21.10.15

«Είχαν κάνει κλοιό για να δολοφονήσει ο Ρουπακιάς τον Φύσσα»

Όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του επί 15 χρόνια φίλου του, Παύλου Φύσσα, περιέγραψε νωρίτερα σήμερα στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος.
Ο μάρτυρας, που ασχολούνταν και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 πήγε από την καφετέρια που καθόταν, σ’ εκείνη που βρισκόταν ο Φύσσας με άλλους φίλους τους.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του στο δικαστήριο, στην καφετέρια «Κοράλι», όπου πήγαν, είδε δύο από τους θαμώνες που τους κοίταζαν περίεργα και γι' αυτό ρώτησε τον Φύσσα τι έχει συμβεί «και μας κοιτάνε συνέχεια έντονα».
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο Παύλος Φύσσας τού απάντησε ότι δεν είχε συμβεί κάτι με αυτούς τους δύο, απλώς «κάναμε μία πλάκα γιατί ο ένας από αυτούς φορούσε ανάποδα την μπλούζα».

Ο κ. Μελαχρινόπουλος κατέθεσε, λεπτό προς λεπτό, όσα συνέβησαν μόλις τελείωσε ο αγώνας που έβλεπαν και βγήκαν από την καφετέρια, οπότε και είδαν συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες στο σημείο που είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους.
Είπε ότι είδε κάποιους από αυτούς να κρατάνε καδρόνια και στειλιάρια και επίσης ότι ένας από τους συγκεντρωμένους κρατούσε «μάλλον σιδηρογροθιά, την είδα να γυαλίζει στο σκοτάδι στο χέρι του».
Σύμφωνα με τον μάρτυρα, όταν πλέον κυνηγημένοι έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, είδε το ασημί αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά –ο οποίος νωρίτερα τους είχε ρωτήσει ποια είναι η οδός Κεφαλληνίας- να μπαίνει ανάποδα στον δρόμο και να σταματά.
Και ο Μελαχρινόπουλος κατέθεσε πως όταν ο Ρουπακιάς τούς ρώτησε για την οδό Κεφαλληνίας, στο αυτοκίνητο επέβαιναν στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες.
Πρόσθεσε ότι οι συγκεντρωμένοι με έντονο ποδοβολητό και οχλαγωγία προσπαθούσαν να τους τρομάξουν και ανά ομάδες των 5 ή 6 τους έκαναν επιθέσεις. Τον ίδιο, όπως είπε, τον χτύπησε κάποιος πισώπλατα στα πλευρά, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω.
«Οι συγκεντρωμένοι ήταν στην τσίτα. Χτύπαγαν έντονα τα πόδια τους, σαν να ήθελαν να εμψυχώσουν τους 5-6 που έρχονταν να μας χτυπήσουν. Ο Παύλος δέχτηκε δύο φορές επίθεση από αυτές τις ομάδες».
Ο Μελαχρινόπουλος κατέθεσε πως είδε τον Ρουπακιά να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να πηγαίνει κατευθείαν πάνω στον Παύλο Φύσσα. «Έπεσε πάνω του, δεν προηγήθηκε κάτι μεταξύ τους, δεν τον είδα να κρατάει κάτι, όμως είδα την κίνηση σαν να τον μαχαιρώνει, δύο φορές. Οι άλλοι είχαν κάνει χώρο στον Ρουπακιά. Ήταν σαν να έχουν κάνει ένα κλοιό στον Φύσσα για να μην πάω εγώ κι ο άλλος φίλος μας να τον βοηθήσουμε».
Από την αρχή της κατάθεσης η πρόεδρος επεσήμανε στον Δημήτρη Μελαχρινόπουλο πως στις τέσσερις καταθέσεις (σ.σ. δύο στο αστυνομικό τμήμα, μία στην ανακρίτρια Πειραιά και άλλη μία στην εφέτη ειδική ανακρίτρια) υπάρχουν διαφοροποιήσεις και προσθήκες από τη μία στην άλλη.
Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το βράδυ της δολοφονίας ήταν ψυχολογικά πολύ φορτισμένος και σε σύγχυση και πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η ουσία. «Είχα χάσει τον φίλο μου. Είχαν σκοτώσει τον Παύλο».
Ο μάρτυρας δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την εισαγγελέα έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ανέφερε: «Βλέπω ότι και σήμερα είστε σε σύγχυση» και του επεσήμανε ότι αρχικά είχε υποστηρίξει ότι στο Κοράλλι έγινε λογομαχία μεταξύ της παρέας Φύσσα και των δύο θαμώνων.
Του ανέφερε επίσης ότι στο σήμερα υποστηρίζει ότι η δολοφονία ήταν οργανωμένη, ενώ στις ανακριτικές καταθέσεις του απέδωσε το συμβάν στη λογομαχία στο Κοράλλι.
Ο μάρτυρας απάντησε ότι είναι ταραγμένος γιατί ξαναβιώνει όλη την οδυνηρή γι' αυτόν ιστορία και ότι πλέον θυμάται περισσότερες λεπτομέρειες για τα γεγονότα από ό,τι τη στιγμή που βρισκόταν σοκαρισμένος, με μαχαιρωμένο τον φίλο του.
Η επιμονή της εισαγγελέως προκάλεσε τη δυσφορία του ακροατηρίου όσο και της Πολιτικής Αγωγής και μάλιστα στις ερωτήσεις που απηύθυνε στον μάρτυρα ο Θ. Καμπαγιάννης επέμεινε διότι, όπως δήλωσε, η κ. εισαγγελέας δεν έκανε καμία ερώτηση για την εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.