2.10.15

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής (Ενημέρωση)

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από το #GDTrial.


12:31 μ.μ.
Επιστροφή της έδρας με διακοπή για την Τρίτη 6 Οκτωβρίου.


12:29 μ.μ.
Ο κος Τζέλης συνεχίζει να ρωτά τη μάρτυρα δείχνοντας παράλληλα φωτόγραφίες από τον σκληρό δίσκο του Πατέλη.
Διαμαρτυρίες συνηγόρων πως δεν μπορούν να δούν και επιχειρούν να προσεγγίσουν, η πρόεδρος παρεμβαίνει και τους λέει να κάτσουν κάτω. 
Πρόεδρος: Θα περάσει στη συνέχεια ο συνήγορος να σας τις δείξει. Η Μ. Φύσσα αναγνωρίζει τον Σταμπέλο στη φωτογραφία και ο Μιχαλόλιας διαμαρτύρεται πως η αρίθμηση πάνω απ'τα άτομα δεν περιέχεται στην δικογραφία. 

Η Βελέντζα διαμαρτύρεται πως υποδεικνύει τις απαντήσεις ο κος Τζέλης και έχουμε φωνές διάφορων συνηγόρων κάτι που οδηγεί την πρόεδρο σε μισάωρη διακοπή.


12:28 μ.μ.
Ο συνήγορος του Λαγού λέει: "Μην κάνει η πολιτική αγωγή δικαστήρια του '46" προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του Βρεττού (Πολ Αγωγή για το ΠΑΜΕ). 
Το δικαστήριο αποφασίζει πως θα συνεχίσει σήμερα η κατάθεση της Μ.Φύσσα χωρίς λαπτοπ και χρήση τεχνικών μέσων και θα αποφασίσουν για την χρήση τους στην προσεχή δικάσιμο. 
Ο Ανδρ.Τζέλης πρότεινε να διακόψει τώρα το δικαστήριο και να συνεχίσει την επόμενη φορά με την απόφαση επί του θέματος. Η Ε. Ζαφειρίου λέει στην πρόεδρο πως ταλαιπωρείται ψυχικά η μάρτυρας. 

Από την υπεράσπιση ακούστηκε "Ε εντάξει" προκαλώντας την αντίδραση της Κας Παπαδοπούλου της Πολ. Αγωγής λέγοντας "Τι έντάξει;".12:15 μ.μ.

Ο Κ. Παπαδάκης υπενθυμίζει πως δικονομικά επιτρέπεται ο μάρτυρας να εκφέρει κρίσεις και να υπάρχει υποστήριξη με τεχνικά μέσα. 
Η Βελεντζα παρεμβαίνει λέγοντας πως ο μάρτυρας καταθέτει μόνο με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα αναγνωστέα θα εκτεθούν στην ώρα τους. 
Τ. Ζώτος: Δεν είναι πραγματική η κατάθεση μαρτύρων χωρίς τεχνικά μέσα και φέρνει ως παράδειγμα ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία θα πρέπει να αναγνωριστεί η φωνή του κάθε αστυνομικού. 

Προσθέτει πως είναι ανεξάρτητο αυτό το στάδιο από αυτό των αναγνώσεων ενώ δεν είναι όλα τα βίντεο στα αναγνωστέα 
Παρέμβαση Καμπαγιάννη: Το δικαστήριο χρειάζεται να προχωρήσει με τη δικονομία που υπάρχει και όχι αυτή που θα θέλαμε. 


12:10 μ.μ.

Η Εισαγγέλεας λέει αυτά θα τα δούμε στην ώρα τους. Ο Τ. Ζώτος συνεχίζει λέγοντας πως είναι αδύνατη η εξέταση των μαρτύρων χωρίς αυτά τα στοιχεία. 
Β. Κουγιάτσου λέει πως για να έχουμε ολοκληρωμένη διαδικασία πρέπει να ακούγονται όλα τα ντοκουμέντα και να υπάρχουν τεχνικά μέσα. 
Ο Κος Καμπαγιάννης ζητά να προβληθεί ένα βίντεο από το οποίο προκύπτει πως ο πυρηνάρχης Νίκαιας οργανώνει επιθέσεις ιεραρχικά και δομημένα με εντολή Λαγού. 
Πρόσθεσε πως η δίκη αυτή πρέπει να γίνει με ίσους όρους και να έχει δυνατότητα η Πολ. Αγωγή να προσφεύγει στο υλικό της δικογραφίας και να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο να δοθεί αυτή τη δυνατότητα.


11:59 π.μ.

Η Πρόεδρος λέει πως το βίντεο και όλα τα αναγνωστέα θα ακουστούν στην ώρα τους. Επιτρέπει μόνο ερωτήσεις με παγωμένη εικόνα χωρίς ήχο. 
Έχουμε παρέμβαση του συν. υπεράσπισης Ζώτου, ο οποίος λέει πως χρειάζεται προτζέκτορας και επιδοκιμάζουν οι της υπεράσπισης. 
Η πρόεδρος λέει πως το αίτημα υπάρχει σε εκρεμμότητα. Ο Τ. Ζώτος συνεχίζει λέγοντας πως χρειαζόμαστε όλοι σαφή εικόνα για το τι περιγράφει η μάρτυρας. 

Και συνεχίζει λέγοντας πως διαφορετικά είναι δύσκολη η παρακολούθηση της δίκης από τους παράγοντές της.
Η Βελέντζα διαμαρτύρεται πως συνεχίζουν να παίρνουν λήψεις από το κοινό από το οποίο ακούγονται φωνές πως κανεείς δεν παίρνει βίντεο και της ζητούν να το αποδείξει. 
Η εισαγγελέας τώρα προτείνει αντί για βιντεο να εκτυπώσουν φωτογραφίες και να τις δείχνουν στους μάρτυρες. Ο Τ. Ζώτος απαντά πως υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα 


11:46 π.μ.

Μ.Φύσσα: Είδα τον πυρηνάρχη της τοπικής μέσα στα γραφεία να δίνει εντολές στο τι θα κάνουν σε ένα χτύπημα στην Παναγίτσα. Και λέει μόνο να πάρω το οκ από τον αρχηγό αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. 
Ο Α. Τζέλης ζητάει να δείξει το βίντεο στη μάρτυρα για να το σχολιάσει ενώ έχουμε διαμαρτυρίες από την Συν Υπ. Βελέντζα για λήψεις φωτό απο φωτογράφους. 
Ο Αν. Τζέλης συνεχίζει λέγοτνας πως το βίντεο είναι στοιχείο της δικογραφίας και πως είναι από τον σκληρό δίσκο τους Πατέλη.Ζητάει να το δείξει για να το σχολιάσει η μάρτυρας. 

Η εισαγγελέας είπε πως είναι στα αναγνωστέα οπότε θα προβληθεί. Διαμαρτυρίες από τους συν. υπεράσπισης πως δεν βλέπουν το βίντεο και πως ο δικηγόρος Πατέλη απουσιάζει. 
Υπήρξαν διάφορες φωνές με μικρή ένταση και η πρόεδρος έδωσε διακοπή ενός τετάρτου. Το τέταρτο όσο σας ενημερώνουμε έχει παρέλθει και συνεχίζουμε τη ροή.


11:37 π.μ.

Μ.Φύσσα: Οι δικοί μας φαίνονταν από την εμφάνιση πως ήταν αντίθετοι, και οι άλλοι θα έλεγαν πως τολμήσατε και ήρθατε εδώ; όταν έτρεχαν τα παιδιά τους έλεγαν "κότες όπου σας βρούμε θα σας γαμήσουμε."
Πρόεδρος: Στην τοπική ποιός τους κατήυθυνε; Μ.Φύσσα: Ο Πετέλης που πήρε εντολή απ'το Λαγό. στις 12:37 υπήρχε τηλεφώνημα Λαγού σε Μιχαλολιάκο άρα είχε ενημερωθεί. 
Ερώτηση αναπληρωτή εισαγγελέα: Η παρέα του γιού σας πόσοι ήταν; Μ.Φύσσα: Αρχικά 3 στο ημίχρονο και έφτασαν και άλλοι έξι. Αναπλ.Εισ: Τα άτομα που ήρθαν έβλεπαν αλλού το παιχνίδι; 


Μ.Φύσσα: Δεν το ξέρω. Ο συνήγορος Πολ. Αγωγής Α. Τζέλης πήρε το λόγο: Είπατε για ένα βίντεο πριν, τι είναι αυτό;


11:22 π.μ.

M.Φύσσα: Τον Λουκμάν, Τον Φοίβο από το Φάληρο που χτυπήθηκε άσχημα από μέλη της ΧΑ ξέρω και το ΠΑΜΕ θα μπορούσε να έχει θύματα, και το Μεσολόγγι, και τα χαστούκια Κασιδιάρη στην Κανέλλη. 
Πρόεδρος: Σε κάποιυς κατηγορούμενους αποδίδετε η διεύθυνση της οργάνωσης (διαβάζει ονόματα κατηγορουμένων) έχετε κάποια γνώση εσείς; τι έκανε ο καθένας; ιεραρχία έχουν; εντολές; 
Μ.Φύσσα: Όλοι αυτοί είχαν ένα κομμάτι. Εισαγγελέας: Ξέρετε τι τους είπαν στη τοπική; Μ.Φύσσα: Να σκοτώσουν. Εισαγγελεάς: Από που το συνάγετε αυτό, από το αποτέλεσμα; Μ.Φύσσα: Ναι. Εισ.: Ο γιός ήταν συγκεκριμένος στόχος είχε δεχτεί απειλές; Μ.Φύσσα: Δεν ξέρω αν απειλήθηκε πριν δεν νομίζω. 
Εισσ. Υπήρχε λεκτικό επεισόδιο στο Κοράλλι; Μ.Φύσσα: Η Χρύσα μου είπε όχι. Ξέχασα να σας πω πως δεν ξέραμε οτι το μαγαζί ήταν άντρο ΧΑ. 
Φωνές απ΄το κοινό: "Τραγουδιστής ήταν τι λέτε τώρα;" 


11:12 π.μ.

Μ.Φύσσα:Σε βίντεο έχω δεί τον Πατέλη να λέει στα μέλη και να λέει ότι κινείται σφάζεται. Πρόεδρος: Δεν αρκεί το στάδιο της απειλής; Πρέπει να σκοτώσει κανείς;
Μ.Φύσσα: Το ίδιο δεν έγινε και με τον Λουκμάν πρόεδρε; Εκπαιδεύουν δολοφόνους. Πρόεδρος: Το κίνητρο ποιό είναι όμως; Μ.Φύσσα: Τίποτα, απλά εκπαιδεύουν δολοφόνους. 
Μ.Φύσσα: Θέλαν να σκοτώσουν και σκότωσαν, δεν κουνινούνται από τη θέση τους χωρίς εντολές. Πρόεδρος: οι 20-50 πως ενημερώθηκαν; Μ.Φύσσα: Από το sms που είπα.Πρόεδρος: Και ο Ρουπακιάς είχε εντολή για φόνο; Μ.Φύσσα: Ναι από την συγκέντρωση στην τοπική. Πρόεδρος: Το sms τι περιεχόμενο είχε; 
Μ.Φύσσα: Όλοι τώρα στην τοπική κι από εκεί ξεκίνησε το τάγμα πρός την Τσαλδάρη. Πρόεδρος: Ξέρετε άλλα εγκλήματα που έχουν τελεστεί; 


11:00 π.μ.

Πρόεδρος: Για ποιό λόγο να τον χτυπήσει; Μ.Φύσσα: Επειδή πήρε την εντολή απ΄την οργάνωση και είναι εκπαιδευμένος δολοφόνος. Ο Άγγος έκανε το τηλεφώνημα μέσα από το κοράλλι στον Καζαντζόγλου. 
Μ.Φύσσα: Αυτοί ήταν μέλη στην τ.ο. Νίκαιας, ενημερώνουν τον Πατέλη πυρηνάρχη της Νίκαιας αυτός ενημερώνει αμέσως τον Λαγό και με sms λένε στα μέλη μαζευτούν στην τοπική. 
Μ.Φύσσα: Ο δολοφόνος ήταν ταμίαςτης Νίκαιας, αν δεν πάρουν οκ απ'τον Λαγό δεν κάνουν τίποτα απολύτως. Πρόεδρος: Όσοι ήταν εκεί ήταν μέλη της οργάνωσης; 


Μ. Φύσσα: Βέβαια, δεν κάνουν τίποτα χωρίς εντολή είναι πλέον φανερό. Πρόεδρος: Για ποιό λόγο ποιό ήταν το κίνητρο; Μ.Φύσσα: Θελουν να έχουν την ισχύ και ο,τι αντίθετό πρέπει να τελειώνει. 


10:55 π.μ.

Μ.Φύσσα: Ο δολοφόνος πήγε να φύγει ένω έφταναν κ άλλοι αστυνομικοί, ο Παύλος σηκώνει τη μπλούζα και λέει "Που πας ρε με μαχαίρωσες και φεύγεις;" 
Μ.Φύσσα: Εϊχαν ήδη φτάσει και άλλοι αστυνομικοί και περιπολικό. Τον προλαβαίνουν όταν μπήκε στο αμάξι και πέταξε έξω το μαχαίρι. 
Μ.Φύσσα: Η γυναίκα αστυνομικός φώναξε: "Ε όχι δεν είπαμε και μαχαίρια". 


Μ.Φύσσα: Έτσι μου είπε η Χρύσα. Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό για εσάς; Μ.Φύσσα: Οτι αστυνομία και ΧΑ είναι ενα. Πρόεδρος: Τον ήξερε τον Ρουπακιά ο γιός σας. Μ.Φύσσα: Όχι


10:50 π.μ.

Μ.Φύσσα: Πρίν γίνει αυτό έβριζαν και ενθάρρυναν το κτήνος να πάει να μαχαιρώσει. Πρόεδρος: Μπορούσαν να τον αποτρέψουν; Μ.Φύσσα: Η στυνομία ήταν χρέος της, οι υπόλοιποι γιατί να το κάνουν;
Πρόεδρος Από τους εδώ κατηγορούμενους ποίοι ήταν εκεί; Μ.Φύσσα: Μέσα στο κοράλλι οι Άγγος Μιχάλαρος Τσαλίκης και μετά ενσωματώθηκαν οι δύο τελευταίοι στο τάγμα. 
Μ.Φύσσα: Από τη δικογραφία μετά έμαθα πως έξω ήταν ο Καζαντζόγλου. Τα χτυπήματα ήταν εκπαιδευμένου δολοφόνου, μας το είπε ο γιατρός το πως έγινε. 


Μ.Φύσσα: και από τη ιατροδικαστική εξέταση. Πέθανε επι ΄τοπου σε 4 λεπτά, πολύ σημαντικά για όσους μείνανε πίσω γιατί υπέδειξε το δολοφόνο του.


10:41 π.μ.

Μ.Φύσσα: Η Χρύσα όλο αυτό το διάστημα πήγε στην αστυνομία στη γωνία και τους τράβαγε να πάνε εκεί, η απάντηση ήταν "δεν μπορούμε να επέμβουμε". 
Μ.Φύσσα: Μετά της είπαν: "δεν θα γίνει τίποτα, δύο μπουνιές θα παίξουν και φύγουν". Μετά πήγαν 2 από αυτούς αλλά το κακαό είχε γίνει. 
Πρόεδρος: Είχε γίνει συμπλοκή μεταξύ τους; Ξέρετε; Βρίστηκαν; Μ.Φύσσα: Όχι τίποτα τον έιχαν εγκλωβίσει οι άλλοι μέχρι να έρθει ο Ρουπακιάς. 

Μ.Φύσσα: Δεν θα τον ξαναπώ με το όνομά του γιατί έιναι δολοφόνος. Τον αγκάλιασε και τους τις έριξε. 
Πρόεδρος: Οι άλλοι από τους 50 τι έκαναν τότε;


10:23 π.μ.

Μ.Φύσσα: Ξεκινάνε τα παιδιά να φύγουν. Ο ένας έφυγε με ταξί απευθείας. Διασχίζουν την Τσαλδάρη και περνούν απέναντι.
Μαζί με τους 20 που ήταν εκεί άρχισε να έρχεται και το τάγμα εφόδου από τη Νίκαια. Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά και τους ρώτησε παιδιά ξέρετε που είναι η κεφαλληνίας;

Μετά μάθαμε πως αυτός είναι ο δολοφόνος.


Ο Παύλος του απάντησε: Αυτή είναι φίλε μου και αυτός έστριψε εκεί. Αρχίζει όλο το τσούρμο με το τάγμα συνολικά 50 άτομα να τους πλησιάζει.
Πρόεδρος: Το τάγμα πως το ξέρετε; Μ.Φύσσα: Το μάθαμε στη πορεία από την δικογραφία και τα στοιχεία. Πρόεδρος: Οκ συνεχίστε.


10:20 π.μ.

Μ.Φύσσα: Συνολικά μαζεύτηκαν εκεί 9 άτομα, πχ Μελαχρινόπουλος, Ξυπόλιτος, Μαντάς, η Λίνα, ο Χρήστος Πακιώτης και άλλοι
Πρώτη φορά πήγαν εκεί, η Χρύσα μου είπε πως δεν υπήρχε διαπληκτισμός στο μαγαζί. 
Μόλις βγήκαν από το μαγαζί είδαν να έχουν μαζευτεί Π. Μελά και Κεφαλληνίας 20 άτομα με μαύρες μπλούζες παραλλαγές άρβυλα, κρατάγανε ρόπαλα, λοστούς. 
Στη γωνία Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη υπήρχε αστυνομία, 4 δίας. τα παιδιά είδαν από τη μια τους Χρυσαυγίτες και από την άλλη τους Δίας
Ένας άλλος μεσάζοντας πήγε και είπε στα παιδιά μη φοβάστε θα το κανονίσω εγώ. Ο Πάυλος είπε: "Τι να φοβηθώ, είναι η γειτονιά μου".
Αυτό ο μεσάζοντας είπε: "Φίλος είμαι, ειδικός φρουρός, να βοηθήσω θέλω" Ταυτόχρονα πήγαινε και στους Χρυσαυγίτες και στην αστυνομία.10:13 π.μ.

Μ.Φύσσα: Η μουσική του ήταν αντιφασιστική και αντιρατσιστική. Πρόεδρος: τον είχε φέρει αυτό ποτέ σε σύγκρουση με κάποιους;
Μ.Φύσσα: Όχι, δεν μου είχε πεί ποτέ κάτι τέτοιο, άλλωστε και να γινόταν τα κατάφερνε με τα λόγια. Ό,τι ξέρω είναι από τη Χρύσα και από ένα παιδί που ήταν μαζί τους, ο Μελαχρινόπουλος.
Πρόεδρος: Εσείς με τι ασχολείστε; Μ.Φύσσα: ήμουν γαζώτρια, τώρα είμαι άνεργη. Πρόεδρος: τι σας είπε η Χρύσα, είχαν σχέση;Μ.Φύσσα: Ναι δύο χρόνια τα είχαν και έμεναν μαζί αρκετά. Έψαχναν να δούν τον αγώνα και βλεπουν το κοράλλι και είπαν να κάτσουν εκεί επειδή είχε τραπέζι.


10:00 π.μ.

Μ.Φύσσα: Ζήτησα να δω το παιδί μου. 5:30 μιλάγαμε και στις 3 βρήκα το παιδί μου με δύο μαχαιριές στο νεκροθάλαμο.
Μ.Φύσσα: Το παιδί μου όμως δεν τρόμαξε, απλά κοιμόταν και προσπαθούσα να το ζεστάνω. Από το κοινό κάποιος φώναξε "Ρουπακιά σκυλολόι"¨.
Μ.Φύσσα: την άλλη μέρα προσπάθησα να μάθω τι έγινε από τη Χρύσα. 2 ημέρες δύσκολες και μετά μάθαμε από τη Χρύσα τι έγινε. 
Η πρόεδρος θέτει ερωτήσεις για την ηλικία του Π.Φύσσα, την σωματική διάπλαση και το επάγελμα. 
Μ.Φύσσα: ήταν 35, γεροδεμένος και έκανε διάφορες δουλειές και ήταν και μουσικός. Δεν ήταν σε κανένα κόμμα. Χρόνια ασχολούνταν με τη μουσική και επαγγελματικά.9:53 π.μ.

Μ.Φύσσα: Στις 2 χτυπάει το τηλέφωνο και απάντάει η κόρη μου, καταλαβαίνει οτι έγινε κάτι κακό. Μου λέει: Δεν είναι κάτι σοβαρό, ο Παύλος χτύπησε.
Είναι στο κρατικό και θέλει να σε δει. Δεν το πίστεψα. Πίστεψα πως έγινε κάτι πολύ κακό. Τον ρώτησα, αυτό ήταν; Μέχρι εδώ ήταν η ζωή μας;
Μπαίνω στο αμάξι και οδηγεί ο κουνιάδος της κόρης μου άρα είχε γίνει κάτι πολύ κακό.Φτάνουμε στο κρατικό.

Βλέπω πολύ κόσμο απέξω, συγγενείς φίλους. Μπαίνω τρέχοντας μέσα και βλεππω μπροστά μου δυό γιατρούς. Η γιατρός έκλαιγε.
Έκλαιγε αλλά δεν μου έλεγε, άρχισα να τραβάω το παραβάν να δω τι γίνεται. Ο γιατρός μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε την αλήθεια. Ο Παύλος έφυγε.
Και είπα πως είναι δυνατόν; Μου είπε οτι τον μαχαίρωσαν στην καρδιά η χρυσή αυγή. Και μου λέει υπομονή τον έχουν πιάσει. Και οτι η μαχαιριές ήταν επαγγελματικές.


9:37 π.μ.

Έχουμε 12 κατηγορούμενους παρόντες στην αίθουσα με την πρόεδρο να ζητά από τους μάρτυρες να αποχωρήσουν. Η Βελέντζα λέει πως βρέθηκε αναρτημένη στο διαδίκτυο η κατάθεση του Π.Φύσσα από την εφημερίδα Το Βήμα.
Ζητάει να επιδεικνύονται ταυτότητες και να μην γίνεται απευθείας μετάδοση μέσω συσκευών από την αίθουσα.
Δεν έχει κατατεθεί ως αίτημα το παραπάνω και η εισαγγελέας δήλωσε πως δεν θα τοποθετηθεί επ'αυτού.
Προσέλευση μητέρας Π.Φύσσα και οι φωτογράφοι τραβάνε φωτογραφίες, η πρόεδρος στη συνέχεια απαγορεύει επιπλέον φωτογράφηση.


Έναρξη 9:10
Εκφώνηση κατηγορουμένων. Διαμαρτυρίες Μιχαλόλια και Οπλατζάκη ότι τραβάνε βιντεο απο το ακροατήριο. Ο αξιωματικός αστυνομίας λέει ότι είναι αλλοδαποί και δεν καταλαβαίνουν. Πρόεδρος: πρέπει να τους εξηγηθεί ότι δεν επιτρέπεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.