9.10.15

Θεσ/νίκη, 9/10: συγκέντρωση ενάντια στην ομοφοβική - τρανσφοβική βία


Συγκέντρωση ενάντια στις ομοφοβικές και τρασμφοβικές επιθέσεις της Θεσσαλονίκης

Μνημείο Λαμπράκη στις 21:00

Στο ναρκοπέδιο των επιθυμιών και των σωμάτων…


Ζούμε περιτρυγυρισμένες, περιτρυγυρισμέν* και πετριτρυγυρισμένοι από Βία.

Βία που παίρνει μορφή στα επικριτικά βλέμματα, τα σιγανά σχόλια, τον εργασιακό αποκλεισμό. Στοχεύει συνεχώς την ταυτότητα φύλου μας, τη σεξουαλική έκφραση και ενιότε την ίδια μας την ύπαρξη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε lgbtiqa άτομα που αποτελούν στην πραγματικότητα ένα μικρό ποσοστό σε σύγκριση με τον αριθμό των επιθέσεων που δεν καταγγέλονται. Όποιος και όποια δε χωράει στα πρότυπα αρρενωπότητας ή θηλυκότητας που ορίζει η πατριαρχική δόμηση της κοινωνίας, στιγματίζεται, περιθωριοποιείται, μαχαιρώνεται. Η αστυνομία στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτει τους δράστες ή οργανώνει πογκρόμ συλλήψεων απέναντι στα άτομα της τρανς κοινότητας.


...τo να περπατάς ευθεία είναι επικίνδυνο


Τα “μεμονωμένα περιστατικά” πληθαίνουν.

Στις 2 Αύγουστου στην οδό Λέοντος Σοφού, ζευγάρι ανδρών μετά από νυχτερινή τους έξοδο δέχονται άγρια επίθεση και ληστεία από δύο νεαρούς ομοφοβικούς. Φυσικά, η αστυνομία δεν είδε «σαφή σημάδια κακοποίησης», αν και τα θύματα λίγο αργότερα εισήχθησαν στο νοσοκομείο με μώλωπες και κακώσεις, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί. Δυόμιση βδομάδες αργότερα, τα γεγονότα επαναλαμβάνονται με θύματα δυο τρανς γυναίκες στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Δύο άνδρες παρενόχλησαν τη μία από αυτές φραστικά και όταν εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, οι δύο γυναίκες δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση με γροθιές. Τελικά, η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και οι δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο.

Δε χρειαζόμαστε καμία ακόμη αφορμή, κανένα ακόμα “μεμονωμένο περιστατικό” ομοφοβικής - τρανσφοβικής βίας, για να δώσουμε τη δική μας απάντηση, να διεκδικήσουμε την ταυτότητα φύλου και τις σεξουαλικές μας ετερότητες, να αποκτήσουμε λόγο και θέση απέναντι στον φασισμό. Ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες, ως μέλη του λεσβιακού, γκέι, αμφί, τρανς και ίντερσεξ κινημάτος, οργανωνόμαστε σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής, αγωνιζόμαστε ενάντια στις διακρίσεις και την εκμετάλλευση, για την ισότητα και την ελευθερία.
                                      

Ενάντια σε ομοφοβία-τρανσφοβία
οι αγώνες μας κινούν την ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.