28.9.15

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής (Ενημέρωση)

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από το #GDTrial.


14:53 μ.μ.
Αξίζει να σημειώθεί πως κάνεις εκ των συνηγόρων της ηγετικής ομάδας και των βουλευτών της ΧΑ δεν υπέβαλλε ερωτήσεις στον μάρτυρα.


14:51 μ.μ.
Η πρόεδρος ζήτησε την παρασκευή να προσέλθουν η μητέρα και η αδερφή του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα. 
Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κος Ζώτος ζητά το λόγο για το ζήτημα των τεχνικών μέσων η πρόεδρος απαντά πως έχουν επιφυλαχθεί. Ο κος Ζώτος δήλωσε πως αν υπήρχαν τεχνικά μέσα θα βλέπαμε το βίντεο και την φωτογραφία στα οποία αναφερόταν ο μάρτυρας 
Η πρόεδρος δήλωσε πως θα απαντηθεί όταν φτάσει η ώρα και διέκοψε για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 09:00.


14:50 μ.μ.

Συνήγορος κατηγορούμενου Ευγενικού (εμπλεκόμενος στην επίθεση Αιγυπτίων): Ο Ρουπακιάς όταν πλησίασε το γιό σας αυτός αιφνιδιάστηκε;. Π.Φύσσας: Δεν ξέρω. Συν. υπερ: ο γιός σας ήταν γεροδεμένος όπως λέτε θα μπορούσε να του επιτεθεί ο Ρουπακιάς; 
Αντιδράσεις από την πολιτική αγωγή ενώ η πρόεδρος διακόπτει λέγοντας πως δεν αφορούν τον μάρτυρα αυτές οι ερωτήσεις.
Παρεμβαίνει συνήγορος υπεράσπισης Γ. Λαγού λέγοντας πως ο Τζέλης προσπάθησε να εκμαιέυσει απαντήσεις απ'τον μάρτυρα. 
Η πρόεδρος του είπε να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν οι ερωτήσεις προς τον μάρτυρα. Παραλληλα συνάδελφοι του συνηγόρου του Πατέλη ισχυρίστηκαν πως είχε σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα.


14:49 μ.μ.

Συνήγορος κατηγορούμενου Ευγενικού (εμπλεκόμενος στην επίθεση Αιγυπτίων): Ο Ρουπακιάς όταν πλησίασε το γιό σας αυτός αιφνιδιάστηκε;. Π.Φύσσας: Δεν ξέρω. Συν. υπερ: ο γιός σας ήταν γεροδεμένος όπως λέτε θα μπορούσε να του επιτεθεί ο Ρουπακιάς; 
Αντιδράσεις από την πολιτική αγωγή ενώ η πρόεδρος διακόπτει λέγοντας πως δεν αφορούν τον μάρτυρα αυτές οι ερωτήσεις.
Παρεμβαίνει συνήγορος υπεράσπισης Γ. Λαγού λέγοντας πως ο Τζέλης προσπάθησε να εκμαιέυσει απαντήσεις απ'τον μάρτυρα. 
Η πρόεδρος του είπε να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν οι ερωτήσεις προς τον μάρτυρα. Παραλληλα συνάδελφοι του συνηγόρου του Πατέλη ισχυρίστηκαν πως είχε σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορούσε να παραστεί σήμερα.


14:48 μ.μ.

Συνήγορος κατηγορoυμενου Τσόρβα: Ο Τσόρβας έφτασε στο χώρο πολύ μετά τη δολοφονία, εσείς ξέρετε αν ο εντολέας μου συνδέεται με την πράξη;
Π.Φύσσας: Όχι δεν γνωρίζω. 
Βελέντζα: Άργησε το ασθενοφόρο ή ήρθε μόλις είχατε πάει; Π.Φύσσας: Μετά από λίγα λεπτά αφότου έφτασα, 5' περίπου. 
Βελέντζα: τι ώρα φτάσατε δηλαδή;
Π.Φυσσας: Ο αδερφός μου με πήρε 12:05 έφτασα μετά απο 8-10 λεπτά περίπου.


14:31 μ.μ.

Υποβάλλει ερωτήσεις ο συν. υπ. Ρουμπέας εκ μέρους του κατηγορούμενου Ρουπακιά: Με κάθε σεβασμό.
Π.Φυσσας: Ειρωνείες. 
Ρουμπέκας: Αυτή την ειδοποίηση που λέτε την πήρε και ο Ρουπακιάς εκτός από άλλους; Π.Φύσσας: Δεν ξέρω. 


Πρόεδρος: Η θέση του πελάτης σας είναι πως δεν έλαβε μηνυμα; Ρουμπέκας: Από την δικογραφία προκύπτει οτι δεν έλαβε. Πρόεδρος: Παρ'ολα αυτά βρέθηκε αμέσως στο χώρο. 
Ρουμπεκας: Οι άλλοι φίλοι του γιού σας τι έκαναν την στιγμή που τον παρενοχλούσαν;
Π.Φυσσας: Δεν ξέρω τους είπε τρέξτε και έφυγαν όλοι προφανώς για να σωθούν. 
Ρουμπέκας: Στον γιατρό που σας είπε οτι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα. γιατί δεν είπατε να έρθει να καταθέσει;
Π.Φύσσας: Δεν το σκέφτηκα. Εκείνη την ώρα έχασα το παιδί μου. 
Ρουμπέκας: Ο οδηγός του ασθενοφόρου που ηρθε από την Ελευσίνα μετά από 25' σας είπε να καταγγείλετε την αργοπορία συναδέλφων του από κοντινότερο νοσοκομείο, εσείς πιστεύετε οτι θα άλλαζε κάτι αν ερχόταν νωρίτερα; 
Η πρόεδρος στο σημείο αυτό διακόπτει και σημειώνει πως αυτό απαντάται από την ιατροδικαστική έκθεση. 
Π.Φύσσας: Το παιδί όταν του μιλούσα στο αυτί ήταν παγωμένος και κατουρημένος και του μιλούσα μήπως τον επιστρέψω. 
Ρουμπέκας: Ρίχνετε ευθύνες στους αστυνομικούς οτι δεν μπόρεσαν να σώσουν τον Παύλο;
Π.Φύσσας: Τους ρίχνω ευθύνες οτι δεν ήταν από την πλευρά των παιδιών. 
Ρουμπέκας: Λέτε οτι έστριψε το μαχαίρι να μην βγαίνει πολύ αίμα, εγώ έχω ακούσει το αντίθετο.
Πρόεδρος: Αυτά είναι ιατροδικαστικά.
Επαναλαμβάνει την ερώτηση, η πρόεδρος λέει απο που και ως που πρέπει να το ξέρει αυτό ο μάρτυρας. 
Π.Φυσσας: Προσπαθείς να μας πεις πως ευθύνεται το ασθενοφόρο;
Πρόεδρος: Ποιά είναι η θέση του πελάτη σας για να καταλάβουμε το νόημα των ερωτήσεων. 
Ρουμπέκας: Ο γιατρός τότε μίλησε για στρίψιμο του μαχαιριού για να καλύψει τις ευθύνες του ΕΚΑΒ και τίποτα άλλο. Μεγάλες αντιδράσεις στην αίθουσα και την πολιτική αγωγή. 
Η πρόεδρος υπενθυμίζει στον Ρουμπέκα πως οι ερωτήσεις του απαντώνται από τον ιατροδικαστή και όχι από τον μάρτυρα. 
Ρουμπέκας: Γιατί ο Ρουπακιάς να κινήθηκε στο αντίστροφο ρεύμα σε δρόμο ευρείας κυκλοφορίας, δεν θα εγκλωβιζόταν; Αυτό δεν δείχνει ερασιτεχνισμό; Έχετε ακούσει για τις συνθήκες δολοφονίας Φουντούλη και Καπελώνη και τις συνθηκες αυτής; 
Π.Φυσσας: όχι δεν ξέρω. 
Ρουμπέκας: Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα θρηνεί 3 παιδιά. Σφοδρή αντίδραση από την πολιτική αγωγή, φωνάζουν πως το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο.


14:21 μ.μ.

Συνήγορος Μιχάλαρου (εμπλεκόμενος σε επιθέσεις, συμμετοχή στην οργάνωση) ρώτησε αν ο Ρουπακιάς φορούσε τα ίδια ρούχα στο βίντεο με όσα φόραγαν αυτοί που ήταν στις φωτογραφίες. 
Π.Φύσσας: Νομίζω πως όχι. Συνεχίζει ο συνήγορος υπεράσπισης: Έχω μπροστά μου τη συνέντευξη κάποιου με το ψευδώνυμο "Θανάσιμος",λέει πως ήταν φίλος του γιού σας τον ξέρετε; (δείχνει φωτογραφία). 
Π.Φύσσας: Δεν είναι καθαρή αλλά δεν τον αναγωρίζω. Συν Υπεράσπισης: Κατα τη διάρκεια του αγώνα ξέρετε αν κάλεσε άλλους φίλους του ο γιός σας να πάνε στο μαγαζί που ήταν; Π.Φύσσας: Ναι ήταν 3 στην αρχή και ήρθαν κ άλλοι δεν ξέρω πόσοι. 
Συν. Υπεράσπισης: Πιστεύετε πως οι κατηγορουμένοι γνώριζαν τον Παύλο προσωπικά; Π.Φύσσας: Δεν το ξέρω. Συν.Υπ.: Ο γιος σας στην καθημερινότητα του έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας; Π.Φύσσας: Όχι.


14:20 μ.μ.

Παίρνει το λόγο συνήγορος του Καλαρίτη από την υπεράσπιση: Το κοράλλι ήταν το άντρο της ΧΑ όπως μάθατε μετά, αφού το σπίτι σας ήταν κοντά πώς και δεν το ξέρατε; Π.Φύσσας: Σας απάντησα πως δεν το ήξερα. 
Συνη Καλαρίτης: Δεν πήρα απάντηση (για το προηγούμενο ερώτημα). Ο αδερφός σας είπε λεπτομέρειες ή μόνο οτι χτυπήθηκε ο γιός σας; Π.Φύσσας: Μόνο οτι χτυπήθηκε. 
Καλαρίτης: Το περιεχόμενο των τραγουδιών του γιού σας ποιό ήταν; Π.Φύσσας: Έχω απαντήσει. Καλαρίτης: Να μου απαντήσετε ξανα. Πρόεδρος: Αυτό δεν θα το αποφασίσετε εσείς. 




Συνήγορος υπεράσπισης Καλαρίτη αναφέρει μερικά τραγούδια: Δεν είναι αντιφασιστικά τραγούδια αυτά. Φωνές απ'το κοινό:" Τι λέει ο καραγκιόζης." Η υπεράσπιση διαμαρτύρεται στην πρόεδρο για τις εκφράσεις που ακούγονται, ζητάει σεβασμό στο δικαστήριο. 
Η κα Κουγιάτσου από την Πολ Αγωγή παρεμβαίνει και ρωτά τον συνήγορο υπεράσπισης αν έχει καταθέσει στίχους απ'ολα τα τραγούδια στο δικαστήριο.


13:49 μ.μ.

Η πρόεδρος στη συνέχεια δίνει το λόγο στον κο Σωτηρόπουλο (Συνήγορο κατηγορούμενου Άγγου): Υπήρχε άτομο μέσα στο ασθενοφόρο πλην του γιατρού; Π.Φύσσας: 2 νομίζω. 
Σωτηρόπουλος: Έχετε μάθει το όνομα του γιατρού που σας είπε για το επαγγελματικό χτύπημα; Π.Φύσσας: όχι δεν ρώτησα το όνομά του. 
Η πρόεδρος δίνει το λόγο στην κα Βελέντζα (Συνήγορο Καζαντζόγλου άμεσα εμπλεκόμενου στη δολοφονία).: Σέβομαι το πένθος σας Π.Φύσσας: Σιγά μη σέβεσαι, μην παίζεις με μένα. Αν σεβόσουν δεν θα ήσουν εδώ. 





Βελέντζα: Είχατε ζητήσει από την ανακρίτρια να προσκομίσει οπτικοακουστικό υλικό από το πρώτο θέμα που είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία του γιού σας; Π.Φύσσας: Δεν σας απαντώ για΄τι δεν είστε ειλικρινής.
Έντονες διαμαρτυρίες από τον συνήγορο πολιτικής αγωγής Τζέλη. Επαναλαμβάνει την ερώτηση η Βελέντζα. Π.Φύσσας: Δεν θα σου απαντήσω κοπέλα μου μην παιδεύεσαι. 
Βελέντζα: Υπάρχουν μάρτυρες που έχουν δώσει συνεντεύξεις για αυτό το θέμα στα μμε; Π.Φύσσας: Δεν ξέρω. Βελέντζα: Στο σημείο που είσασταν είδατε φωτογράφο ή δημοσιογράφο; Π.Φύσσας: Όχι.


13:48 π.μ.

Υποβάλλει ερωτήσεις ο κος Παπαδάκης από την Πολ Αγωγή για λογαριασμο των αιγύπτιων αλιεργατών: Για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες ακούσατε πριν ή μετά τη δολοφονία του γιού σας; 
Π.Φύσσας: Δεν είμαι σίγουρος, είχα ακούσει και για άλλο ένα παιδί που το σκότωσαν. 
Παπαδακης: Ο γιός σας έγραφε τα τελευταία χρόνια αντιφασιστικούς στίχους; Π.Φύσσας: 2 και κάτι χρόνια. 






Παπαδάκης: Τι τον ενέπνεε; Π.Φυσσας: Τα τραγούδια του μιλούσαν για αγάπη και ειρήνη. Παπαδάκης: Χαρακτηρίσατε την δολοφονία σχεδιασμένη, γιατί; Π.Φύσσας: Από τον τρόπο που έγινε. 
Αντίδραση από την πλευρά της υπεράσπισης και τον κο Μιχαλόλια, απάντηση του κου Παπαδάκη στην πρόεδρο ζητώντας να μην τον διακόπτει αλλά να τον προστατεύει. 
Παπαδάκης: Το μνημείο ξέρετε ποιοί το βεβηλώνουν; Π.Φύσσας: Δεν ξέρω αλλά δυο φορές έχουν βάλει τον αγκυλωτό σταυρό. 
Παπαδάκης: Η δήλωση περι πολιτικής ευθυνης σας ασκεί κάποια επιρροή για την άποψή σαςγια τη δολοφονία; Σε αυτό το σημείο διακόπτει η πρόεδρος αποτρέποντας την απάντηση. 
Ο κος Παπαδάκης ζητά να κάνει δήλωση η Πολιτική Αγωγή. Ζητάνε να παραγγελθεί ντο cd της εκπομπής που δήλωσε την ανάληψη ευθύνης ο Ν. Μιχαλολιάκος και να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα της δικογραφίας. 
Η πολιτική αγωγή δηλώνει οτι η δήλωση έχει άμεση σχέση με τις εκδικαζόμενες υποθέσεις πράγμα που κάνει την υπερασπιση να αντιδράσει.


13:32 μ.μ.

Υπόβάλλει ερώτηση ο Κος Καμπαγιάννης από την Πολ Αγωγή για λογαριασμο των αιγύπτιων αλιεργατών: Ο γιος σας ή οι φίλοι του βρέθηκαν να έχουν κάποιο όπλο πάνω τους; Π.Φυσσας: Όχι 
Καμπαγιάννης: Γιατί λέτε πως όσοι είδαν τη δολοφονία δεν πήγαν να καταθέσουν; Π.Φύσσας: Γιατί φοβούνται.


13:31 μ.μ.

Ο κος Ζώτος υποβάλλει με τη σειρά του ερωτήσεις: Αυτοί οι εξήντα ήρθαν όλοι μαζί; έφυγαν μαζί; Γνωρίζετε αν τα άτομα αυτά είχαν κάνει επίθεση σε μετανάστες στην περιοχή; 
Π.Φύσσας: Γνωρίζω κάτι για αιγύπτιους μετανάστες αλλά δεν ξέρω πολλά. Ζώτος: Αυτές οι επιθέσεις γίνονται από μεμονωμένους ή οργανωμένους; Π.Φύσσας: Δεν ξέρω αλλά πιστεύω οργανωμένους.


13:21 μ.μ.

Συνεχίζει η διαδικασία με τους συνηγόρους Πολ.Αγωγής για λογαριασμό των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να λαμβάνουν το λόγο και την πρόεδρο να ζητά ονόματα και σειρά όσων υποβάλλουν ερωτήσεις. 
Παραλληλα τους υπενθυμίζει να προσέχουν τι ερωτήσεις υποβάλλουν σχετικά με τις κατηγορίες και και ειδικά αυτές που αφορούν στην εγκληματική οργάνωση, περιοριζόμενοι στο κομμάτι που τους έχει επιτραπεί. 
Ερωτήσεις υποβάλλει ο κος Θεοδωρόπουλος εκ των συνηγόρων ΠΑΜΕ: Γνωρίζετε αν πριν την δολοφονία του γιού σας είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό από άτομα της ΧΑ; 







Π.Φύσσας: Ναι μέλη του ΠΑΜΕ είχαν δεχθεί επίθεση με σηδιρολοστούς μερικές ημέρες πριν. Αυτό το άκουσα από τα ΜΜΕ. 
Θεωδορόπουλος: Για αυτή την πράξη ξέρετε αν την ίδια μέρα της δολοφονίας υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα γεγονότα του ΠΑΜΕ; Π.Φύσσας: Δεν ξέρω.


12:35 μ.μ.

Αξίζει να σημειώθει πως στην κατάθεσή του ο Π.Φύσσας είπε πως ο Ρουπακιάς όταν συνελήφθη κρατείτο στην ίδια αίθουσα με προσαχθέντες φίλους του δολοφονημένου.



12:35 μ.μ.

Η Συνήγορος Πολ. Αγωγής Τομπαζόγλου δείχνει φωτογραφία ομάδας χρυσαυγιτών με την γνωστή περιβολή και ρωτά: Μοιάζει η περιβολή αυτή με άυτή όσων ήταν εκεί; Π.Φύσσας: Ναι. 
Οι συνήγοροι της υπεράσπισης διαμαρτύρονται ενώ η πρόεδρος παίρνει τον λόγο και ρωτά τον μάρτυρα τι γνωρίζει για την εκπαίδευση των ΧΑ. 
Ο Π.Φύσσας απαντά πως γνωρίζει οτι εκπαιδέυονταν στην πάλη, και παρεμβαίνει η κα Βελέντζα από την υπεράσπιση ρωτώντας αν οι φωτογραφίες είναι από την δικογραφία. Η πολ. Αγωγή της απαντάει πως ναι. 








Ρωτάει η κα Τομπαζόγλου: Εκείνο το βράδυ πόσα άτομα συνελήφθησαν; Π.Φυσσας: Από όσο γνωρίζω ένας.Τομπαζόγλου: Συνελήφθει κάποιος από τους 60; Π.Φύσσας: Απ'οσο ξέρω όχι. 
Τομπαζόγλου : Η φίλη του Παύλου ήταν κοντά του τη στιγμή της δολοφονίας; Π.Φύσσας; ήταν μερικά μετρά πιο πέρα. Τομπαζόγλου: Γιατί; Π.Φύσσας Προσπαθούσε να προστατευθεί. 
Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος έδωσε 20' λεπτά διακοπή. 


12:34 μ.μ.

Ρωτάει η συνήγορος Πολ.Αγωγής Παπαδοπούλου: Μας περιγράφετε λίγο τον όχλο; 
Π.Φυσσας: Φορούσαν μαύρα και σύμβολα της ΧΑ. Παπαδοπούλου: Τι παπούτσια φορούσαν: Φορούσαν μπότες και ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι, έβριζαν και ήταν επιθετικοί. 
Παπαδοπούλου: Η παρέα του Παύλου γιατί δεν έφυγε; Στο σημείο αυτό ακούγονται γέλια από την πλευρά την υπεράσπισης. Διακόπτει η κα Κουγιάτσου και ζητάει να μην ακούγονται γέλια. 








Παπαδοπούλου: Ξέρετε τι έλεγε το μήνυμα στον Ρουπακιά; Π.Φυσσας: Να μαζευτούν εκεί τώρα. Οι Συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτύρονται και ζητούν να μην ρωτά με απαντήσεις. 
Παπαδοπούλου: Θα μπορούσε να αποφευχθεί ο φόνος; Π.Φύσσας: Ναι αν είχε πάει η αστυνομία να προστατεύσει τα παιδιά ή να τα βάλει μέσα στο Κοράλλι. Διακόπτει η πρόεδρος και ζητάει να σταματήσουν οι φωτογραφίες.

12:33 μ.μ.

Το λόγο έχει η κα Κουγιάτσου (Πολ.Αγωγή) για ερωτήσεις προς τον μάρτυρα: Ρωτήσατε τον γιατρό μετά από όλα αυτά πως κάνει κάποιος επαγγελματικά χτυπήματα; Π.Φύσσας: Μετά από εκπαίδευση. 
Κουγιάτσου: Έχετε δει ή ακούσει πως γίνεται αυτή; Π.Φυσσας: Έχω δει φωτογραφίες.


12:17 μ.μ.

Συνεχίζει τις ερωτήσεις ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ανδρέας Τζέλης. 
Τζέλης: Έχετε δεί τον Ρουπακιά να χαιρετά ναζιστικά; Π.Φύσσας: Ναι. Τζέλης: Γνωρίζετε αν ειδοποιήθηκαν από μέσα για να έρθουν άλλοι; Π.Φύσσας: Από την δικογραφία φαινεται πως ναι. 
Η πρόεδρος παρεμβαίνει και ζητάει από τον συνήγορο υπεράσπισης να μην κάνει ερωτήσεις του ναι και οχι. 







Τζέλης: Πήραν εντολή από κάπου; Π.Φύσσας: Ναι από ανώτερό τους. Τζέλης: Είχε επικοινωνήσει με ανώτερούς του; Π.Φυσσας: Ναι. 
Η προηγούμενη απάντηση του Π.Φύσσα σηκώνει αντιδράσεις από τους συνήγορους υπεράσπισης οι οποίοι φωνάζουν να πεί ονόματα αν ξέρει. Η πρόεδρος ζητά ξανά να μην κάνει ερωτήσεις για την διεύθυνση της οργάνωσης. 
Τζέλης: Έδωσε ο Πατέλης ή άλλος εντολή στο τάγμα εφόδου; Η ερώτηση προκαλεί την αντίδραση Μιχαλόλια ο οποίος ρωτάει τον Τζέλη: Δεν έχετε ξαναμπεί σε ακροατήριο κύριε; 
Τζέλης: Ελάφρυνε τον πόνο σας η δήλωση Μιχαλολιάκου περι ανάληψης πολιτικής ευθύνης; Η πρόεδρος διακόπτει ξανά και λέει πως αυτό έγινε μεταγενέστερα και δεν αφορά τα πραγματικά περιστατικά.
Η πρόεδρος ζητά να ξεκαθαριστούν τα ονόματα των συνηγόρων που παρίστανται για τον καθένα από τους 3 της οικογένειας Φύσσα


12:16 μ.μ.

Η πρόεδρος έδωσε το λόγο στην πολ. αγωγή για να κάνει ερωτήσεις. Ξεκινησε ο κος Μαραγκός: Είχε κάνει ο γιός σας συναυλίες στην περιοχή του Πειραιά; Π.Φυσσας: Δεν ξέρω.
Μαραγκός: Είχε βγάλει cd; Π.Φύσσας: Ναι. Μαραγκός: Αυτά τα αντιφασιστικά μηνύματα ενοχλούσαν κάποιους; Π. Φύσσας: Ναι, αλλά αυτός δεν ήταν λόγος να σκοτώσουν άνθρωπο. 
Μαραγκός: Ο Ρουπακιάς έμενε στην περιοχή; Π.Φύσσας: Απ'οσο ξέρω έμενε στον Ταύρο. Μαραγκός: Στο αυτοκίνητό του είχε κι άλλα άτομα; 







Π. Φύσσας: Είχα ακούσει πως είχε. Μαραγκός: Είδατε κινήσεις απ'το βίντεο να βγάζει το μαχαίρι απ'το αμάξι; Π.Φυσσας: Δεν φαίνεται στο βίντεο. 
Μαραγκός: Η Χρύσα πήγε να καταθέσει στο τμήμα; Π.Φύσσας: Την πήρα μαζί μου στο νοσοκομείο. Μαραγκός: Μετά το νοσοκομείο; Π.Φύσσας: Δεν το γνωρίζω. 
Μαραγκός: Η κοπέλα φοβόταν και κρύφτηκε ή δεν πήγε από μόνη της; Π.Φυσσας: Έδειχνε να φοβάται. Μαραγκός: Γιατί; Π.Φυσσας: Φοβόταν να πάει στο τμήμα. 
Μαραγκός: Η ΧΑ είπατε πως λειτουργούσε ιεραρχικά, θεωρείτε πως η ιεραρχία είναι άσχετη με τον φόνο; Π.Φύσσας: Όχι, αφού είπα πως και για να σηκωθούν απ'την καρέκλα τους παίρνουν εντολή. 
Μαραγκός: Είχε προηγούμενα ο Ρουπακιάς με την παρέα του Φύσσα;. Π.Φύσσας: Δεν ξέρω. Μαραγκός: Τον Ρουπακιά τον έχετε δεί δημόσια; Π.Φύσσας: τον έχω δει σε φωτογραφίες κ στην τηλεόραση σε κέντρα εκπαίευσης της ΧΑ. 
Μαραγκός: Έχετε ακούσει για τους διευθύνοντες; Εδώ διέκοψε η πρόεδρος ζητώντας να μην ρωτάει για την διεύθυνση.


11:45 π.μ.

Συνεχίζουμε με την εξέταση του μάρτυρα Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Η πρόεδρος ρώτησε: Έιχε δεχτεί ο γιός σας απειλές στο παρελθόν; 
Π.Φυσσας: Απ'οσο ξέρω όχι. Πρόεδρος: Γιατί πήγε στο Κοράλλι αφού ήταν αντρο Χρυσαυγιτών. Π.Φύσσας: Δεν το ήξερε ο γιός μου, εγώ το έμαθα αργότερα. 
Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν έγινε επεισόδιο μεταξύ των δύο ομάδων μέσα στην καφετέρια; Π.Φύσσας: Απ'οσο ξέρω όχι. 







Πρόεδρος: Τότε πως δικαιολογείται την εμφάνιση των 60 απ'εξω απ'το Κοράλλι, δεν είχαν την δυνατότητα να τον βρούν αλλου; Π.Φυσσας: Αυτό τον τρόπο επέλεξαν τι να σας πω.
Πρόεδρος: Γιατί ο γιός σας δεν ξαναμπήκε στην καφετέρια αφού είχαν μαζευτεί τόσοι; Π. Φύσσας: Γιατί αυτός ο άνθρωπος που σας είπα τους καθησύχαζε πως δεν θα συμβεί τίποτα. 
Πρόεδρος: Αυτός ο διαμεσολαβητής που λέτε ποιός ήταν; Π.Φύσσας: Δεν ξέρω ποιός ήταν αλλά οι αστυνομικοί που ήταν δίπλα δεν έκαναν τίποτα. 
Πρόεδρος: Είχε εντολή ο Ρουπακιάς να σκοτώσει το γιό σας; Π.Φύσσας: Απ'όσο ξέρω απ'τη δικογραφία έλαβε σπίτι του ένα τηλ από τον πυρηνάρχη Πατέλη για να πάει να κάνει αυτό που έκανε. 
Πρόεδρος: Η συμμετοχή των άλλων κατηγορουμένων ξέρετε ποιά είναι; Οι απλόι και οι άμεσοι συνεργοί; Π.Φύσσας: Μου είπαν πως έφυγαν από τους 60 και τους κυνήγησαν και ο σκόπος ήταν να τους απομονώσουν μέχρι να έρθει ο "Ειδικός".


11:44 π.μ.

Είχαμε μια μικρή ένταση μεταξύ αστυνομικών και φωτογράφων στην αίθουσα λόγω του οτι οι φωτογράφοι ήθελαν να φωτογραφήσουν όταν έμπαινε η έδρα και δεν τους άφησαν. 
Έχουμε συνέχεια της διαδικασίας. Η πρόεδρος κάλεσε τους αστυνομικούς που ήταν πίσω απ'την έδρα και ένας εξ αυτων διαβεβαιώνει πως δεν γινόταν καταγραφή και περιγράφει την διαδικασία σύνδεσης. 
Ο αστυνομικός είπε επίσης πως έγινε μια αποτυχημένη απόπειρα σύνδεσης και ακόμα όταν έδιναν οι μάρτυρες το παρών. Η πρόεδρος λέει πως θα κληθούν να υποστηρίξουν το σύστημα όταν έρθει η σειρά των εν λόγω μαρτύρων.
Η Βελέντζα, συνήγορος υπεράσπισης, ζήτησε να καταθέσει ενόρκως ο αστυνομικός στην έδρα και να μπούν πραγματογνόμωνες να ελέγξουν αν υπήρξε καταγραφή.

Η υπεράσπιση ζητάει τα στοιχεία του παρισταμένου των αστυνομικών και ένας απο τους συνηγόρους ζήτησε έγγραφη απάντηση για την ακρόαση του. Η έδρα επιφυλάχθηκε.


11:21 π.μ.

Παράλληλα έχουμε διαμαρτυρίες από τους συνήγορους υπεράσπισης πως κάθονται αστυνομικοί με πολιτικά πίσω από την έδρα και καταγράφουν. Τους κάλεσε η πρόεδρος (τους αστυνομικούς) και της είπαν πως είναι αυτοί που χειρίζονται το σύστημα προστατευόμενων μαρτύρων σε περίπτωση που ζητηθεί να καταθέσουν. 
Η πρόεδρος ζήτησε να κλείσουν το σύστημα μέχρι να εξεταστούν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και να σβήσουν ό,τι έχει καταγραφεί.
Βρισκόμαστε σε ολιγόλεπτη διακοπή, θα συνεχίσουμε μόλις έχουμε επανέναρξη της διαδικασίας.



11:20 π.μ.

Πρόεδρος: Άτομα από τη ΧΑ σας έχουν απασχολήσει εσας γενικά; Π.Φύσσας: Για το γιό μου δεν ξέρω τι έκαναν αλλά τώρα πηγαίνουν και σπιλώνουν το μνημείο του, χτύπησαν δύο μάρτυρές μας εδώ απ'εξω. 
Πρόεδρος: Ξέρετε αν κάνουν άλλα εγκλήματα; Π.Φυσσας: Αυτά που βλέπω στη τηλεόραση, χτυπάνε μετανάστες, και αυτό που έγινε κατα του ΠΑΜΕ. 
Πρόεδρος: Εκτός από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του γιού σας έχουμε και κάποιους διευθύνοντες κατηγορούμενους εδώ, εσείς ξέρετε αν έχουν σχέση; 
Π.Φύσσας: Ξέρω αλλά δεν μπορώ να πω τα ονόματά όλων, μόνο τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη, δεν ξέρω τους άλλους βαθμούς.








Πρόεδρος: Πέραν της ιδιότητας τους ξέρετε πως λειτουργούν ιεραρχικά σε επίπεδο εντολών; Π.Φύσσας: Έχω ακούσει απλά δεν τα θυμάμαι, ένας Πατέλης, ένας Λαγός. 
Πρόεδρος: Αυτό σας ρωτάω, αυτοί που αναφέρετε έχουν σχέση; Π. Φύσσας: Δεν ξέρω.


11:19 π.μ.

Πρόεδρος: Ξέρετε αν έχουν μεσολαβήσει κι άλλοι μεταξύ αυτού (Ρουπακιά) και του αρχηγού; Π.Φύσσας: Λογικά ναι, έχουν πυρηνάρχες και τοπικούς αρχηγούς, κάποιος θα τον πήρε τηλέφωνο. , δεν ξέρω ποιός. 
Πρόεδρος: Υπήρχαν κ άλλοι μες στο Κοράλλι; Π.Φύσσας: δεν ξέρω. Πρόεδρος: ποιά η σχέση του Ρουπακιά στο κόμμα; Π.Φύσσας: Δεν είμαι σίγουρος άκουσα οτι είναι λογιστής στο κόμμα. 
Πρόεδρος: Σχέση του Ρουπακιά με τον Πατέλη ξέρετε αν υπήρχε; Π.Φυσσας: Έχει ακουστεί αυτό, υπήρχαν και τηλεφωνήματα μεταξύ τους. 







Πρόεδρος: Από αυτά τα 18-20 άτομα θυμάστε ονόματα; Π. Φύσσας: ΄Ηξερα 2 -3 αλλά δεν θυμάμαι τώρα. Παρέμβαση ΤΖέλη (συνήγορος οικογένειας) Ο κος Φύσσας είχε πρόσφατα μια περιπέτεια υγείας.
Πρόεδρος: Μέσα στο Κοράλλι υπήρχαν Χρυσαυγίτες; Π. Φύσσας: Η Χρύσα μου είπε πως υπήρχαν λίγοι και πως έγιναν τηλεφωνήματα και ήρθαν και άλλοι. 
Πρόεδρος: Πιστεύετε δηλαδή πως μαζεύτηκαν εκεί να επιτεθούν σε βάρος του γιού σας; Π.Φύσσας: Υπήρχε σχέδιο να τον χτυπήσουν έτσι πιστεύω 
Πρόεδρος: 60 άνθρωποι τι πήγαν να κάνουν απέναντι από μια καφετέρια; Π.Φύσσας: Απ'οσο θυμάμαι τους είπαν πως είναι κάποιοι εδώ που μας βρίζει. 
Πρόεδρος: Όντως τους έβριζε η παρέα του γιού σας; Π.Φύσσας Δεν ξέρω, η Χρύσα μου είπε πως όχι. 
Πρόεδρος: Γνωρίζετε τι συνδέει τους κατηγορούμενους της υπόθεσης; Π.Φύσσας: Ναι έχω ακούσει οτι ανοίκουν στη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν φωτογραφίες και μαρτυρίες.


11:18 π.μ.

Πρόεδρος: Από που ήρθε ο Ρουπακιάς; Π.Φύσσας. Τον πήρανε τηλέφωνο, έτσι συνεννοείται αυτή η οργάνωση. Πρόεδρος: έτσι αυτόκλητα εμφανίζεται κάποιος με ένα μαχαίρι; 
Π.Φύσσας: Κάποιος ανώτερος πιστεύω θα τον πήρε τηλέφωνο, εντολή πήρε δεν ήρθε μόνος του. εδώ για να σηκωθούν απ'την καρέκλα παίρνουν εντολή, εγέρθητι. 
Π.Φύσσας: Εξάλλου ο αρχηγός τους τελευταία ομολόγησε ότι ανέλαβε την ευθύνη. 


11:17 π.μ.

Ο γιατρός μου είπε πως ο θάνατος ήταν ακαριαίος λόγω του τρόπου που μαχαιρώθηκε. Πρόεδρος: πόσες μαχαιριές δέχθηκε; Νόμιζα 2 αλλά μετά μας είπαν 3 στην καρδιά και λίγο πιο κάτω. 
Πρόεδρος: Ποιό ήταν το κίνητρο, αφού δεν γνωρίζονταν; Π.Φύσσας: Αυτή η οργάνωση κλείνει τα στόματα σε αντίθετες φωνές. 
Πρόεδρος: Ποιά ήταν αυτά τα τραγούδια; Ποιός τα έγραφε; Π.Φύσσας: Πολλά τα έγραφε ο ίδιος και μιλούσαν για φασισμό, έκανε συναυλίες και μαζεύανε χρήματα για αστέγους κλπ. 







Η πρόεδρος ξαναρωτάει για το κίνητρο. Π.Φύσσας: Νομίζουν πως είναι Ελληναράδες και θα σώσουν την πατρίδα απ'τους κακούς. 
Π.Φύσσας: ¨Οταν τον μαχαίρωνε γύρισε και κοίταξε τους άλλους με ύφος "έτσι σκοτώνουμε ρε".


10:44 π.μ.

Πιστεύω πως πριν την δολοφονία ο Ρουπακιάς είχε μιλήσει με τον Παύλο γιατί κατά τη γνώμη μου ήθελε να δει με ποιόν είχε να κάνει. 
Η πρόεδρος ρωτάει: Ξέρετε αν δέχθηκε χτυπήματα ο Ρουπακιάς; 
Δεν ξέρω απαντάει ο Π.Φύσσας. Ξέρω πως του φώναξε ο γιός μου "Που πας ρε, με μαχαίρωσες και φευγεις;" 
Πρόεδρος: Γνωρίζονταν μεταξύ τους; Π. Φύσσας: Απ'οσο ξέρω όχι.


10:40 π.μ.

Μια νεαρή αστυνομικός πήγε να συλλάβει τον Ρουπακιά και της λέει: " Ρε δικός σας είμαι εμένα θα συλλάβετε;" Του είπαν "μπες μέσα ρε σκότωσες το παιδί".
Την ώρα που πλησίαζε ο Ρουπακιάς, πριν τον σκοτώσει ακούστηκε μια φωνή από τους Χρυσαυγίτες "Σταματήστε τώρα ήρθε ο δικός μας" 
Άκουσα από μάρτυρες πως οι αστυνομικοί έπιαναν τα δικά μας παιδιά αντί να συλλαμβάνουν τους Χρυσαυγίτες.


10:33 π.μ.

Η παρέα του Παύλου άρχισε να απομακρύνεται και 20 Χρυσαυγίτες τους κυνήγησαν, ο Πάυλος σταμάτησε να τρέχει και πήγαιναν ανα δύο και τον χτυπούσαν. 20 άτομα.
Δεν μπορούσε να απομακρυνθεί, τον είχαν στριμώξει μέχρι που εμφανίζεται o επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς. Tον είδα στο βίντεο να παρατηρεί το γιό μου από μακριά.
Μπαίνει στο αμάξι του και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα αλλά δεν φαίνεται από εκεί και πέρα τι ακριβώς έκανε. 







Ο γιατρός είπε πως ήταν επαγγελματικό χτύπημα άρα πιστεύω πως αφού τον μαχαίρωσε έστριψε κιόλας το μαχαίρι. Για αυτό χύθηκε το αίμα εσωτερικά και δεν είχε στο πεζοδρόμιο.
Και μου είπαν πως υπάρχει και δεύτερη μαχαιριά, τότες ο Παύλος υπέδειξε τον δολοφόνο στους αστυνομικούς.


10:31 π.μ.

Προηγουμένως που ακολουθούσα το ασθενοφόρο ρώτησα τη Χρύσα τι έγινε, μου είπε πως πήρε τους φίλους του να έρθουν μαζί να δούνε μπάλα, και τους έβριζαν περίπου 60 άτομα έξω απ'το μαγαζί. 
Τους πλησίασε ένα άτομο και τους είπε, μην κάνετε φασαρία θα τους μιλήσω εγώ και θα φύγουν. Η Χρύσα είπε πως ήταν Χρυσαυγίτες από αυτά που φόραγαν και έλεγαν. 
Δίπλα ακριβώς από τους Χρυσαυγίτες ήταν περίπου 6 άτομα της ομάδας Δίας. Γιατί δεν ήταν από την πλευρά των παιδιών για να τα προστατεύσουν; 


10:20 π.μ.

Ο γιατρός προσπαθούσε να τον συνεφέρει, αλλά δεν γινόταν, βγάζει τη μάσκα μου λέει: "Το παιδί έφυγε."
Τον ρώτησα αν δεν τον προλάβανε επειδή άργησε το ασθενοφόρο, όχι μου λέει ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα. 
Μετά προσπαθούσα να βρώ τη μητέρα του Παύλου που έλειπε απ'το σπίτι. Μιλούσα στο γιό μου και του έλεγα " πως θα το πω στη μάνα σου μες στη νύχτα;" 
Την πήρα τηλέφωνο, στην αρχή της είπα πως γλύστρισε και έπεσε. Μετά ήρθε στο νοσοκομείο και έμαθε την αλήθεια απ'τους γιατρούς.


10:15 π.μ.

Η πρόεδρος ρώτησε: Είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό μεταξύ τους; Π.Φύσσας: Δεν γνωρίζω. 
Ο Π.Φύσσας συνεχίζει λέγοντας: Δεν υπήρχαν πολλά αίματα στην αρχή και δεν ανησύχησα. Του φώναξα κοντά στο αυτί για να συνέλθει. μας πλησίασε ένας αστυνομικός. 
Η Χρύσα του φώναξε "Ρε καθίκι, τώρα ήρθες εσύ; Πριν που σου φώναζα έκανες πως δεν άκουγες." Ήταν περίπου 10 αστυνομικοι γύρω εκείνη την ώρα. 
Ξαναγυρίζω προς το παιδί, το έβαλαν στο ασθενοφόρο, είχα την εντύπωση πως ήταν ζωντανός. Τους ακολούθησα και μου έκανε εντύπωση που δεν έβαλαν σειρήνα. Τρόμαξα.


10:12 π.μ.

Φυσσας: Στη συνέχεια πήγα σπίτι να κοιμηθώ και κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο αδερφός μου και μου είπε "Τρέχα στην τσαλδάρη, μαχαιρώσαν το παιδί. 
Έφτασα εκεί , άκουγα σειρήνες, είχει κίνηση. Είδα τη Χρύσα να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει τον Παύλο στα χέρια της ακίνητο. 
Η πρόεδρος ρώτησε: Πήγε το μυαλό σας σε κάποιους; Π. Φύσσας: ναι πήγε στη Χρυσή Αυγή γιατί τους ενοχλούσε ο Πάυλος με τα τραγούδια του.


10:07 π.μ.

Η πρόεδρος ρώτησε: Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Τι ξέρετε εσείς; Π.Φύσσας: Με ρώτησε ο γιός μου αν θα δούμε μαζί το παιχνίδι εκείνο το βράδυ. Του είπα πως δεν μπορώ. 
Μετά πέρασε τυχαία από την Αμφιάλη σε εκείνη την καφετέρια Το Κοράλλι. Δεν ήξερα πως είναι άντρο Χρυσαυγιτών, αν το ήξερα θα του έλεγα να μην πάει. 
Κάθησε λοιπόν εκεί με την κοπέλα του και έναν φίλο του και ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Κατά τις 11 το βράδυ.


10:02 π.μ.

Η πρόεδρος του ζητά να πεί περισσότερα για τον γιό του.
Παναγιώτης Φύσσας: Ο γιός μου ήταν κυρίως άνεργος διότι δεν είχε τακτική δουλειά. - Μετείχε σε κάποια οργάνωση; Ρωτά η πρόεδρος. Όχι ιδιαίτερα απαντά ο πατέρας. 


10:00 π.μ.

Η πρόεδρος κάλεσε τον Π.Φύσσα να καταθέσει και ζήτησε από όλους τους άλλους μάρτυρες να περάσουν έξω από την αίθουσα. 
Προσήλθε ο Π. Φύσσας και τον ακολούθησαν φωτογράφοι στους οποίους η πρόεδρος έδωσε άδεια για ένα λεπτό να φωτογραφήσουν. 
Η πρόεδρος αναγκάστηκε να επαναλάβει την εντολή αποχώρησης των μαρτύρων από το ακροατήριο διότι ελάχιστα άτομα αποχώρησαν.


9:56 π.μ.

Ο Γ. Ρουπακιάς (Δολοφονία Φύσσα) δέχθηκε την κατηγορία περι ανθρωποκτονίας αλλά όχι τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Ο συνήγορος Ρουπακιά, κος Ρουμπέκας,δήλωσε πως ο πελάτης του είναι ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι εκ προθέσεως όπως λέει το κατηγορητήριο.Αντιδράσεις από το κοινό.
Ο κος Ρουμπέκας δήλωσε πως ο εντολέας του έχει αυτοτελή ισχυρισμό περι αμύνης. Η πρόεδρος απαντά πως δεν είναι της παρούσης και θα αναπτυχθεί αργότερα.
Ο συνήγορος Ρουπακιά αιτήθηκε την μεταβολή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.


9:50 π.μ.

Ζαφειρίου: Η παρούσα δίκη αφορά εγκλήματα μιας εγκλήματικής οργάνωσης. Σθεναρή αντίδραση υπεράσπισης.
Ζαφειρίου: Δεν μπορεί να απαγορευτεί η χρήση λέξεων που υπάρχουν στο κατηγορητήριο. Ανατριχιάζει ο λαός. Παρεμποδίζεται η έρευνα της αλήθειας.


9:49 π.μ.

Η κα Ζαφειρίου συνήγορος του ΠΑΜΕ έκανε δήλωση για την απόρριψη του αιτήματος φωνοληψίας της δίκης. Η πρόεδρος αντέδρασε λέγοντας πως το αίτημα έχει ήδη απορριφθεί


9:48 π.μ.

Ξεκίνησε η 17η ημέρα της δίκης με τον χώρο του κοινού σχεδόν γεμάτο μια που πια μπορούν να μπούν πολίτες με απλή επίδειξη ταυτότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.