5.10.15

Βόλος: Δράσεις της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας

Συναυλία Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, το Σάββατο 10 Οκτώβρη 


 Γιάννος Νικολάου, μέλος της ΑΚΜ
 
Μετά τη μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η 1η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτώβρη όπου έγινε ενημερωτική παρέμβαση και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης έξω από σούπερ μάρκετ της πόλης. Το κεντρικό γεγονός της εκστρατείας θα είναι μια Συναυλία Αλληλεγγύης με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών ή/και οικονομικής ενίσχυσης με σκοπό την κάλυψη των μεταφορικών και αγοράς επιπλέον πραγμάτων.

Η συναυλία προγραμματίζεται για το Σάββατο 10 Οκτώβρη στις 9.30μμ στο Θόλο του Πανεπιστημίου με το συγκρότημα «Ηχώ των Δρόμων» και τους Νίκο Παρθένη & Ζαφείρη Κουκουσέλη.


Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο Βόλο, το κύμα αλληλεγγύης είναι πολύ πλατύ και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας πολύ έντονα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μόλις ανακοινώσαμε ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουμε τις παραπάνω δράσεις, αρκετός κόσμος επικοινώνησε μαζί μας θέλοντας να φέρει τρόφιμα και άλλα είδη στις συνελεύσεις, πολύ νωρίτερα δηλαδή από τις ανακοινωμένες δράσεις.

Για την ΑΚΜ η αλληλεγγύη δεν περιορίζεται σε «μεμονωμένες» δράσεις αυτού του είδους, αλλά γίνεται προσπάθεια να πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά και να προωθηθούν ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όπως η παροχή ασύλου - ταξιδιωτικών εγγράφων, η δημιουργία πραγματικών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας και αγώνας για να κλείσουν τα κέντρα κράτησης, να πέσουν οι φράχτες αλλά και η κοινή πάλη των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και το φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.