15.9.15

Συνέλευση της 17ης Ιούλη: Aντιφασιστική διαδήλωση Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 6.00μμ στο Κερατσίνι



2 χρόνια απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 6.00μμ στο Κερατσίνι (μνημείο δολοφονίας – Π.Τσαλδάρη 60)

Δεν ξεχνάμε – Συνεχίζουμε τον Αγώνα
Ενάντια στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής
Ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια

Την Παρασκευή 18/9 συμπληρώνονται 2 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του εργάτη, αντιφασίστα και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.


Η δολοφονία δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά κομμάτι του σχεδίου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, για να επιβάλλει μια ακροδεξιά ατζέντα, για να αναβαπτιστεί ως ο ανοιχτός εχθρός των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, ως η δύναμη που θα κυριαρχούσε στον δρόμο, δίπλα στις ορδές των ΜΑΤ-Δίας-Δέλτα του Δένδια. Με τον ίδιο τρόπο, είχαν πιο πριν δολοφονήσει  τον μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και είχαν κάνει δεκάδες άλλες επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς, αντιφασίστες αγωνιστές.

Ένα σχέδιο που καλλιεργήθηκε πάνω στους Μπαλτάκους και τα ακροδεξιά επιτελεία Σαμαρά, στην ρατσιστική και κατασταλτική εκστρατεία «νόμος και τάξη» όλων των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων. Στο φώλιασμα της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα στο δικαστικό σώμα και στην αστυνομία. Στη φτώχεια και απελπισία από τα Μνημόνια, τον εξευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών, την πλήρη υποταγή στους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε., τον αμοραλισμό και τη σήψη της επίσημης πολιτικής.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων, άνεργων και νέων, με την άμεση κινητοποίησή τους την ίδια μέρα της δολοφονίας, αλλά και σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, έβαλαν φρένο σ’ αυτά τα σκοτεινά σχέδια. 

Σήμερα, ο κίνδυνος παραμένει. Για την «επανεμφάνιση» των Χρυσαυγιτών, ειδικά αν πέσουν στα μαλακά στη δίκη τους. Για την επανάκαμψη ενός ακόμα πιο σκληρού κράτους "έκτακτης ανάγκης" . Όσο ο λαός στενάζει κάτω από την φτώχεια και ταπείνωση του «μονόδρομου» των Μνημονίων, όσο η επίσημη πολιτική γίνεται όλο πιο κενή, ανυπόληπτη και άθλια, όσο η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους. 

Μόνο η ενότητα, οι μαζικοί και αποφασιστικοί αγώνες μας, ενάντια στα Μνημόνια, στο ρατσισμό και τον φασισμό, για την έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, μπορούν να τσακίσουν οριστικά το «αυγό του φιδιού» - και όχι οι αυταπάτες για τους «δημοκρατικούς θεσμούς».

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση την Παρασκευή 18/9, 6:00 μμ, στο Κερατσίνι (Π.Τσαλδάρη 60).


Συνέλευση της 17ης Ιούλη

e-mail: [email protected]
τηλ.επικοινωνίας: 697 6436302

6 σχόλια:

  1. Ο Φυσσας ηταν πρεζονι και τιποτα περισσοτερο. Φτανει πια η προπαγανδα περι ηρωα. Οι στενοι φιλοι του ηπαν οτι συνεχως ψαχνωταν για φασαριες. Μην εκμεταλευεσται την μνημη του για να πουλησεται αντιφασισμο. Η καραμελα αυτη εχει λειωσει προ πολλου!! Τα λεφτα σιγουρα απο τους χρηματοδωτες ειναι πολλα. Αφηστε τον Φυσσα ησυχο και εμας επιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μας λες ρε φασιστάκο; Τον δολοφονήσατε επειδή ήταν πρεζάκιας; Τελικά είναι καθαρά τα χέρια σας μαλάκες χρυσαυγίτες ή όχι; Έχω μπερδευτεί. Κάνε μας την χάρη και χώσου μέσα στο χώμα για να μην σε θάψουμε εμείς, κοπρόσκυλο του συστήματος.

      Διαγραφή
    2. Ο Φυσσας τα βρηκε με τον Ρουπακια. Το οτι ηταν πρεζονι και βιαιος ακομα και στη οικογενεια του ειναι γεγονος. Η καραμελα του φασισμου που σας δινει το συστημα εχει λειωσει εδω και καιρο. Εσυ και τα συντροφια σου θα μου κανετε αερα... Ας μην ξεχνας οτι εχετε την πληρη καλυψη του συστηματος αχρηστοι..

      Διαγραφή
  2. Ρε μπαγλαμά τα πιστέυεις αυτά που λες; Έχεις ξεχάσει ποιος έκανε υπόκληση στους αστούς; (βλέπε Ντορούλα). Έχεις ξεχάσει ποιος ζήτησε περισσότερες φοροαπαλλαγές από τους εφοπλιστές; Αλλά έτσι ήσασταν μια ζωή. Μάγκας στον μετανάστη και στον αδύναμο αλλά στο σύστημα που υπηρετείς βαράς προσοχή. Τράβα ψόφα κάπου τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαι μια κλασσικη περιπτωση τυπου που βλεπει παντου καπιταληστες και καταπιεσμενους εργατες. Η Ελλαδα εχασε ολα της τα εργοστασια απο τον καθε λογης πολιτικαντη Ευρωπαιστη. Αρα ξεμηνε απο παραγωγη και αναπτυξη και φυσικα θεσεις εργασιας για τους νεους. Τα υπολοιπα που αναφερεις αποτελουν φαντασιωσεις των αφεντικων σου δηθεν ( αντιφασηστων - αρλουμπολογων) με καλες συστασεις στις ΜΚΟ. Συντροφε νομιζω ειναι η ωρα να δεις τα πραγματα πιο ωριμα.... Η επανασταση του τιποτα ανηκει σε αλλες δεκαετιες.. Δωσε την δυναμη σου να παει μροστα η χωρα και αφησε τις μπουρδες περι καπιταλισμου και εφοπλιστων. Δεν κανω τον μαγκα σε κανενα αδυναμο και σε κανενα λαθρο-μεταναστη. Αν σε απασχολει πολλυ το θεμα μπορεις να του βοηθησεις με διαφορους τροπους. Αν ακομα επιμενεις να φοφησω συντροφε θα το κανω ευχαριστως μετα απο εσενα... Μην ξεχνας ομως οτι ο Παυλος Φυσσας ειχε ασχημο παρελθον (ναρκωτικα - βια) και σε καμμοια περιπτωση να μην σου γινει παραδειγμα προς μιμηση..... Καλυνηχτα συντροφε και σκεψου λιγο πιο βαθεια τις αιτιες των γεγονοτων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω πως είσαι κλασσική περίπτωση βλάβης. Καληνύχτα και καλή τύχη

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.