28.10.15

Δήλωση-σοκ Βέλγου υπουργού: Να φέρουν διακριτικά οι μετανάστες

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις του Βέλγου υπουργού Εσωτερικών Jan Jambon να φέρουν διακριτικά οι πρόσφυγες, ώστε να διαχωρίζονται από τους πολίτες και να εντοπίζονται εύκολα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο RTBF, ο Jan Jambon ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας στα κέντρα υποδοχής των αιτούντων άσυλο. Μεταξύ αυτών, η χρήση διακριτικών γνωρισμάτων στα ρούχα τους για τον εύκολο εντοπισμό τους. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία ενός σήματος που θα φέρουν όλοι οι μετανάστες.

Επιπλέον, μίλησε για ενίσχυση της παρακολούθησης των εισερχομένων στα κέντρα υποδοχής. Θα πρέπει να εγγράφονται σε λίστα επισκεπτών όπου θα έχει πρόσβαση η αστυνομία.ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤA ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο JAN JAMBON
Επιπλέον, ο Βέλγος ΥΠΕΣ επιθυμεί μεγαλύτερη επικοινωνία μεταξύ των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και των Ομοσπονδιακών Αρχών. Σύμφωνα με την πρότασή του θα υπάρξει λεπτομερής ανάλυση του προφίλ του κάθε αιτούντος άσυλο στις Βρυξέλλες και οι πίνακες θα διανεμηθούν σε όλους τους δήμους.

Επιπροσθέτως, οι ομοσπονδιακές Αρχές θα έχουν τη δυνατότητα για είσοδο στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, αλλά όχι να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως σε όλους τους ιδιωιτκούς χώρους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι προτάσεις του Jambon προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο Philippe Hensmans εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, ανέφερε ότι τα μέτρα που πρότεινε ο υπουργός θα στιγματίσουν τους μετανάστες. Όπως τόνισε, ανόητη είναι η άκρα δεξιά, που προκαλεί προβλήματα ασφαλείας στη χώρα και όχι οι πρόσφυγες.

Η ένωση Cire (Συντονισμός και πρωτοβουλίες για μετανάστες και πρόσφυγες) ανέφερε πως "αυτή η παράνομη και ανεύθυνη συμπεριφορά τείνει να ποινικοποιήσει τους πρόσφυγες".


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.