26.9.15

Καταδίκη για ρατσιστική επίθεση κατά τρανς γυναίκας

Καταδικάστηκαν σε 17 μήνες φυλάκιση οι δράστες ρατσιστικής επίθεσης κατά τρανς γυναίκας στη Θεσσαλονίκη. Οι δύο τραμπούκοι συνελήφθησαν από την αστυνομία τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν και γρονθοκόπησαν βίαια μια τρανς γυναίκα σε καφετέρια της πόλης.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών κατά τη διάρκεια της δίκης επισημάνθηκε από την πολιτική αγωγή το ρατσιστικό κίνητρο της επίθεσης. 
Συγχρόνως, τόσο οι αστυνομικοί όσο και το δικαστήριο απευθύνονταν τόσο στο θύμα όσο και στην μάρτυρα (και οι δύο τρανς γυναίκα) χρησιμοποιώντας το γένος που συνάδει με την ταυτότητα φύλου και όχι με εκείνο που αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας.
Το χρονικό
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου και ώρα περίπου 00:15, δύο τρανς γυναίκες βρίσκονταν σε καφετέρια που βρίσκεται κοντά στον ΟΣΕ Θεσσ/κης. 
Στην ίδια καφετέρια βρισκόταν μία ομάδα δύο αντρών ηλικίας περίπου 35 ετών που παρενόχλησαν μία εξ αυτών. Εκείνη δεν ανταποκρίθηκε και ξάφνου οι δύο άντρες της επιτέθηκαν απρόκλητα, άρχισαν να τη γρονθοκοπούν σε όλο το σώμα και στο πρόσωπο. 
Η δεύτερη τρανς γυναίκα προσπάθησε να τη βοηθήσει, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία, και τη κτύπησαν και εκείνη στα πόδια. Συνέχισαν με μανία να τη γρονθοκοπούν και μόνο όταν είδαν από μακριά να έρχεται το περιπολικό της αστυνομίας τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας τη μία τρανς γυναίκα αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο. 
Οι αστυνομικοί έδρασαν αμέσως και οι δύο δράστες συνελήφθησαν μετά από λίγο. Η τρανς γυναίκα διαμετακομίστηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με σπασμένα δόντια και μώλωπες στο πρόσωπο σε κατάσταση σοκ. Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και της δόθηκε εξιτήριο το απόγευμα του Σαββάτου. Στο νοσοκομείο έσπευσαν αστυνομικοί στους οποίους δώθηκε πλήρη κατάθεση για την επίθεση, ενώ παραπέμφθηκε για ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.