2.9.15

Η St.Pauli καλωσορίζει τους πρόσφυγες στο Αμβούργο

Η ηθική και οι συνειδήσεις δοκιμάζονται στις χώρες του εύπορου ευρωπαϊκού Βορρά… Εκεί που θέλουν να καταλήξουν χιλιάδες πρόσφυγες, ξεριζωμένοι άνθρωποι, διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή σε ένα ταξίδι – κυνηγητό κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Κι αν σε κάποιες από τις χώρες οι Ευρωπαίοι νιώθουν να απειλούνται από τα ξεριζωμένα γυναικόπαιδα, σε κάποιες άλλες η αλληλεγγύη είναι δεδομένη και εκφράζεται με ποικίλους τρόπους, με έναν από αυτούς να είναι και το ποδόσφαιρο…

Το περασμένο Σαββατοκύριακο εντύπωση προκάλεσε η κίνηση των οργανωμένων οπαδών των περισσοτέρων γερμανικών ομάδων να εκδηλώσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, αναρτώντας πανό στις κερκίδες με κύριο σύνθημα «Refugees Welcome».

Όμως η St. Pauli δεν θα μπορούσε να καλυφθεί απλά και μόνο με την αντίστοιχη κίνηση των οπαδών. Με πρότζεκτ που έχει τίτλο το συγκεκριμένο «σύνθημα», η ομάδα του Αμβούργου όχι μόνο καλωσορίζει επίσημα τους πρόσφυγες που θα φτάσουν μέχρι την… πόρτα της αλλά κινητοποιεί και τους πολίτες στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Το κείμενο που συνοδεύει το συγκεκριμένο κάλεσμα αναφέρει συγκεκριμένα:  
«Από τις αρχές του Αυγούστου του 2015 στην κοντινή γειτονιά μας στεγάζονται πρόσφυγες σε χώρους καθώς περίπου 1.200 άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου που μαστίζονται από την κρίση έφτασαν στο Αμβούργο.

Καλωσορίζουμε λοιπόν τους νέους μας γείτονες και τους φωνάζουμε: «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ». Δεν μας ενδιαφέρουν τα χαρτιά! Κανένα καθεστώς της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την διαμονή των προσφύγων δεν μας ενδιαφέρει. Αυτοί που έχουν έρθει εδώ, θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ! Τους ανθρώπους που πέρασαν μια επικίνδυνη καθημερινή οδύσσεια για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την φτώχεια, που συχνά προσπέρασαν τα θανατηφόρα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για να φτάσουν τελικά στο Αμβούργο, εμείς δεν πρόκειται να τους αφήσουμε σε αίθουσες ή σκηνές με ράντζα χωρίς καμιά προστασία της ιδιωτικής ζωής, κάτω από άθλιες υγειονομικές συνθήκες.

Ήδη έχουμε συγκεντρώσει χρήματα για αγορά προϊόντων υγιεινής και ρουχισμού ώστε οι πρόσφυγες να νιώσουν άνετα. Επιπλέον θα τους προσφέρουμε και δωρεάν μαθήματα Γερμανικών, έτσι ώστε να εγκλιματιστούν ακόμη πιο άμεσα. Εδώ και εβδομάδες, πολλοί εθελοντές, έχουν δεσμευτεί να ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπου, την στιγμή που αναμένονται και άλλες αφίξεις.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!».

Το παράδειγμα του επίσημου συλλόγου ακολουθούν και τα κλαμπ της Pauli στη χώρα μας που κάνουν τις δικές τους κινήσεις για την ενίσχυση των προσφύγων.


Πηγή: στο Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.