19.9.15

Αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου

Ρεπορτάζ του Antinazi Zone

Η  αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 18/9 στο Κερατσίνι  για τα 2 χρόνια από την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει να προβληματίσει πολύ σοβαρά την αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα.

Είχε 2.000 διαδηλωτές περίπου συνολικά και στις 3 συγκεντρώσεις, αριθμός δηλαδή πολύ μικρότερος από τον αντίστοιχο περυσινό και βέβαια αναντίστοιχος με την σημασία του γεγονότος για το οποίο καλέστηκε. Υπάρχει ασφαλώς η δικαιολογία της προεκλογικής περιόδου και των πολλών συγκεντρώσεων για τις εκλογές που υπήρχαν την ίδια μέρα σε όλη την Αθήνα και τον Πειραιά καθώς και η συνήθης επεισοδιολογία που αποτρέπει κόσμο από το να κατέβει στις πορείες για το Φύσσα.

Ωστόσο η χθεσινή πορεία με τις 3 και παραλίγο 4 χωριστές συγκεντρώσεις είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Το ΚΚΕ και ο αντιεξουσιαστικός χώρος (Ρεσάλτο κτλ) είχαν καλέσει από την αρχή σε χωριστές συγκεντρώσεις στις πλατείες Κύπρου και Ζαρντέν. Όμως και οι δυνάμεις που καλούσαν από κοινού στο μνημείο του Παύλου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, ΕΕΚ, συνέλευση 17 Ιούλη, τοπικοί φορείς και σωματεία κτλ) δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν μια ενιαία διαδήλωση. Ανεξάρτητα από το ποιος ευθύνεται το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ξανασυμβεί.

Τα λιγοστά επεισόδια μετά πλιάτσικου που προκάλεσαν μια χούφτα μπάχαλοι πολύ νεαρής ηλικίας ήταν το κερασάκι στην τούρτα, βασικά για τα πλάνα των ΜΜΕ.

Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν τροφή για σκέψη και ειλικρινή, συντροφική συζήτηση στις γραμμές της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος. Χωρίς να κρύβουμε λάθη και αδυναμίες και κυρίως προσπαθώντας πάντα να βρούμε το κοινό έδαφος και την απαραίτητη συνεννόηση.

Για να δώσουμε ένα αποτελεσματικό χτύπημα στο φασισμό, η Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να συσπειρωθεί σ’ ένα μαζικό μέτωπο ενάντια στο φασισμό. Χρειάζεται να χτίσει αντιφασιστικές επιτροπές σε πόλεις, γειτονιές, σε χώρους εργασίας, σε σχολεία για να απομονώσει τους φασίστες και να αποτρέψει δολοφονίες μεταναστών και Ελλήνων αγωνιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.