8.9.15

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής (Ενημέρωση)

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από το #GDTrial.


14:10 π.μ.
Η πρόεδρος διέκοψε για τις 14 και όχι για τις 11 Σεπτεμβρίου και λόγω προσωπικού της κωλύματος και για να διευκολυνθεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11. Ουσιαστικά η έδρα απορρίπτει το αίτημα της υπεράσπισης για συνέχιση της δίκης μετά τις εκλογές και επιφυλάσσεται να απαντήσει την Δευτέρα επί όλων των ενστάσεων της υπεράσπισης


14:02 π.μ.Ο Γιάννης Παγουρόπουλος, συνήγορος του Μιχαλολιάκου ζήτησε να διακοπεί η δίκη για μετά τις εκλογές γα να μην επηρεαστεί το εκλογικό σώμα. Ο Άγγελος Βρεττός συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΜΕ, είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική Οργάνωση και πρέπει να συνεχιστεί η δίκη γιατί η κοινωνία πρέπει να βλέπει τι εστί Χρυσή Αυγή. 
Ζώτος ( υπόθεση αλλιεργατών): "οι πληροφορίες για τη Χ.Α πρέπει να υπάρχουν ασχέτως εκλογών". Όσο για τους συνηγόρους της Χρυσής Αυγής που είναι και υποψήφιοι είπε ότι το ήξεραν και άρα είναι δικό τους πρόβλημα και όχι του δικαστηρίου. Ο Θ. Καμπαγιάννης (υπόθεση αλλιεργατών) ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της διακοπής για μετά τις εκλογές "γιατί έτσι τα θύματα μετατρέπονται σε θύματα Β κατηγορίας".


13:57 μ.μ.

Συνεχίζεται η συνεδρίαση και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζητάνε να γίνει η επόμενη συνεδρίαση μετά τις εκλογές.
13:13 μ.μ.

Μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε την διακοπή, η συνήγορος του Παναγιώταρου Δ. Βελέτζα ζήτησε η επόμενη δικάσιμος να γίνει μετά τις εκλογές γιατί διάφοροι συνήγοροι είναι υποψήφιοι. "Με ποιο κόμμα;" ρώτησε ο Θ. Καμπαγιάννης.


12:43 μ.μ

Ο συνήγορος του Α. Χιλιού λέει ότι: Δεν έχουν σχέση τα αδικήματα της οπλοκατοχής και της μικροποσότητας ναρκωτικών με την κατηγορία της Εγκληματικής Οργάνωσης. 
H διαδικασία διεκόπη για τις 13:30


12:40 μ.μ.

Ατμόσφαιρα καθυστερήσεων και χρονοτριβών από μεριάς των συνηγόρων υπεράσπισης. Μέχρι και στο θέμα της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναφέρονται, ενώ η έδρα το έχει ήδη αρνηθεί σαν ένσταση από τον Ιούλιο.


12:22 μ.μ

Σχετικά με το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, να τους δοθεί γραπτά η πρόταση της Εισαγγελέως, η πρόεδρος απάντησε: Αυτό αποφάσισε η Εισαγγελέας, αυτό θα ισχύσει.


12:14 μ.μ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων επιμένουν ο ένας μετά τον άλλον να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις τους και κάποιοι απο αυτούς ζητάνε και πάλι να τους δοθεί γραπτώς η πρόταση της Εισαγγελέως παρα τη δική της άρνηση.


11:34 π.μ.

Η Δίκη ξεκίνησε με συζήτηση για το εάν θα δοθεί αντίγραφο με την πρόταση της εισαγγελέως.
Η εισαγγελέας αρνήθηκε να δώσει γραπτώς την πρότασή της


10:42 π.μ.

Ο Τ. Μιχαλόλιας ως υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε να του δοθεί γραπτά η πρόταση της εισαγγελέως για τις απορρίψεις των ενστάσεων.Προεδρος: Δεν είναι απαραίτητο. Καπερνάρος: Δεν απαγορεύεται κιόλας. Πρόεδρος: Θα καταγραφεί το αίτημά σας και θα αποφασίσει η εισαγγελέας 10:35 π.μ.
Η Πολιτική Αγωγή ολοκλήρωσε με τον Αντωνακόπουλο του ΠΑΜΕ ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να δοθεί η δυνατότητα στην Πολιτική Αγωγή να μπορεί να τοποθετείται σε ενστάσεις που μπορεί να έχουν επιπτώσεις και σε άλλες υποθέσεις. 


10:30 π.μ.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των θυμάτων συντάσσονται όλοι υπέρ της απόρριψης των ενστάσεων των κατηγορουμένων. Ο Τ. Μιχαλόλιας διαμαρτύρεται και πάλι μεγαλόφωνα για τις αναφορές στην Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.


10:07 π.μ.
Tάκης Ζώτος (συνήγορος Αλλιεργατών): ο ισχυρισμός του Μαριά ότι ένας αλιεργάτης δεν είχε άδεια παραμονής κατά την τέλεση της επίθεσης εναντίον του, είναι ρατσιστικός.
Ο Θ. Καμπαγιάννης ζητά από το δικαστήριο να προστατεύσει τα θύματα.


10:00 π.μ.

Η εισαγγελέας τοποθετήθηκε πάνω στις αιτήσεις ακυρότητας της διαδικασίας που είχαν κατατεθεί από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων και προτείνει σε σχεδόν όλες την απόρριψή τους. 
Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα συντάχθηκε με τις προτάσεις της εισαγγελέως όπως και η πολιτική αγωγή υπέρ των Αιγυπτίων αλιεργατών.
Η προτάσεις της εισαγγελέως προκάλεσαν την διαμαρτυρία του του συνηγόρου υπεράσπισης Μιχαλόλια ο οποίος και αντέδρασε με φωνές.


9:40 π.μ

Η δίκη ξεκίνησε. Εκφωνούνται τα ονόματα των κατηγορουμένων. Παρόντες -απόντες και πως εκπροσωπούνται. Μόλις 12 οι παρόντες κατηγορούμενοι στην αίθουσα ενώ υπάρχει συγκέντρωση αντιφασιστικών ομάδων έξω από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.