21.10.15

Δίκη Χρυσής Αυγής: Καταθέτει ο Μελαχροινόπουλος, φίλος του Π. Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία

11:49 π.μ.
Πρόεδρος: Από ποιά στοιχεία καταλάβατε οτι ήταν Χρυσαυγίτες.
Μελ: Από τον τρόπο που έδρασαν, ήταν τέρμα οργανωμένος. Δεν μας όρμηξαν έτσι απλά.
Έρχονταν σε ομάδες. οι άλλοι τους εμψύχωναν τους έχω δει να δρουν έτσι και σε άλλα περιστατικά.
Πρόεδρος: τι είναι τα τάγματα εφόδου; 
Μελ: Κάποια άτομα που δρούν βάσει εντολών. Ξέρω οτι όλοι παίρνουν εντολές από τον αρχηγό. Από κάτω είναι οι περιφερειάρχες που είναι οι Βουλευτές και μετά οι πυρηνάρχες κλπ. Αυτά τα ξέρω από μέσα.
Έχουμε σχόλια από την υπεράσπιση που προκαλούν έντονες διαμαρτυρίες από την πολ. αγωγή.
Πρόεδρος: Τα τάγματα εφόδου στρέφονται κατά οποιουδήποτε;
Μελ: Στρέφονται σε όποιους είναι εναντίον, αλλοδαπούς ομοφυλόφiλους, με όποιους διαφωνούν
Η πρόεδρος υποδεικνύει στον μάρτυρα οτι στην πρώτη του κατάθεση μίλησε για δύο ομάδες των 15 ατόμων και δεν έδωσε τότε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος είπε οτι υπάρχουν ασάφειες στο αν είχαν ή όχι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και οτι στην πρώτη κατάθεση είχε μιλήσει για 5-6 άτομα και τώρα για 6-7
Πρόεδρος: Στην πρώτη κατάθεση είπατε 'ενας κρατούσε μαδέρι' τώρα είπατε για 3 όπλα. Σχόλια από την υπεράσπιση για τις ερωτήσεις.
Πρόεδρος: Να λείπουν τα σχόλια. Κάπου είπατε και φουλ φεις πως τα εξηγείτε;
Μελ: ημουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.


11:45 π.μ.
Μελαχροινόπουλος: Ερχεται ο Φύσσας μαχαιρωμένος πρός το μέρος μου. Με το που τον μαχαίρωσε ο Ρουπακιάς είδα οτι έφυγαν όλοι προς Κεφαλληνίας. 
Κάθεται 2-3 λεπτα όρθιος και μετά στο σκαλάκι εκεί στο φροντιστήριο. Του λέω θες νερό; μου έγνεψε ναι. 
Έφερα νερό από απέναντι και του το έδωσαν αλλά εκεί κατέρευσε και έφτυσε το νερό. 
Προσπαθούσαμε όλη την ώρα να τον πάμε στο νοσοκομείο, εν τω μεταξύ ήρθε και η Χρύσα και πέρασε μια κυρία που ήταν νοσηλεύτρια 
Είδε τους σφυμούς του Παύλου που ήταν πολύ αδύναμοι, ήρθε το ασθενοφόρο και βήθησα να τον βάλουμε μέσα.



11:40 π.μ.

Μελαχροινόπουλος: Μετά ήρθε το αμάξι το ασημί και ο Ρουπακιάς κατευθύνθηκε κατευθείαν στον Φύσσα, δεν είδα αν κρατούσε κάτι.
Ακούγονται γέλια από τους κατηγορούμενους και ο Κος Τζέλης παρεμβαίνει λέγοντας "να λέιπουν τα γέλια".
Μελαχροινόπουλος: Οι 5-6 που χτυπούσαν μέχρι τότε τον Παύλο έκαναν χώρο στον Ρουπακια να πάει στον Παύλο. Είδα το Ρουπακιά να πλησιάζει τον Παύλο και να του επιτίθεται κατευθείαν. 
Με το που έρχεται ο Ρουπακιάς οι 5-6 έφυγαν αμέσως και πήγαν πάλι απέναντι.
Μετά ο Παύλος φώναξε "αχ", και είδα 2 της Δίας και η κοπέλα σήκωσε το όπλο ενώ ο Ρουπακιάς πήγαινε να φύγει.

Μου έμεινε οτι η κοπέλα η αστυνομικίνα είπε "όχι και μαχαίρι ρε παιδιά" Το όχι και μαχαίρια το είπε η κοπέλα σε αυτούς που πήγαν απέναντι.


11:36 π.μ.

Μελαχροινόπουλος: Δεν έχουν διασχίσει ακόμα την Τσαλδάρη, είχε κίνηση αλλά όχι πολύ έντονη. Φόραγαν όλοι μαύρα ρούχα και κάποιοι παντελόνια παραλλαγής. 
Φόραγαν άρβυλα και κάποιοι κράταγαν κράνη. Την ώρα που περπατούσαμε προς τα πάνω εκείνοι μας ακολουθούν από απέναντι παράλληλα. 
Λέει ο Παύλος στα κορίτσια πηγαίντε σπίτι και θα ρθουμε και έφυγε η Σταυρούλα και η Χρύσα. 
Κοιτάξαμε όλοι τον Παύλο και μας είπε τρέχτε προς Ξάνθου, γύρισα να τον βοηθήσω και δέχομαι χτύπημα στα πλευρά και πέφτω κάτω.
Είδα τότε να αφήνουν 5-6 τον Παύλο και να τον πιάνουν άλλοι 5-6 και τον χτυπούσαν.
Όλο έρχονταν και φαίνονταν σαν να εμψυχώνουν ο ένας τον άλλον.
Είχαμε μέινει εγώ ο Παύλος και ο Κοντονικόλας, οι άλλοι οι δικοί μας είχαν στρίψει στην Ξάνθου.
Ο Κοντονικόλας είχε σαστίσει και τον χτύπαγε κάποιος με κράνος, και αυτός του έλεγε ησύχασε, ησύχασε.



11:29 π.μ.

Μελαχροινόπουλος: Μετά είδαμε 2 μηχανές Διας και 5-6 μηχανάκια από την άλλη πλευρά στη Σαλαμίνος. Τώρα ήμασταν δέκα.Έρχονται δύο μηχανές δίας και μετά 3-4 αμάξια και 5-6 μηχανάκια. Τελευταίο αμάξι ένα ασημί με τον Ρουπακιά μέσα και ρώτησε αν αυτή είναι η Κεφαλληνίας, ουσιαστικά ρώτησε τον Παύλο. Ένα Νισαν ήταν.
- Τα μηχανάκια ήταν όλα μαζί και μου έκανε εντύπωση πως κινούνταν όλοι μαζί.
Ο Παύλος απάντησε ναι αδερφέ αυτή είναι και το αμάξi μάρσαρε και έφυγε. Πίσω κάθονταν δύο γυναίκες σίγουρα η μια ξανθιά
Πρόεδρος: Κάπου έχετε πει πως και οι δύο ήταν ξανθιές. Ναι δεν θυμάμαι καλά η μια ήταν σίγουρα. Μετά πήγαμε να περάσουμε απέναντι τη Λαμπράκη και ακούμε πίσω μας οχλαγωγία και βλέπουμε 30-40 άτομα. 


-Μας βρίζανε και μας λέγανε: έλατε εδώ κότες, θα σας γαμήσουμε, θα σας σκοτώσουμε και ακούμε έντονο ποδοβολητό.


11:15 π.μ.

Μελαχροινόπουλος: Τελειώνει ο αγώνας γύρω στις 11:30 και φύγαμε, έμεινε πίσω ο Δόυλβαρης να πληρώσει και βγήκε και αυτός.
Πήγαμε να πάρουμε τα αυτοκίνητα στη Μελά εκεί που είχαμε παρκάρει. Βλέπω άτομα κα μπροστά στα αμάξια μας και στο οδόστρωμα. 4-5 και άλλους τόσους στα πεζοδρόμια της Μελά, ένας από αυτούς κρατούσε ρόπαλο, δεν ήταν όλοι εμφανείς.
Πρόεδρος: Γιατί δεν τα είπατε την πρώτη φορά;
Μελαχροινόπουλος: Εστίασα στην ουσία, είχα το αίμα του Παύλου πάνω μου. Δεν είπα πολλά πράγματα λόγω της φόρτισης. Πάντως έβλεπα έναν με μαδέρι, έναν με στυλιάρι και έναν με σιδερομπουνιά.
Σε αυτό το σημείο παρεμβαίνει ο Κος Τζέλης της Πολ. Αγωγής και ζητάει να μην γίνονται σχόλια όσο καταθέτει ο μάρτυρας.




Μελαχροινόπουλος: Φορούσαν σίγουρα μάυρα ρούχα και κάποιοι παραλλαγές χακί άσπρο.
Πρόεδρος: Η εικόνα των ανθρώπων αυτών σας έκανε να φοβηθείτε;
Μελ: Ναι γιατί μου φαινόταν πως μας περιμέναν και οτι θα μας έκαναν κακό. Θέλαμε να φύγουμε και δεν μπορούσαμε.
Είδαμε έναν αστυνομικό με μηχανάκι και του είπαμε πως θέλουμε να φύγουμε και δεν μπορούμε. Αυτός πήγε τους μίλησε και είδα οτι είχαν οικειότητα σαν να τους ήξερε. Μας είπε φύγετε και θα φύγουν και αυτοί. Κάτσαμε περίπου ένα τέταρτο και αυτός πηγαινοερχόταν, μίλαγε σε εμας μισό λεπτό πήγαινε σε αυτούς μίλαγε τρία λεπτά. Λέμε εντάξει θα φύγουμε, πάμε να κάτσουμε λίγο μέχρι να φύγουν. Εν τω μεταξύ ο φίλος μας ο Χρήστος ήταν άρρωστος, πήρε αμέσως ταξί και έφυγε.


11:08 π.μ.

Μελαχροινόπουλος: Στο Κοράλλι φτάσαμε γύρω στις 11 είχε αρχίσει το 2ο ημίχρονο, Υπήρχε χώρος στο τραπέζι του Φύσσα. Ηταν εκεί και κάθονταν Φύσσας Χρύσα και Δούλβαρης. Πρίν μπούμε ήταν κάποιος ψηλός που μετά κατάλαβα πως ήταν ο ΜΙχάλαρος. Παρκάραμε έξω απ΄την καφετέρια, είχε κ άλλα αυτοκίνητα. Ο ψηλός βγήκε απ' το μαγαζί. Ήταν σωματώδης με πολύ κοντό μαλί μαύρα ρούχα και ίσως παντελόνι παραλλαγής. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος.
Μετέπειτα στις καταθέσεις μου μου δείξανε φωτογραφίες νομίζω στην Αθήνα και αναγνώρισα οτι ήταν ο ΜΙχάλαρος. Εϊχα συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του. Κατσαμε στην καφετέρια εγώ δίπλα απ'΄τον Παύλο. Μπροστά μου ήταν η οθόνη και αριστερά 2 άτομα κοιτούσαν περίεργα και έντονα. Κάθονταν μόνοι σε ένα τραπέζι και μας κοίταζαν έντονα.





Ρωτάω τον Παύλο τι έγινε γιατί κοιτάνε αυτοί; Μου λέει δεν έγινε τίποτα απλά σχολίασαν οι φίλοι μου οτι ο ένας τους φορούσε την μπλούζα του ανάποδα. Αυτό μου το είπε ο Φύσσας. Εν τω μεταξύ έβλεπα πως όλη την ώρα ασχολουνταν με τα κινητά τους.
Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα φεύγουν και οι δύο ο ένας σκοντάφτει πάνω στον Σειρλή. Μάλιστα του ζήτησε και συγνώμη και ο Σεϊρλής του είπε εντάξει αδερφέ. Φορούσαν και δύο μαύρα και ίσως ο ένας να φορούσε παραλλαγή.
Πρόεδρος: Άρα έχετε αναγνωρίσει Άγγο και ΜΙχαλάρο.
Μελ: Ναι. Δεν είδα να μιλάνε στο κινητό, ήταν σαν να εστελναν μυνήματα.



10:48 π.μ.
Προσέρχεται ο μάρτυρας Μελαχροινόπουλος: Γννωρiζόμασταν με τον Παύλο 15 χρόνια, ήμασταν φίλοι, κάναμε μαζί μουσική. Ασχολιόταν ο Παύλος με μουσική και στίχους με περιεχόμενο κοινωνικό, διάφροα θέματα, αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά. Όμως ο Παύλος από την μουσική του δεν είχε ποτέ διενέξεις ούτε ήταν ενταγμένος επίσημα σεμκάποιο κόμμα.
Πρόεδρος: Έχετε δώσει 4 καταθέσεις με διαφοροποιήσεις, τώρα θα μας τα πείτε από την αρχή και θα μας δώσετε εξηγήσεις για τις διαφοροποιήσεις.
Μελαχροινόπουλος: Εκείνη τη μέρα δεν είχα μιλήσει καθόλου με τον Παύλο. Με πήρε ο Σεϊρλής και μου λεει είμαστε σε μια καφετέρια με Κοντονικόλα Ηλία, Νίκο Μαντά, Ξυπόλητο ΜΙχάλη, Νίκο Βακιώτη και μια κοπέλα τη Σταυρούλα. Στην καφετέρια Σουβενίρ. Το τηλεφώνημα έγινα στις 9:30 και ήδη βρίσκονταν στην καφετέρια και μου λένε έλα να δούμε μπαλα και να πάμε κάπου μετά. Πήγα γύρω στις δέκα παρα, είχε ξεκινήσει ο αγώνας, εγώ πήγα για παρέα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μου λέει ο Σεϊρλής οτι μίλησε με Φύσσα και πως ήταν σε μια κοντινή καφετέρια το Κοράλλι. Και να πάμε και εμείς και μόλις τελειώσει ο αγώνας να πάμε σε μια καφετέρια στη Μεμου όπου συχνάζαμε. ο Δεν άκουσα τη συνομιλία Σεϊρλη Φύσσα ούτε ξέρω ακριβώς πότε έγινε. Τα παιδιά είχανε πει από το πρωί οτι θα κανόνιζαν οπότε τηλεφωνήθηκαν. Φύγαμε λοιπόν περίπου 8 ατόμα από Σουβενίρ με δύο αυτοκίνητα, του Σεϊρλή και του Ξυπόλητου.

Πηγή: Golden Dawn Watch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.