2.10.15

Όλη η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα στη δίκη των ναζιστών της Χ.Α.

[Ένταση πριν ξεκινήσει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρύθηκαν για τη λήψη φωτογραφιών από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ προκαλώντας ένταση λίγων λεπτών.]
[Ξεκινάει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα. «Όσες προσπάθειες και να κάνει η άλλη πλευρά για να μην καταθέσω, δεν θα το επιτύχει»]
Μάγδα Φύσσα: Στις 17 του μήνα είδα τελευταία φορά το παιδί μου. Μου είπε ότι θα πήγαινε να δει την μπάλα, από τις ελάχιστες φορές που δεν θα την έβλεπε με τον πατέρα του και θα πήγαινε με τους φίλους του. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό. Στις 2 το βράδυ χτύπησε το τηλέφωνο της κόρης μου, καταλάβαμε ότι έγινε κάτι κακό. Μπήκε στο σπίτι ο πατέρας του κάτωχρος. Τον ρωτάω τι συμβαίνει, για ποιόν θα μπυ πεις. Μου είπε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, ο Παύλος χτύησε στο νοσοκομείο. Το κατάλαβα τι έχει γίνει.Ρώτησα: Αυτό ήταν; Πάει το παιδί μας;
Μ. Φύσσα: Μπαίνω στο αυτοκίνητο και βλέπω να οδηγεί ο κουνιάδος μου. Καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι σοβαρό. Δε μπορεί να μην έχει χτυπήσει σοβαρά ο Παύλος και ο Τάκης να μη μπορεί να οδηγήσει. Ελπίζω ακόμη. Φτάνω στο Κρατικό και βλέπω πολλούς συγγενείς και φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλέπω δύο γιατρούς. Έναν άντρα και μια γυναίκα που με κοίταγε στα μάτια αλλά δε μίλαγε. Τους ρωτάω που είναι το παιδί μου αλλά δε μου έλεγαν. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και τους λέω αν δε μου πείτε τώρα τι έχει γίνει…

Μ. Φύσσα: Εν πάση περίπτωση, ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Μου είπε ότι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η χρυσή αυγή. Πως έφυγε ρώτησα. Μου είπε ότι οι μαχαιριές ήταν επαγγελματικές, και απ’έξω να ήταν δεν τον προλαβαίναμε. Είδα το παιδί μου στο νεκροθάλαμο.
Μ. Φύσσα: Γι αυτούς που νομίζουν ότι με τρομάξανε, τους λέω ότι δεν τρόμαξα. Το παιδί μου κοιμότανε. Ήταν ένας άγγελος. Κοιμότανε. Προσπαθώ λοιπόν να τον ζεστάνω. Να τον ζεστάνω. Να σηκωθεί, να φύγουμε από εκεί. Στο διάστημα αυτό είχε έρθει και η κόρη μου και της είπα εγώ τι συνέβαινε.
Μ. Φύσσα: Την επόμενη μέρα βλέπω τη Χρύσα και προσπαθώ να μάθω τι έγινε. Τις μέρες εκείνες έμαθα τι έγινε από τη Χρύσα
Μ. Φύσσα: Οι στίχοι του απευθύνονταν στο σύνολο, ήταν αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά και γενικότερα αναφερόταν σε όσα ζούμε. Δεν γνωρίζω να είχε συγκρούσεις με κάποιους.
Πρόεδρος: Εκείνο το βράδυ ξέρατε που ήταν;
Μ. Φύσσα: Θα έβλεπαν τον αγώνα. Ήταν με τη Χρύσα και έναν φίλο του. Θα έβλεπαν τον αγώνα και μετά θα έβγαιναν.
Πρόεδρος: Τι σας είπε η Χρύσα;
Μ. Φύσσα: Η Χρύσα έμενε μαζί μας, ήταν παιδί μας. Μαζί ήμασταν στο Κρατικό εκείνο το βράδυ. Βγήκαν το απόγευμα στην Τσαλδάρη και έψαχναν που θα δουν τον αγώνα. Είδαν το Κοράλι και μπήκαν να ρωτήσουν αν υπήρχαν θέσεις, πρώτη φορά που πήγαν στο Κοράλι. Έκλεισαν το τραπέζι και έφυγαν για να γυρίσουν το βράδυ να δουν τον αγώνα
Μ. Φύσσα: Μπήκαν στο μαγαζί και ξεκίνησε ο αγώνας. Ήταν οι τρεις τους και στο δεύτερο ημίχρονο συμπληρώθηκε η παρέα και έγιναν 9 άτομα.
Πρόεδρος: Όσο γινόταν ο αγώνας, ελέχθη κάτι με κάποια άλλη παρέα;
Μ. Φύσσα: Τίποτα απολύτως. Τελείωσε ο αγώνας και βγήκαν από το μαγαζί. Στην απέναντι γωνία βλέπεουν να έχουν μαζευτεί περίπου 20 άτομα, φαινόντουσαν ότι είναι χρυσαυγίτες
Μ. Φύσσα: Κρατάγανε πάρα πολλά στα χέρια τους όπως ρόπαλα, λοστούς και διάφορα άλλα. Στέκονται στην πόρτα, ωστόσο τα άτομα αυτά είχαν κλείσει τα αυτοκίνητα των παιδιών. Στο διάστημα αυτό στη γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη, υπάρχει αστυνομία. Δύο μηχανές Δίας, πάρα πολύ κοντά.
Πρόεδρος: Σε τι απόσταση;
Μ. Φύσσα: Πάρα πολύ κοντά. Είναι στην απέναντι γωνία. Πριν γίνει οτιδήποτε. Τα παιδιά είναι στην πόρτα και βλέπουν από τη μια πλευρά τους χρυσαυγίτες και από την άλλη την αστυνομία. Σε αυτό το διάστημα υπάρχει ένας τύπος, που τον ονομάσαμε μεσάζοντα,  ο οποίος βρέθηκε να δίνει οδηγίες στα παδιά χωρίς λόγο για το τι θα κάνουν. Λέει ότι είναι Ειδικός Φρουρός και τους λέει να μην φοβούνται.Ο Παύλος του απαντάει ότι εδώ είμαι στη γειτονιά μου, δε φοβάμαι.
Πρόεδρος: Είπατε ότι δεν έγινε φασαρία; Γιατί παρέμειναν εκεί ο γιός σας και η παρέα του;
Μ. Φύσσα: Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος, στην ουσία ήθελαν να συνενοηθούν για το τι θα κάνουν στη συνέχεια. Τα παιδιά έφτασαν τσαλδάρη και κεφαληνίας. Ένα από τα παιδιά αποχώρησε με ταξί, ήταν αδιάθετος. Ο Παύλος είπε πηγαίντε σπίτ,ι πάμε να πάρουμε τσιγάρα εμείς, να φτάσουμε σπίτι και να τελειώσει όλο αυτό
Μ. Φύσσα: Τα κορίτσια έκαναν δύο βήματα. Η Χρύσα σταμάτησε για να δει τον Παύλο να δει τι γίνεται. Ωστόσο οι 20 που ήταν εκεί, όταν ακόμα τα παιδιά ήταν στη γωνία με την αστυνομία κοντά, άρχισε να έρχεται το Τάγμα Εφόδου από τη Νίκαια. Από Τσαλδάρη προς τα πάνω. Είναι ακόμη τα παιδιά στη γωνία , που κάποιο αυτοκίνητο σταματάει μπροστά τους και ο οδηγός ρωτάει. «Παιδιά ξέρετε την Κεφαλληνίας;» Εκ των υστέρων μάθαμε ότι ήταν ο δολοφόνος. Ο Παύλος απάντησε, εκεί είναι φίλε μου.
Πρόεδρος: Εκτός από τους 20 ήρθαν λοιπόν και άλλοι;
Μ. Φύσσα: Ήρθαν άλλα 30 άτομα. Έγιναν περίπου 50.
Πρόεδρος: Είπατε ότι ήταν από τη Νίκαια το τάγμα εφόδου; πως το γνωρίζετε;
Μ. Φύσσα: Αυτό το μάθαμε εκ των υστέρων. Τα αγόρια που πήγαν να πάρουν τα τσιγάρα αρχίζουν να τρέχουνε. Ο Παύλος δεν έτρεξε, προχώρησε και ύστερα από λίγο τον προλάβανε. Πηγαίναν πάνω του ανά ομάδες και τον χτυπάγανε
Μ. Φύσσα: Όλο αυτό λοιπόν όταν το καταλάβαμε και το μάθαμε μετά το καναν για να εμποδίσουν τον Παύλο και να έρθει ο δολοφόνος να τον μαχαιρώσει. Ο δολοφόνος λοιπόν, έρχεται κάθετα στην Τσαλδάρη. Ανάποδα. Όλο αυτό το διάστημα γινόντουσαν αυτές οι επιθέσεις ανά δύο-τρια άτομα. Χτύπησαν και άλλα δύο παιδιά. Ο ένας δεν πρόλαβε να φύγει, τον χτύπησαν και τον έριξαν κάτω. Ο άλλος γύρισε να σώσει τον φίλου του. Τον έριξαν και αυτόν. Και είναι δύο παιδιά κάτω εκτοπισμένα και ο Παύλος μόνος του στην άλλη πλευρά.
Πρόεδρος: Στο αυτοκίνητο πόσα άτομα ήταν;
Μ. Φύσσα: Στο αυτοκίνητο ήταν τέσσερα άτομα, οι υπόλοιποι αποβιβάστηκαν ένα τετράγωνο πριν, ο Ρουπακιάς ήταν μόνος του. Βγαίνει από το αυτοκίνητο, βλέπει τον στόχο του, μπαίνει στο αυτοκίνητο και έφτασε στον Παύλο, του έδωσε δύο μαχαιριές στην καρδιά
Πρόεδρος:Η Χρύσα που ήταν;
Μ. Φύσσα: Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα δεν έφυγε μακριά. Πήγε στην αστυνομία και τους παρακάλαγε. Τους τράβαγε. Σας παρακαλώ τα παιδιά δεν έχουν κάνει τίποτα και θα γίνει κακό. Η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούμε να επέμβουμε. Ήταν τέσσερις. Η Χρύσα τους τράβαγε στην κυριολεξία.
Πρόεδρος: Όταν κατέβηκε ο Ρουπακιάς έγινε κάποια συμπλοκή;
Μ. Φύσσα: Καμία συμπλοκή. Ωστόσο σας είπα ότι τον απασχολούσαν οι άλλοι. Μέχρι να βγει από το αυτοκίνητο τον κρατάγανε οι άλλοι.
Μ. Φύσσα: Ο Ρουπακιάς… Δε θέλω να τον ξαναπώ με το όνομά του. Είναι δολοφόνος. Ο δολοφόνος.
Πρόεδρος:Τον πλησιάζει ο Ρουπακιάς και;
Μ. Φύσσα: Τον μαχαιρώνει στην καρδιά. Ξέρω από τα παιδιά ότι πήγε, τον αγκάλιασε και τον σκότωσε. Οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες εκείνη τη στιγμή έβριζαν και φώναζαν ενθαρρύνοντάς τον. Κανείς από τα παιδιά την παρέα του Παύλου δεν είδε το μαχαίρι.
Πρόεδρος: Μπορούσαν να τον αποτρέψουν οι χρυσαυγίτες;
Μ. Φύσσα: Εννοείται.
Πρόεδρος: Κατέληξε στο ασθενοφόρο;
Μ. Φύσσα: Άντεξε τέσσερα λεπτά. Ο Ρουπακιάς πήγε να μπει στο αυτοκίνητο του όταν τον μαχαίρωσε. Ο Παύλος του φώναξε: Που πας με μαχαίρωσες και φεύγεις;
Πρόεδρος: Εκτός από τα 4 άτομα αστυνομικούς, ήρθαν και άλλοι;
Μ. Φύσσα: Ήρθαν και άλλοι και ένα περιπολικό. Κατεβαίνουν και τον προλαβαίνουνόταν έχει ήδη μπει στο αυτοκίνητο και έχει πετάξει το μαχαίρι κάτω. Ωστόσο η Χρύσα έχει προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τους τραβήξει νωρίτερα. Όταν βγήκε το μαχαίρι η αστυνομικός φωνάζει «Ε όχι δεν είπαμε και μαχαίρια».
Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτή φράση για εσάς;
Μ. Φύσσα: Σημαίνει ότι αστυνομία και Χ.Α. είναι ένα. Τόσο απλά;
Πρόεδρος: Δεν τον είχε δει ποτέ, γιατί να τον σκοτώσει;
Μ. Φύσσα: Γιατί τους ενοχλούν όσοι είναι «απέναντι».
Πρόεδρος: Η σχέση Ρουπακιά με Πατέλλη ποιά ήταν;
Μ. Φύσσα: Ήταν στο πενταμελές της οργάνωσης της Νίκαιας. Αν δεν πάρουν το οκ από τον Λαγό βέβαια δεν κάνουν τίποτα. Τίποτα δεν κάνουν χωρίς εντολή. Είναι φανερό πια πως δρούν όλοι αυτοί.
Μ. Φύσσα: Καζαντζόγλου ενημερώνει Πατέλη, πυρηνάρχη της Νίκαιας. Ο Πατέλης ενημερώνει τον Λαγό και εκείνος με sms στέλνει στα μέλη της να έρθει στην περιοχή.
Πρόεδρος: Ποιο ήταν το κίνητρο;
Μ. Φύσσα: Να έχουν την ισχύ που νομίζουν ότι έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο θέλουν να το τελειώνουν.
Πρόεδρος: Μέχρι τότε δεν υπήρχε διαφορά με τον γιό σας; Το κίνητρο;
Μ. Φύσσα: Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση και απλά ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο και τον σκοτώσαν. Ο Πατέλης περιμένει το οκ από τον Λαγό, όταν το πήρε προχώρησαν στο χτύπημα. Όλοι είχαν πάρει μήνυμα από τον Πατέλη. Έλεγε: «Όλοι τώρα στην τοπική».
Μ. Φύσσα: Από την τοπική, πήραν τις μηχανές που πήγανε και μαζευτήκανε στην Τσαλδάρη.
Πρόεδρος: Ξέρετε  αν υπήρξαν κάποιες άλλες αξιοποινες πράξεις από μέρους τους;
Μ. Φύσσα:  Πολλά  χτυπήματα έχουν κάνει σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Μελιγαλά
Πρόεδρος: Γνωρίζετε για ιεραρχία;
Μ. Φύσσα: Ναι είχαν ιεραρχία. Αρχηγός, Πυρηνάρχες. Όλοι αυτοί είχαν ο καθένας ένα κομμάτι το οποίο το υλοποιούσαν.
Εισαγγελέας: Τι τους είπαν στην τοπική οργάνωση; Ο Ρουπακιάς είχε πάρει εντολή;
Μ. Φύσσα: Ακριβώς. Ο αρχηγός την έδωσε, αν δεν δώσει το οκ δεν κάνουν τίποτα.
Πρόεδρος: Άρα η εντολή δόθηκε από τον Λαγό;
Μ. Φύσσα: Φυσικά. Και μάλιστα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ Μιχαλολιάκου και Λαγού στις 00:37 για να λάβει γνώση ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία.
Ερώτηση από την έδρα:Είπατε ότι απέκλεισαν τα αυτοκίνητα των παιδιών.
Μ. Φύσσα: Μπορεί να έτυχε.
Ερώτηση από την έδρα: Η παρέα πόση ήταν;
Μ. Φύσσα: Ήταν τρεις και έγιναν 9.
Ερώτηση από την έδρα: Όσοι ήρθαν μετά που ήταν νωρίτερα;
Μ. Φύσσα: Δεν ξέρω
[Διακοπεί λίγης ώρας-Η Πολιτική Αγωγή θέλει να προβάλει βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες του TPP το βίντεο δείχνει τον Πατέλη, στις 11 Αυγούστου 2012 και ενώ ετοιμάζεται επίθεση της Χρυσής Αυγής στο πανηγύρι της Παναγίτσας. Ο Πατέλης είναι στην Τ.Ο. Νίκαιας και λέει στα μέλη της Χρυσής Αυγής: «Χρειαζόμαστε μια ομάδα 30 άτομα τούμπανο(οπλισμένοι). Ό,τι κινείται σφάζεται». Κάποιος τον ρωτά αστειευόμενος: «Ό,τι δεν κινείται;». Στη συνέχεια ο Πατέλης λέει ότι θα περιμένουν εντολή από τον Λαγό: «Είμαστε Χρυσαυγίτες. Δεν κάνουμε τίποτα χωρίς εντολή. Κάντε τον σταυρό σας για να έρθει το Ναι».]
[Η Πρόεδρος λέει ότι το βίντεο και όποιο άλλο αποδεικτικό θα προβληθεί στην ώρα του, χωρίς ήχο και χωρίς σχολιασμό από τη μάρτυρα. Επιτρέπεται μόνο να δει εικόνα και να σχολιάσει αν αναγνωρίζει κάποιον. Η Πολιτική Αγωγή ισχυρίζεται ότι το βίντεο πρέπει να προβληθεί καθώς υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα που είναι αποδεικτικά στοιχεία. Υπενθυμίζει την ανάγκη ενός προτζέκτορα. ]
[Η Πολιτική Αγωγή ζητά επιτακτικά να προβληθεί το βίντεο καθώς αυτό αναφέρει ότι ιεραρχικά και δομημένα και μονάχα με εντολή αρχηγού εκτελούνται επιθέσεις. «Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί δίκαιη δίκη αν δεν έχει τη δυνατότητα να προστεθεί στο υλικό. Είμαστε στα όρια της δίκαιης δίκης αν δεν προστεθούν τα στοιχεία.»]
[Η Υπεράσπιση λέει ότι ο μάρτυρας μπορεί να έχει γνώση μόνο για περιστατικά που ήταν μπροστά και δε μπορεί να σχολιάζει παλαιότερα περιστατικά.]
[Εισαγγελέας: Μπορούμε και τώρα να προβάλουμε φωτογραφίες σε προτζέκτορα. Τα ηχητικά ντοκουμέντα στο τέλος]
[Η Πολιτική Αγωγή ζητά να γίνει σύντομη διακοπή και να έρθει ο προτζέκτορας
Παράλληλα λέει ότι στο βίντεο υπάρχουν φωνές που πρέπει να αναγνωριστούν.]
[Ένταση μεταξύ Υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής]
[Πρόεδρος: Σήμερα θα συνεχίσουμε με την κατάθεση της μάρτυρος. Δε θα γίνει χρήση του λάπτοπ αλλά δε θα ολοκληρωθεί η κατάθεση σήμερα. Στην προσεχή συνεδρίαση θα τοποθετηθεί το δικαστήριο για το τι μέλλει γενέσθαι με τα οπτικοακουστικά μέσα.]
[Η Πολιτική Αγωγή ζητά διακοπή μέχρι να υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα]
[Η Πολιτική Αγωγή δείχνει φωτογραφίες στη Μάγδα Φύσσα, πλησιάζοντας την, μιας και δεν υπάρχει ο προτζέκτορας. ]
Πολ. Αγωγή: Αναγνωρίζετε κάποιον;
Μ. Φύσσα: Αναγνωρίζω. Το νούμερο 1 είναι ο Πατέλης
Πολ. Αγωγή: Είναι κατηγορούμενος εδώ;
Μ. Φύσσα: Ναι
Πολ. Αγωγή: Οι φωτογραφίες είναι από τον σκληρό δίσκο του Πατέλη.
[Η Υπεράσπιση διαμαρτύρεται. Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής πηγαίνει μπροστά στους δικηγόρους της υπεράσπισης και τους δείχνει φωτογραφίες.]
[Η δίκη διακόπτεται για λίγο λόγω έντασης. Η φωτογραφία που ήταν αφορμή για την ένταση ήταν από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Η δίκη έχει διακοπεί, καθώς η Πολιτική Αγωγή επισημαίνει ότι είναι απαραίτητος ο προτζέκτορας, προκειμένου να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη. Η δίκη διακόπτεται και θα συνεχιστεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 09:00.]

Πηγή: tpp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.