28.9.15

Μαζική διαδήλωση στις Βρυξέλλες υπέρ των προσφύγων

Παραπάνω από 15.000 πολίτες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες την Κυριακή ζητώντας καλύτερη μεταχείριση για τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Ευρώπη.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντι Νορ, όχι μακριά από το κτήριο όπου οι πρόσφυγες πρέπει να υποβάλουν το αίτημά τους για άσυλο. Κοντά στο σημείο έχει δημιουργηθει τις τελευταίες εβδομάδες ένας καταυλισμός από σκηνές για να προσφέρει καταφύγιο, τροφή και ρούχα στους μετανάστες που φθάνουν στη βελγική πρωτεύουσα.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκκληση οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι οργανωτές υπολόγισαν τον αριθμό των διαδηλωτών σε 20.000, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για 15.000.


Η Πλατφόρμα Πολιτών για την Υποστήριξη των Προσφύγων, ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης, εξέφρασε στο Facebook την ικανοποίησή της για την επιτυχία της συγκέντρωσης.

Σε ένα πάρκο κοντά στον τόπο της διαδήλωσης, ένας καταυλισμός από σκηνές δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες για να προσφέρει καταφύγιο, τροφή και ρούχα στους μετανάστες που φθάνουν στη βελγική πρωτεύουσα.

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.