς να του επιτραπεί τελικά ]
Πρόεδρος: Δεν είναι χώρος συναθροίσεων, εδώ, είναι δικαστήριο, και θα το σεβαστείτε.
Υπεράσπιση: Θα με ακούσετε, δεν μπορεί να ακούγεται μόνο η άλλη πλευρά.
Πρόεδρος: Θα σας δώσω στη συνέχεια τον λόγο, όχι τώρα. (...) Σας ανακαλώ στην τάξη, καθίστε κάτω.
Υπεράσπιση: Πώς θα ασκήσει ο κατηγορούμενος τα δικαιώματά του; Δεν μπορεί να γίνεται έτσι η διαδικασία...
Σε συνέχεια των ερωτήσεων του κ. Ζώτου, πάντα με άξονα το βίντεο, η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε και πάλι.
Ο κ. Ζώτος αντέδρασε λεκτικά.
Πρόεδρος προς Ζώτο: Με αυτές τις συζητήσεις καθυστερείτε, και βγαίνετε μετά έξω και κάνετε δηλώσεις ότι η δίκη καθυστερεί. (...) Οι ερωτήσεις σας δεν θα υποβάλλονται με αυτό τον τρόπο.
Τάκης Ζώτος: Ξέρετε από ποιους έγινε η επίθεση στο Πέραμα, στο Κερατσίνι;
Μάγδα Φύσσα: Ξέρω ότι κοιμόντουσαν οι άνθρωποι.
Πρόεδρος: Γιατί να μας πει τι διάβασε στη δικογραφία;
Τάκης Ζώτος: Αν δεν υπήρχε αυτή η οργάνωση, θα είχε γίνει η δολοφονία;
Ναι στο ΕΑΜ, ακούστηκε από την πλευρά της υπεράσπισης.
Η Μάγδα Φύσσα έσπασε κάποια στιγμή:
Ήλθανε μέσα στο σπίτι μου και δολοφονήσανε το παιδί μου Έτσι απλά! Ετσι απλά! Και ξέρω ότι υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση, που λέγεται Χρυσή Αυγή, και είναι στο Κοινοβούλιο
Θανάσης Καμπαγιάννης (Συνήγορος): Τη δολοφονία του παιδιού σας την είδε πολύς κόσμος;
Μάγδα Φύσσα: Ναι, πολύς. Είχανε βγει στα μπαλκόνια...
Πρόεδρος: Μη ρωτάτε τέτοια πράγματα. Μόνο για την κατηγορία της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση.
Συνήγορος: Εδώ, κυρία πρόεδρε, υπάρχει πηγή πληροφόρησης (...). Σας έχουν προσεγγίσει κάποιοι που είδαν το συμβάν;
Μάγδα Φύσσα: Μας έχουνε προσεγγίσει συγκεκριμένα άτομα...
Συνήγορος: Ποιες ήταν οι ηλικίες ατόμων Χρυσής Αυγής, και των ατόμων της παρέας του γιου σας;
Πρόεδρος: Περιοριστείτε στο θέμα σας...
Συνήγορος: Οι ερωτήσεις είναι για το ισοζύγιο της δύναμης. Ήταν μεγαλύτεροι ή μικρότεροι;
Μάγδα Φύσσα: Υπήρξαν και μεγαλύτεροι, και μικρότεροι. Ο Παύλος ήταν ο μεγαλύτερος στην παρέα του. Οι άλλοι γύρω στα 30...
Συνήγορος: Η επίθεση στον γιο σας έγινε από άτομα αυτόνομα;
Μάγδα Φύσσα: Όχι βέβαια, έγινε οργανωμένα και με ιεραρχία.
Στο σημείο αυτό διατυπώνονται διαμαρτυρίες από την πλευρά των συνηγόρων και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, κ. Καμπαγιάννης, διευκρινίζει ότι «αυτό (σ.σ. ιεραρχία) προκύπτει και από το αναγνωστέο στοιχείο- βίντεο 350, Παράρτημα 3.2/3.3/053 που βρέθηκε από τον σκληρό δίσκο του Πατέλη».
Ο κ. Καμπαγιάννης ρώτησε εν συνεχεία τη μάρτυρα για το αν γνωρίζει περισσότερα για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Αποστόλου.
Συνήγορος: Ξέρετε ποιος είναι ο Γιάννης και ποιος ο Μεγάλος;
Μάγδα Φύσσα: Ο Γιάννης είναι ο Λαγός, ο Μεγάλος είναι ο Μιχαλολιάκος. 
Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίασηΣτιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση | EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Την Πέμπτη, λόγω αδιαθεσίας, η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα

Με δάκρυα στα μάτια, προσπαθώντας να ανακαλέσει όσα συνέβησαν το βράδυ που έχασε τον αδελφό της, η Ειρήνη Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεσή της. 

Η ίδια ήταν ξεκάθαρη όταν είπε: «Τα πράγματα είναι πολύ απλά στο μυαλό μου. Ο Παύλος πήγε να δει μπάλα και δεν γύρισε σπίτι του. Ήταν οργανωμένο σχέδιο. Ήταν τρία άτομα, γίνανε 15 και μετά 60 άτομα. Ετσι ξαφνικά. Ηταν οργανωμένο».

Εξιστορώντας τα όσα έμαθε για το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου το 2013 υποστήριξε: «Δέχτηκα τηλεφώνημα από τον πατέρα μου, ήρθα σπίτι. Δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι είχε πάθει ο Παύλος κάτι. Η Χρύσα μού είπε "ο αδελφός σου δεν είναι καλά". Πήρα ένα ταξί και πήγα στο Κρατικό και ενημερώθηκα. Δεν μπορούσα να το δεχθώ. Πήγα στο νοσοκομείο και τον είδα εκεί. Παγωμένο, νεκρό. Παρακαλούσα να σηκωθεί να φύγουμε».

«Ο αδελφός μου με τη Χρύσα και έναν φίλο τους πήγαν στο Κοράλι πρώτη φορά εκείνη τη μέρα γιατί δεν βρήκαν στην άλλη καφετέρια τραπέζι. Στο μαγαζί δεν έγινε κάτι. Μέσα βρίσκονταν 3 άτομα που φορούσαν παντελόνι παραλλαγής, μαύρα μπλουζάκια. Δεν ειπώθηκε κάτι στην καφετέρια», είπε και συνέχισε: «Όταν η παρέα του αδελφού μου βγήκε έξω, είδε μαζεμένα 15 άτομα. Φορούσαν κράνη και παντελόνια παραλλαγής, είχαν λοστούς και σιδηρογροθιές. Εγινε μια μανούρα, ένα μπάχαλο, με έναν μεσολαβητή, χωρίς να προηγηθεί κάτι και η αστυνομία καθόταν εκεί κοντά, λίγο πιο πάνω στη γωνία».

Η κατάθεση της Ειρήνης Φύσσα διακόπηκε, καθώς ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, και θα συνεχίσει στις 8 Οκτωβρίου.
♦ Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Πολιτικής Αγωγής για προβολή ντοκουμέντων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Θα προβληθούν και θα ακουστούν κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.