18.9.15

Γ.Ρουπακιάς σε αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Είμαι δικός σας της Χρυσής Αυγής αλλά μην το πείτε πουθενά...»

Απόσπασμα από το πόρισμα Ι.Ντογιάκου

«Στη θέα των εν λόγω ατόμων, η παρέα του Παύλου ΦΥΣΣΑ κινήθηκε επί της οδού Κεφαλληνίας με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Π. Τσαλδάρη. Ενώ είχαν ήδη απομακρυνθεί και είχαν φθάσει στην ως άνω Λεωφόρο και, χωρίς να προηγηθεί οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό ή να δοθεί κάποια σοβαρή αφορμή, ξαφνικά τα μαυροφορεμένα αυτά άτομα-μέλη του “Τάγματος Εφόδου“ που βρίσκονταν επί της οδού Παύλου Μελά , με φωνές και ύβρεις όπως π.χ. “νάτους, αυτοί είναι“, “θα σας γαμήσουμε μουνόπανα, πού πάτε;“, “κότες , ελάτε θα σας σκοτώσουμε , θα σας σφάξουμε , θα πεθάνετε“, “πάμε να τους γαμήσουμε“, τρέχοντας, κινήθηκαν συντεταγμένα και μέσω της οδού Κεφαλληνίας έφθασαν στη Λεωφόρο Π. Τσαλδάρη, όπου ήδη βρίσκονταν ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ και οι υπόλοιποι φίλοι του, αγνοώντας ακόμη και τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι είχαν μόλις προστρέξει, μετά από εντολή του Κέντρου, οι οποίοι και ακολούθησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Τότε, τόσο τα άτομα αυτά, τα οποία βρίσκονταν εξ αρχής επί της οδού Π. Μελά , όσο και εκείνα τα οποία εμφανίστηκαν κατ' ευθείαν και για πρώτη φορά στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη με μηχανάκια και αυτοκίνητα, φορώντας επίσης μαύρα ρούχα, παντελόνια παραλλαγής, με ξυρισμένα κεφάλια και κράνη και μερικοί εξ' αυτών κρατώντας ρόπαλα, συνενώθηκαν και έγιναν μία ομάδα. Φωνάζοντας δε “Εκεί είναι τα μουνιά , να τους γαμήσουμε“, καθώς και διάφορα άλλα παρόμοια συνθήματα, επετέθησαν στον Παύλο ΦΥΣΣΑ καθώς και σε δύο από τους φίλους του, ήτοι τους Δημήτριο ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΠΟΥΛΟ και Ηλία ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ, οι οποίοι είχαν παραμείνει στο σημείο εκείνο, καθόσον οι λοιποί είχαν ήδη απομακρυνθεί τρέχοντας, με προτροπή του Π. ΦΥΣΣΑ, για να σωθούν και κρύφτηκαν στα γύρω στενά.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης σε βάρος του Παύλου ΦΥΣΣΑ και ενώ ουσιαστικά είχαν εξουδετερωθεί από τα χτυπήματα των επιτιθέμενων ατόμων οι εν λόγω δύο φίλοι του, εμφανίστηκε στη Λεωφόρο Π. Ταλδάρη με το αυτοκίνητό του ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ. Στάθμευσε στο μέσον αυτής, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, στο ύψος του αριθμού 62, πολύ κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ και με γρήγορες κινήσεις, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δύο – τρία μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν επιτεθεί και κρατούσαν τον Παύλο ΦΥΣΣΑ, με ένα μαχαίρι που κρατούσε ήδη πριν ακόμη βγει από το αυτοκίνητο, όπως ομολόγησε κατά τη συμπληρωματική απολογία του ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας – Εφέτη, επιτέθηκε κατ' αυτού, από τον οποίο τον χώριζε πολύ μικρή απόσταση ολίγων βημάτων. Αγκαλιάζοντάς τον, κατά τρόπο τινά , τον έπληξε δύο φορές στο αριστερό ημιθωράκιο, στο ύψος της καρδιάς και μία φορά στο μηρό και επέστρεψε στο αυτοκίνητο του, επιχειρώντας να διαφύγει. Πριν όμως το επιτύχει, αστυνομικοί που είχαν ήδη φθάσει στο σημείο και μετά από υπόδειξη του ίδιου του τραυματία Παύλου ΦΥΣΣΑ, ο οποιος ήταν ακόμα εν ζωή, συνέλαβαν το δράστη, ο οποίος είχε ήδη εισέλθει στο αυτοκινητό του και προσπαθούσε να ξεκινήσει. Μάλιστα δε, δίπλα στον μπροστινό αριστερό τροχό του αυτοκινήτου του, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι, ήτοι ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου στιλέτο, με ξύλινη επένδυση στη λαβή του, με το οποίο μόλις είχε πλήξει τον Παύλο ΦΥΣΣΑ και το οποίο είχε πετάξει έξω από το αυτοκίνητο.
Από το τραύμα που του προξένησε ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ με το μαχαίρι, ως μόνης και αποκλειστικής αιτίας, επήλθε λίγο αργότερα, επί τόπου, ο θάνατός του Παύλου ΦΥΣΣΑ…

Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων Αστυνομικών που τον συνέλαβαν καθώς και αυτών που τον μετέφεραν με το περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα, ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ήταν απολύτως νηφάλιος και ψυχρός, μάλιστα δε μέσα στο περιπολικό που τον μετέφερε , αφού ομολόγησε στους Αστυνομικούς ΝΤΑΦΟ και ΚΟΥΡΑΝΤΖΗ ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος, στη συνέχεια του είπε “Είμαι δικός σας, μην το πείτε πουθενα“. Σε ερώτηση δε του αστυνομικού ΝΤΑΦΟΥ τι εννούσε, λέγονται ότι “Είμαι δικός σας“, ο Γεώργιος ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ απάντησε ότι ήταν της Χρυσής Αυγής, αλλά να μην το πουν πουθενά.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.